Székesfehérvári májtranszplantált úszó a Szervátültetettek Európa-bajnokságának dobogóján

Az idei évben kilencedik alkalommal mérték össze tudásukat a versenyzők a Szerv- átültetettek és Művese- kezeltek Európa-bajnokságán. Az eseménynek ezúttal Finnország adott otthont július 10-17-ig, melyen 24 országból közel 500 szervátültetett sportoló érkezett. A magyar szervátültetett válogatottban hét gyermek is ott volt a Trappancs Egyesület versenyzői közül.
2016.07.25. 13:37 |
Az idei évben kilencedik alkalommal mérték össze tudásukat a versenyzők a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán. Az eseménynek ezúttal Finnország adott otthont július 10-17-ig, melyen 24 országból közel 500 szervátültetett sportoló érkezett. A magyar szervátültetett válogatottban hét gyermek is ott volt a Trappancs Egyesület versenyzői közül.
A magyar szervátültetett válogatott 45 sportolóból állt: 26 vese-, 10 máj-, 3 kombinált vese+májtranszplantált sportoló, két tüdő-, és négy csontvelőátültetett sportoló mellett 3 művesekezelt sportoló került be a 2016-os válogatott csapatba.
A magyar szervátültetett válogatottban hét gyermek is ott volt a Trappancs Egyesület versenyzői közül. Közöttük volt a székesfehérvári Luka Tímea, aki több mint 10 éve májtranszplantált: a májátültetésre akut májelégtelensége miatt volt szükség, édesanyja májdarabkája mentette meg az életét.
Évek óta úszik, tavaly a British Transplant Games volt élete első nemzetközi versenye, ahonnan 2 bronzéremmel tért haza. Azóta is szorgalmasan edz, eredményei folyamatosan javulnak. Az idei Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán 50 méter hátúszásban aranyérmet, majd 50 m mellúszásban, 100 m mellúszásban és 50 m gyorsúszásban ezüstérmet szerzett. Timi a Székesfehérvári Önkormányzat támogatásával vett részt az Európa-bajnokságon.