Királyi gyerekparadicsom - pénteken nyit a Koronás Park

  Pénteken délután 4 órakor ünnepélyes megnyitóval várja a családokat a Koronás Park. A bejárat előtt óriásbábok és az Ifjúsági Fúvószenekar fogadja az érkezőket. A gyerekek számára egyedülálló, igazi paradicsom lesz a park, ahol az egyedi játékokat használva a város történelmével is megismerkedhetnek és persze mindenki király lehet majd az új parkban. A park használata ingyenes, fizetős szolgáltatások csak az épületen belül lesznek.
2014.07.17. 12:01 |
Pénteken délután 4 órakor ünnepélyes megnyitóval várja a családokat a Koronás Park. A bejárat előtt óriásbábok és az Ifjúsági Fúvószenekar fogadja az érkezőket. A gyerekek számára egyedülálló, igazi paradicsom lesz a park, ahol az egyedi játékokat használva a város történelmével is megismerkedhetnek és persze mindenki király lehet majd az új parkban. A park használata ingyenes, fizetős szolgáltatások csak az épületen belül lesznek.
KÉPGALÉRIA a megnyitás előtti bejárásról
A Koronás Park befejezés közeli állapotban van és mindenkit szeretettel hívnak a július 25-i megnyitóra délután négy órára. Egy gyerekeknek szánt paradicsom a park és bejárva megállapíthatjuk, hogy egészen biztosan élvezni fogják a gyerekek. A cél az volt, hogy a terület rehabilitációja szolgálja a gyerekek érdekeit, a fiatalokat – mondta a város polgármestere Cser-Palkovics András a csütörtöki bejárás után. „Fontosnak tartom, hogy még a vakáció alatt át tudjuk adni a parkot a gyerekeknek, illetve nagyon fontos, hogy a játékokat a parkban, nem csak a megnyitó napján, hanem minden nap ingyen lehet használni. A Koronás Parkban található épületben lesznek olyan szolgáltatások, amik megfizethető áron vehetők igénybe, de maga a park és a játszóeszközök ingyenesen lesznek használhatóak mindenki számára. Bízom abban, hogy valóban egy olyan új attrakciója lesz a városnak, ami a fehérváriakat is szolgálni fogja és örömüket lelik majd a parkban és persze abban is reménykedünk, hogy turisztikai attrakció is lesz a Koronás Park. A játszóeszközök használata közben pedig a történelmünket is megtanítjuk egy kicsit a gyerekeknek, hiszen minden a koronáról és a város történelméről szól. Az útépítés és a plusz parkolóhelyek kialakítása a szomszédos területen zajló szállodaépítés után, 2015-ben történik meg. Ez fontos a Koronás Park kiszolgálása miatt és a Szedreskerten élők miatt is, hiszen egy sűrűn lakott városrész, ahol kevés a parkolóhely. Úgy érzem, hogy 2015-ben úgy tudjuk növelni a parkolók számát, hogy mind a parkot, mind pedig a lakók igényeit ki tudja majd szolgálni.”
A beruházás EU-s támogatásból megvalósuló fejlesztés, amire 350 millió forintot nyert pályázaton az önkormányzat, azonban a környezet kialakításához jelentős összeget, mintegy százmillió forintot kellett önkormányzati forrásból is biztosítani. A munkát a környéken folytatják a Rózsa-liget rendbetételével és a Ligetsoron a teljes útfelújítással.
Koronás Park megnyitó - 2014. július 25. 16.00-21.00
 
16:30 és 18.30 Kákics Együttes gyerekkoncertje
17:30 és 19.00 Élő Képes Krónika a Szabad Színház előadásában (a város legendáinak vidám, interaktív feldolgozása amatőr színészekkel a középkori vásári komédia műfajában)
16.00-tól 20.00-ig Középkori Kaszinó - autentikus középkori táblás kártya-, és kockajátékok jelmezes játékmesterekkel
 
A Koronás Parkba fejlesztett interaktív informatikai játékokat is kipróbálhatják a gyerekek. Lesz kinect játéksarok - virtuális koronázás és harc Fehérvár visszafoglalásáért és a Titkok Parkja - QR kód alapú okostelefonos kalandjáték is várja a nagyobb gyerekeket.
A látogatókat több mint félszáz fa játékeszköz csábítja játékra összesen hét játéktéren, köztük a játszófaluban, a fűszerek labirintusában, a várban, vagy a koronázó dombon. A történelmi játszóparkban az egykori koronázó város múltjába is bepillanthatnak, hiszen a parkon interaktív feladatok vezetnek végig, melyek okostelefonnal és hagyományosan is elérhetők. A központi épületben választható programok között kinect játéksarok, középkort idéző programok, kosztümös bemutatók és előadások kínálnak számtalan élményt.

Városfejlesztés

  1. Új helyre kerül a Szent György kút

    Hamarosan elfoglalja új helyét a felújított Szent György kút. Bory Jenő alkotása továbbra is Felsővárosban hirdeti a sárkányölő hős tettét, a restaurálást követően az Illyés ligetet ékesíti majd – adta hírül közösségi oldalán a városrész képviselője, Földi Zoltán.

    2024.04.19.
  2. Új, korszerű gázmotor

    Új gázmotor-generátort állítottak szolgálatba a SZÉPHŐ Zrt. Bakony utcai telephelyén. A tavaly decemberben leszállított berendezés összeállítása, próbaüzeme után immár teljes kapacitással dolgozik a fűtőerőműben, a távhőrendszerbe bekapcsolt fehérvári háztartásokat és intézményeket ellátva.

    2024.04.18.
  3. Fehérvár lett az első

    Ünnepélyes keretek között vette át az Egyensúly Intézet által alapított Településindex-díjat dr. Cser-Palkovics András polgármester szerdán Gödöllőn A jövő települései Magyarországon konferencia keretében. Az Egyensúly Intézet minden évben frissítve teszi közzé településindexét, hogy minden döntéshozó és érdeklődő olvasó számára követhetővé válhasson az egyes magyar települések fejlődésének üteme. 

    2024.04.17.
  4. Tematikus tanösvény

    Hamarosan egy tematikus, geológiai tanösvényt alakítanak ki a Rác bányában, ami a Velencei-hegység legnyugatibb látható része. A terület geológiai érdekességei mellett a Rác bánya növény- és állatvilágát is bemutatják úgy, hogy a terüelt alkalmas lesz környezetismeret, természetismeret és földrajz órák megtartására is.

    2024.04.14.