Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.
2018.02.17. 20:15 |

A negyeddöntővel ellentétben most az Alba kezdett jobban, Lóránt és Keller, tehát a centerek vezérletével 9-2-re vezetett. A Szolnokban a délszláv légió aktivizálta magát, Milosevics és Andric használta ki a fehérvári védelem kihagyásait, így szépen felzárkózott, sőt a vezetést is átvette a kintről is jobban célzó Olaj. Amikor a védőspecialista Kovács Péter is triplát dobott, már 14-0-ás rohamnál tartottak a piros-feketék, és az első negyed végére csak faragni tudott hátrányából az Alba. A másodikat ellenben ismét jól nyitotta a Dzunics-csapat, olyannyira, hogy a Körmend ellen brillírozó Simpson, majd Hill hármasával visszavette a vezetést. Védekezésben azonban megmaradtak a kihagyások, amit a jól célzó Szolnok büntetett. Perry is elkapta a fonalat náluk, Andric pedig zsákolásból, majd triplából is eredményes volt. Közben Lóránt technikait kapott, pedig jogosan reklamált a játékvezetőknél. Egy 9-0-ás részhajrával újfent egyenlített a sokat büntetőző Alba, de a félidő végén nem figyeltek a fehérváriak, így öt ponttal az Olaj vezetett szünetben.

A harmadik negyed sem hozott nagy változást, zárkózott, vagy éppen egyenlített az Alba, de huzamosabb ideig nem tudta magánál tartani a kezdeményezést. A hármasok száma csökkent, de amikor a negyed vége előtt Ford bevágott egyet, az lélektanilag is sokat jelentett a Szolnoknak. Kőkeményen, bőven az agresszivitás határán túl is védekezett az Olaj, ám mivel engedték a játékvezetők a „verekedést”, ezzel kizökkentette komfortzónájából az Albát. Igaz, a negyedik negyedben a védekezéssel fehérvári oldalon sem volt gond. Elöl pedig Keller Ákos volt vezér, aki center létére két triplát is bevágott, mindig életben tartva csapatát. A hajrában sokáig nem tudott egyik csapat sem betalálni, Simpson büntetőivel két pontra jött fel az Alba. Az utolsó percen belül hosszas videózás után szintén a mienknek volt labdájuk az egyenlítéshez, de a legfontosabb pillanatokban mindig rontott valaki, így végül a Szolnok megőrizte, majd büntetőkkel növelte előnyét. Az Alba vasárnap a harmadik helyért játszik a Pakssal, a döntőben Falco-Szolnok meccs lesz.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olaj KK 67–75 (16–20, 24–25, 15–17, 12–13)

Alba: Hill 12/9, Harris 3/3, Simpson 11/3, Lóránt 12/3, Keller Á. 17/6. Csere: Horton 3, Kovács Á. 1, Pointer 8.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak