Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.
2018.02.17. 20:15 |

A negyeddöntővel ellentétben most az Alba kezdett jobban, Lóránt és Keller, tehát a centerek vezérletével 9-2-re vezetett. A Szolnokban a délszláv légió aktivizálta magát, Milosevics és Andric használta ki a fehérvári védelem kihagyásait, így szépen felzárkózott, sőt a vezetést is átvette a kintről is jobban célzó Olaj. Amikor a védőspecialista Kovács Péter is triplát dobott, már 14-0-ás rohamnál tartottak a piros-feketék, és az első negyed végére csak faragni tudott hátrányából az Alba. A másodikat ellenben ismét jól nyitotta a Dzunics-csapat, olyannyira, hogy a Körmend ellen brillírozó Simpson, majd Hill hármasával visszavette a vezetést. Védekezésben azonban megmaradtak a kihagyások, amit a jól célzó Szolnok büntetett. Perry is elkapta a fonalat náluk, Andric pedig zsákolásból, majd triplából is eredményes volt. Közben Lóránt technikait kapott, pedig jogosan reklamált a játékvezetőknél. Egy 9-0-ás részhajrával újfent egyenlített a sokat büntetőző Alba, de a félidő végén nem figyeltek a fehérváriak, így öt ponttal az Olaj vezetett szünetben.

A harmadik negyed sem hozott nagy változást, zárkózott, vagy éppen egyenlített az Alba, de huzamosabb ideig nem tudta magánál tartani a kezdeményezést. A hármasok száma csökkent, de amikor a negyed vége előtt Ford bevágott egyet, az lélektanilag is sokat jelentett a Szolnoknak. Kőkeményen, bőven az agresszivitás határán túl is védekezett az Olaj, ám mivel engedték a játékvezetők a „verekedést”, ezzel kizökkentette komfortzónájából az Albát. Igaz, a negyedik negyedben a védekezéssel fehérvári oldalon sem volt gond. Elöl pedig Keller Ákos volt vezér, aki center létére két triplát is bevágott, mindig életben tartva csapatát. A hajrában sokáig nem tudott egyik csapat sem betalálni, Simpson büntetőivel két pontra jött fel az Alba. Az utolsó percen belül hosszas videózás után szintén a mienknek volt labdájuk az egyenlítéshez, de a legfontosabb pillanatokban mindig rontott valaki, így végül a Szolnok megőrizte, majd büntetőkkel növelte előnyét. Az Alba vasárnap a harmadik helyért játszik a Pakssal, a döntőben Falco-Szolnok meccs lesz.

Alba Fehérvár – Szolnoki Olaj KK 67–75 (16–20, 24–25, 15–17, 12–13)

Alba: Hill 12/9, Harris 3/3, Simpson 11/3, Lóránt 12/3, Keller Á. 17/6. Csere: Horton 3, Kovács Á. 1, Pointer 8.

Sport

 1. Szombaton egész nap a profi táncosoké a Köfém-csarnok

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Egész nap tart majd a program.

  2018.03.23.
 2. Történelmi szezon előtt a Fehérvár Enthroners, szombaton rajt!

  Március 24-én, szombaton megkezdi szereplését a HFL-ben, a magyar csúcsligában a Fehérvár Enthroners. A kiadott időponthoz képest egy órával később, 15 órakor kezdődik a mérkőzés. A székesfehérvári amerikai futball-csapat két év alatt jutott fel a legmagasabb osztályba, és idén a magyar élvonal mellett az osztrák divízió IV-ben is megméretteti magát.

  2018.03.21.
 3. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 4. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak