Simán győzött a Vidi a bajnoki nyitányon az abszolút újonc ellen

Hamar emberelőnybe került, kihagyott egy tizenegyest, de, így is simán legyőzte az első élvonalbeli meccsét játszó Kisvárdát a bajnoki címvédő. A MOL Vidi FC gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a meccset.

MOL Vidi FC - Kisvárda 4 - 0 (3-0)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic (Nikolov) - Pátkai - M. Scsepovics (Sztefan Scsepovics), Lazovics (Sós).

Gólszerző: Lazovics, Marko Scsepovics, Juhász, Sztefan Scsepovics.

2018.07.21. 22:36 |
A bajnoki nyitányon Marko Nikolics vezetőedző a Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic - Pátkai - M. Scsepovic, Lazovics kezdőtizenegynek szavazott bizalmat. A Dudelange elleni visszavágóhoz képest Stopira került ki, helyén az előző szezonban bizonyító Tamás játszott, továbbá Kovács és Varga is kezdett a BL-selejtező visszavágójához képest.
A Vidi magához ragadta a kezdeményezést a történelmi meccsen. Igen történelmi, mert a két együttes még soha nem találkozott egymással, a Kisvárda ráadásul legelső derbijét játszotta az élvonalban. Mint ahogy történelem az is - és nem utolsósorban sorsdöntő - hogy a tizenkettedik percben a megiramodó Lazoviccsal szemben Vári szabálytalankodott a tizenhatoson belül. Az eredmény: büntető és piros lap.
Emberelőny lett, vezetés nem, Marko Scsepovics büntetőjét kifogta a Várda brazil kapusa, Felipe. Cseppet sem csüggedt a Vidi, nem sokkal később Nego tanári beadását Lazovics küldte a kapuba. A Várda jószerével csak pontrúgásokkal próbált veszélyeztetni, a korai emberhátrány megpecsételte sorsát. Főleg, hogy a harminchatodik percben ismét átjutott gólvonalán a labda, igaz nem sokkal, Marko Scsepovics kotorta be a második hazai találatot. Furcsa szabálytalanság előzte meg a harmadik Vidi-gólt, az egykori fehérvári Gosztonyi az alapvonal mögött melegített, amikor eldobta a játékon kívül került labdát. Nem sokkal később Juhász Roland érkezett a hosszún és vágta be a bajnok harmadik gólját.
A fordulás után kisebb volt a lendület, a Kisvárda pedig egyre reménytelenebbül játszott. A játékba a frissen beállt Sós Bence vitt színt, aki első Vidi-tétmeccsén kis híján megszerezte első gólját, a Debrecentől igazolt támadó nem tudta gólra váltani Sztefan Scsepovics átadását. A hetvenkettedik percig kellett várni az első Várda lehetőségre, ekkor Shynder lövését kellett hárítania Kovácsiknak. Pátkai, Kovács és Sztefan Scsepovics is közel volt  a gólszerzéshez, utóbbi tette fel az i-re a pontot a hosszabbításban, beállítva a 4-0-ás végeredményt.

MOL Vidi FC - Kisvárda 4 - 0 (3-0)

MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic (Nikolov) - Pátkai - M. Scsepovics (Sztefan Scsepovics), Lazovics (Sós).

Gólszerző: Lazovics, Marko Scsepovics, Juhász, Sztefan Scsepovics.

 

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

A legszebb pillanatok

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak