Kézilabda - Debrecenben nyert az Alba Fehérvár KC

Végre megmozdult valami, és összességében magabiztos győzelmet aratott az Alba Fehérvár KC. Deli Rita gárdája Debrecenben nyert két góllal.

2017.10.18. 19:47 |

A Kisvárda és Vác elleni egygólos hazai vereségek után talán sokan azt gondolták, elátkozták idénre az Alba Fehérvár KC-t. Az azonban a korábbi meccseken is látszott, hogy több van a gárdában, mint amit eddig mutatott. Nos, ez Debrecenben – ott, ahol sosem könnyű győzni – végre kijött a csapatból. A keretben már ott volt a múlt héten igazolt brazil kapus, Flavia Gabina, Gorsenyina meg ott folytatta, ahol a Vác ellen abbahagyta – akkor tizenhárom találatig jutott, szerdán pedig kilencig. A meccs elején nem igazán tudott ellépni egyik gárda sem a másiktól, de a Fehérvár negyedóra magasságában rákapcsolt, és bő tíz perccel a szünet előtt már öttel is vezetett, a félidőre ebből négy maradt meg (13-17). A második játékrészben majdnem tizenöt perc kellett a Lokinak mire kettőre tudta csökkenteni a különbséget, de ennél közelebb már került ellenfeléhez a hazai gárda. 1:13-mal a vége előtt négygólos fehérvári előnyt mutatott az eredményjelző, így nem kellett aggódni. Az Alba Fehérvár KC 27-25-re nyert Debrecenben, és ezzel második vendégsikerüknek örülhettek Májerék.

Sport

 1. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 2. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 3. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.
 4. Fedettpályás országos bajnok lett Udvardy Panna

  A hölgyek mezőnyében a fehérvári Kiskút Tenisz Klub játékosa, Udvardy Panna nyerte a Fedettpályás országos bajnokságot, miután a döntőben a tavalyi győztes, Bukta Ágnest három játszmában legyőzte.

  2018.02.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak