Megtáltosodó légiósok vezették győzelemre a Volánt Zágrábban

Az eddig nem túl sokat mutató Olivier Latendresse és Arttu Luttinen ütötték a Fehérvár AV19 góljait Zágrábban, azol hosszabbításban nyert 3-2-re a magyar EBEL-csapat a Medvescak ellen. Hannu Järvenpää irányításával tehát második meccsét is megnyerte a Volán, így továbbra is tapad a középmezőnyre a fehérvári csapat.
2017.12.12. 22:53 |

A jegkorongblog.hu tudósítása:

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a fehérváriak számára, hiszen már a második cserében megszerezték a vezetést. Egy gyors ellentámadás végén Latendresse ütöjéről került a korong Poulin hálójába. Változatos, tempós játékkal teltek a következő percek, amikor a fehérváriak ismét a 2. percben alkalmazott recepthez nyúltak. Netik hagyott ki egy leehetőséget, a megszerzett koronggal Reisz és Luttinen indult meg, Reisz passzát a finncsatár közelről lőtte a hálóba. Ezt követően sajnos kiállították Pallint, az előnyt pedig kihasználták a hazaiak, Mahbod lőtt középtávolról a hálóba. A szépítő gól ébresztőként hatott a zágrábiakra, akik ezután fölénybe kerültek. Carruth vezetésével a védelem egy darabig állta a sarat, de a 18. percben Olden beleérős találatánál elfogyott minden ellenszer. A játék képe alapján a hazaiak egyenlítése megérdemeltnek volt mondható.

A második harmadot ismét a mieink kezdték jobban. Kombinatívabb, ügyesebb hokit játszott a Volán, kezdeményezőbb volt, mint ellenfele, jöttek a lövések is, ám a végrehajtásba mindig hiba csúszott. Ebben az időszakban a hazaiak csak elvétve veszélyeztettek. Aztán a zágrábiak második sorának sikerült az egyik cserében komoly fölényt kiharcolnia, ennek Music kiállítása lett az eredménye. Szerencsére az emberhátrányos védekezés ezúttal jól működött, de alighogy teljes lett a létszám, Music magasra emelt ütője okozott sérülést az egyik zágrábi játékosnak, 2+2 perc kiállítás következett. Jól védekezett a Fehérvár, ám a második 2 perc vége felé Manaviant is kiszórták, ennek 37 másodperc kettős emberhátrány lett a következménye. Szerencsére ebből sem tudtak hasznot húzni a zágrábiak, mi több, a szünet előtt Boivin is kiült a büntetőpadra.

A harmadik 20 perc is kezdeményezőbb Fehérvárt hozott. Sokkal többet dolgozott Hannu Jarvenpaa csapata a győzelemért, Hári, Stipsicz, Manavian majd újra csak Stipsicz helyzete jelezte ezt. Sajnos egyik alkalommal sem sikerül Poulin kapujába találni. Poulin többször is bravúrral avatkozott a játékba, és a szerencséje sem hagta el, például akkor, amikor Luttinen korongja a mamutja csúszott át az üres kapu elé, de onnan a védők ki tudták kotorni, még mielőtt egy fehérvári játékos a kapuba tuszkolhatta volna. A Medvescak túlélte ezt a harmadot, így következhetett a 3 a 3 elleni hosszabbítás. Ebben az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor Boivin korongja csúszott át Carruth lábvédői között. A 63. percben aztán Uotila addig üldözte Boivint Poulin kapuja mögött, amíg el tudta tőle csenni a korongot, úgy, hogy az a kapu előtt üresen álló Luttinenhez került. A finn csatárnak még egy cselre is volt ideje, higgadtan mattolta a zágrábi kapust, és ezzel a második pont megszerzéséhez segítette a csapatát. 3-2-re nyert a győzelemért jóval többet dolgozó Fehérvár, amely megérdemelte legalább a 2 pontot. Hannu Järvenpää visszatérése eddig tehát szerencsét hozott, vele mindkét meccsét megnyerte a csapat, a Medvescak viszont sorozatban ötödször veszített.

Medvescak Zagreb - Fehérvár AV19 2-3 (2-2, 0-0, 0-0, 0-1) hosszabbítás után
Gl.: Mahbod, Olden, illetve Luttinen (2), Latendresse.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak