Önkénteseket várnak a Mesterségek Háza tavaszi nagytakarításához

A kézművesek március 25-én felkészítik a Mesterségek Házát a tavaszi és nyári rendezvé- nyekhez, így a jó idő beköszöntével a létesítmény megújulva, de továbbra is a jól megszokott barátságos, népi hangulattal várja látogatóit. Az akcióhoz várják önkéntesek jelentkezését, akik szabadidejükben szívesen nyújtanak önzetlen segítséget.
2017.03.24. 08:39 |
A kézművesek március 25-én felkészítik a Mesterségek Házát a tavaszi és nyári rendezvényekhez, így a jó idő beköszöntével a létesítmény megújulva, de továbbra is a jól megszokott barátságos, népi hangulattal várja látogatóit. Az akcióhoz várják önkéntesek jelentkezését, akik szabadidejükben szívesen nyújtanak önzetlen segítséget.
A Fejér Megyei Művelődési Központ Mesterségek Háza kézműves tanfolyamok (szakmai találkozók, előadások, bemutatók, játszóházak) helyszíne, de a ház befogad népi kézműves egyesületeket is. A ház kitűnő helyszín konferenciák, különböző szabadidős tevékenységek, üzleti tréningek, oktatások, családi események megtartásához, hiszen népi hangulatú, romantikus környezetben található Székesfehérvár szívében.
A Rác utca 20. szám alatt lévő épületben rendszerint kézműves foglakozások zajlanak, ahol a részvevők jeles napokhoz köthető ünnepi szokásokba és megyénk jellegzetes kézműves hagyományaiba kóstolhatnak bele. A tavaszi nagytakarítás keretében nem csak a művelődési központ munkatársai, hanem az egyesületek képviselői is részt vállalnak a ház csinosításában, hiszen hamarosan gyermekcsoportok és turisták érkeznek foglalkozásokra, táborokra.
 
Az alkotóházban dolgozó kézműves egyesületek tagsága március 25-én az épületet felkészítik a tavaszi és nyári nagy rendezvényekre. A ház kitakarítása után a kézművesek az orgonákkal, bodzabokrokkal, és diófákkal körbevett zöldterület is megtisztítják: fűnyírással, a fák metszésével kellemessé varázsolják a környezetet.