Alba Fehérvár KC: ötgólos vereség Siófokon

Ismét sok gólt kapott az Alba Fehérvár KC, és bár a Balaton partján nem számít kevésnek a huszonkilenc lőtt, ezúttal ez nem volt elég a pontszerzéshez. A Siófok 34-29-re győzött, és begyűjtötte mindkét bajnoki pontot.

2018.01.06. 19:49 |

A Siófok végig vezetett az Alba Fehérvár KC ellen, és csak a kezdéskor, illetve a harmadik percben 1-1-nél volt döntetlen az állás. A házigazdák folyamatosan növelték előnyüket, a tizenharmadik perc végén már hét góllal vezetett a légiósoktól hemzsegő balatoni gárda. Innét még visszajött a meccsbe a Fehérvár, Claudine Mendy góljával másfél perccel a szünet előtt csak kettő volt közte, de a Siófok a félidő végéig még kétszer megzörgette az Alba kapuját, így 19-15 állt az eredményjelzőn harminc percnyi játék után.

A négygólos különbség azt jelentette, hogy lőtávolon belül maradt a két együttes. De nem sokáig, a Siófok alaposan rákapcsolt, és nyolc és gél perccel az újrakezdést követően már nyolccal vezetett. Néhány perccel később pedig már kilenccel, nem sokon múlt tehát, hogy „számoljanak” a hazai drukkerek. A végére azért valamelyest szűkült a két csapat közti olló, a Siófok megérdemelten, 34-29-re győzött 2018 első bajnokiján az Alba Fehérvár KC ellen.

Siófok KC – Alba Fehérvár KC 34-29 (19-15)

Sport

 1. Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

  Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.

  2018.01.16.
 2. Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel

  Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet avatott vezetők segítségével kipróbálni, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

  2018.01.15.
 3. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Királyban

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.15.
 4. Jobb volt emberelőnyben, többet lőtt és nyert a Klagenfurt a Volán ellen

  A grazi vereség után nagyon kellett volna a siker a Fehérvár AV19-nek a play-off pozíciókért vívott harcban, de az ellenfél ereje miatt ehhez bravúrra lett volna szükség. Mint a feltételes mód mutatja, nem sikerült: a negyedik helyen álló Klagenfurt sokkal több kapuralövéssel és jobb emberelőny-kihasználással elvitte a pontokat a Raktár utcából.

  2018.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak