Megtáltosodó légiósok vezették győzelemre a Volánt Zágrábban

Az eddig nem túl sokat mutató Olivier Latendresse és Arttu Luttinen ütötték a Fehérvár AV19 góljait Zágrábban, azol hosszabbításban nyert 3-2-re a magyar EBEL-csapat a Medvescak ellen. Hannu Järvenpää irányításával tehát második meccsét is megnyerte a Volán, így továbbra is tapad a középmezőnyre a fehérvári csapat.
2017.12.12. 22:53 |

A jegkorongblog.hu tudósítása:

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés a fehérváriak számára, hiszen már a második cserében megszerezték a vezetést. Egy gyors ellentámadás végén Latendresse ütöjéről került a korong Poulin hálójába. Változatos, tempós játékkal teltek a következő percek, amikor a fehérváriak ismét a 2. percben alkalmazott recepthez nyúltak. Netik hagyott ki egy leehetőséget, a megszerzett koronggal Reisz és Luttinen indult meg, Reisz passzát a finncsatár közelről lőtte a hálóba. Ezt követően sajnos kiállították Pallint, az előnyt pedig kihasználták a hazaiak, Mahbod lőtt középtávolról a hálóba. A szépítő gól ébresztőként hatott a zágrábiakra, akik ezután fölénybe kerültek. Carruth vezetésével a védelem egy darabig állta a sarat, de a 18. percben Olden beleérős találatánál elfogyott minden ellenszer. A játék képe alapján a hazaiak egyenlítése megérdemeltnek volt mondható.

A második harmadot ismét a mieink kezdték jobban. Kombinatívabb, ügyesebb hokit játszott a Volán, kezdeményezőbb volt, mint ellenfele, jöttek a lövések is, ám a végrehajtásba mindig hiba csúszott. Ebben az időszakban a hazaiak csak elvétve veszélyeztettek. Aztán a zágrábiak második sorának sikerült az egyik cserében komoly fölényt kiharcolnia, ennek Music kiállítása lett az eredménye. Szerencsére az emberhátrányos védekezés ezúttal jól működött, de alighogy teljes lett a létszám, Music magasra emelt ütője okozott sérülést az egyik zágrábi játékosnak, 2+2 perc kiállítás következett. Jól védekezett a Fehérvár, ám a második 2 perc vége felé Manaviant is kiszórták, ennek 37 másodperc kettős emberhátrány lett a következménye. Szerencsére ebből sem tudtak hasznot húzni a zágrábiak, mi több, a szünet előtt Boivin is kiült a büntetőpadra.

A harmadik 20 perc is kezdeményezőbb Fehérvárt hozott. Sokkal többet dolgozott Hannu Jarvenpaa csapata a győzelemért, Hári, Stipsicz, Manavian majd újra csak Stipsicz helyzete jelezte ezt. Sajnos egyik alkalommal sem sikerül Poulin kapujába találni. Poulin többször is bravúrral avatkozott a játékba, és a szerencséje sem hagta el, például akkor, amikor Luttinen korongja a mamutja csúszott át az üres kapu elé, de onnan a védők ki tudták kotorni, még mielőtt egy fehérvári játékos a kapuba tuszkolhatta volna. A Medvescak túlélte ezt a harmadot, így következhetett a 3 a 3 elleni hosszabbítás. Ebben az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor Boivin korongja csúszott át Carruth lábvédői között. A 63. percben aztán Uotila addig üldözte Boivint Poulin kapuja mögött, amíg el tudta tőle csenni a korongot, úgy, hogy az a kapu előtt üresen álló Luttinenhez került. A finn csatárnak még egy cselre is volt ideje, higgadtan mattolta a zágrábi kapust, és ezzel a második pont megszerzéséhez segítette a csapatát. 3-2-re nyert a győzelemért jóval többet dolgozó Fehérvár, amely megérdemelte legalább a 2 pontot. Hannu Järvenpää visszatérése eddig tehát szerencsét hozott, vele mindkét meccsét megnyerte a csapat, a Medvescak viszont sorozatban ötödször veszített.

Medvescak Zagreb - Fehérvár AV19 2-3 (2-2, 0-0, 0-0, 0-1) hosszabbítás után
Gl.: Mahbod, Olden, illetve Luttinen (2), Latendresse.

Sport

 1. Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

  Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.

  2018.01.16.
 2. Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel

  Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet avatott vezetők segítségével kipróbálni, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

  2018.01.15.
 3. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Királyban

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.15.
 4. Jobb volt emberelőnyben, többet lőtt és nyert a Klagenfurt a Volán ellen

  A grazi vereség után nagyon kellett volna a siker a Fehérvár AV19-nek a play-off pozíciókért vívott harcban, de az ellenfél ereje miatt ehhez bravúrra lett volna szükség. Mint a feltételes mód mutatja, nem sikerült: a negyedik helyen álló Klagenfurt sokkal több kapuralövéssel és jobb emberelőny-kihasználással elvitte a pontokat a Raktár utcából.

  2018.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak