Sűrű meccsprogram mellett jótékonykodnak is a fehérvári kosarasok

Háromhetes bajnoki szünet után a héten igen sűrű programba kezd a magyar bajnok és kupagyőztes Alba Fehérvár kosárlabda-csapata. Szerdán Minszkben, szombaton itthon a Sopron ellen játszanak a kosarasok, és decemberben még további négy vagy öt mérkőzés vár rájuk. A karácsony előtti három hazai találkozón adománygyűjtést is szervez a klub, a kilátogató szurkolók adományait a Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a rászorulóknak.
2017.12.05. 21:33 |
Volt idő rákészülni a csapat előtt álló feladatokra, hiszen a bajnokságban a válogatott programja, majd az All Star-gála miatt hosszú szünetet tartanak. Ez az Alba Fehérvár számára most ér véget, mert a magyar bajnok szerdán Minszkben lép pályára a FIBA-Európa-kupában. A Tsmoki Minszk volt az egyetlen külföldi ellenfél, amelyet itthon le tudott győzni az Alba, igaz, két másik riválisát azóta idegenben verte. Ha a fehérorosz fővárosban szerdán 17.30-kor kezdődő találkozón győznek Dzunics Braniszlav tanítványai, akkor biztosan továbbjutnak a csoportból a következő csoportkörbe, ahogyan tették ezt tavaly is. Vereség esetén is meglehet a továbbjutás, de ahhoz az kell, hogy a másik szerdai találkozón az izraeli Herzliya legyőzze a belga Charleroi-t. Keller Ákosék sorsa alapvetően saját kezükben van, az egyszer már legyőzött Minszk ellen meglehet a siker, még akkor is, ha nem utazhatott el a csapattal a sérült Kovács Ákos és Markovics Luka.
A szerdai nemzetközi találkozót szombaton hazai bajnoki követi. Decemberben bőben lesz miért szurkolni, hiszen négyszer is hazai pályán játszik az Alba, amelyet utoljára csaknem pontosan egy hónappal korábban, november 10-én láthatott itthon a közönség. Szombaton a bajnokságban eddig nagyon rosszul szereplő, edzőváltáson is áteső Sopron KC érkezik látogatóba az Alba Regia Sportcsarnokba, a találkozó 18 órakor kezdődik. Az utolsó három bajnokiját megnyerő Fehérvár számára kötelező a győzelem, mert továbbra is próbál felzárkózni a közvetlen élmezőnyhöz a gyengébb bajnoki rajt után. Amennyiben a Sopron, majd sorrendben a Kaposvár, a Jászberény és a Körmend ellen is tud itthon nyerni, be is kerülhet a legjobb négy közé (közben idegenben a MAFC ellen vár bajnoki Lóránt Péterékre). Az Alba jelenleg négy győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a táblázat nyolcadik helyén áll.
Ha pedig a nemzetközi kupában sikerül kivívni a továbbjutást, úgy még egy mérkőzés kerül be a decemberi programba, mert az Európa-kupa második csoportkörének első meccsnapja december 20.

Megszokott dolog az elmúlt években, hogy a nagy ünnepek közeledtével az Alba Fehérvár is csatlakozik a rászoruló családok megsegítését célzó kezdeményezésekhez. A kosárklub idén is meghirdeti a szurkolók között a karácsonyi adománygyűjtést. A Sopron, Kaposvár és Jászberény elleni mérkőzéseken várják az adományokat: tartós élelmiszereket és/vagy játékokat, melyeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári Támogató Szolgálat segítségével juttatnak el a rászorulókhoz. Az adományok a csarnok bejáratainál lehelyezett gyűjtő dobozokba lesznek leadhatók. Hétköznapokon a sportcsarnok büféjében szintén bárki leadhatja adományát.
Szurkolni és adakozni is várják tehát az érdeklődőket szombaton a Sopron elleni mérkőzésre, és az igen eseménydús december további bajnoki mérkőzésein is!

Sport

 1. Sportorvos Fehérváron - visszaköltözött a rendelés a KÖFÉM-re

  Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése. Sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

  2018.07.17.
 2. Ma kezdődik a Nu Skin Öttusa Eb Fehérváron - hazai éremesély több számban

  A hagyományok és az idei eredmények alapján is több számban lesz magyar éremesély a kedden kezdődő székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Új helyszínen, a Széna téri sportcsarnokban lesz a vívás. Az úszást a Csitáry G. Emil Uszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Bregyó Szabadidő Központban bonyolítják le.

  2018.07.17.
 3. Frissebb, jobb lesz a Vidi, ígéri a vezetőedző a BL-selejtező előtt

  Hétfő délután tartotta sajtótájékoztatóját a MOL Vidi FC a Dudelange elleni BL-visszavágó előtt. Mint ismert, a fehérvári csapat 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban, így ha nem is előnyből, de idegenben lőtt góljának köszönhetően kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót. A Vidit Marko Nikolics vezetőedző mellett Kovácsik Ádám képviselte.

  2018.07.16.
 4. Kedden hazai pályán is bemutatkozik a Vidi a Bajnokok Ligája idei kiírásában

  Az F91 Dudelange elleni BL-selejtezővel hivatalosan is megkezdte a 2018-19-es idényt a Vidi, az együttes 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban. A visszavágó július 17-én, kedden 20:15 órakor lesz a Pancho Arénában. A találkozóra elővételben a Piac tér 4. szám alatt található VidiShopban és online vásárolhatók jegyek, illetőleg meccsnapon, a mérkőzés előtt két órával nyitnak a Pancho Aréna pénztárai.

  2018.07.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak