Kikapott, de továbbjutott az Alba Fehérvár az Európa-kupában

Egyszerű volt a képlet: ha győz Minszkben a magyar bajnok, továbbjut a csoportkörből. ha nem, akkor az izraeli Herzliyának kellett szurkolni, hogy megverje belga ellenfelét. Végül is ez utóbbi valósult meg: az Alba Fehérvár komoly hátrányból ugyan felzárkózott, de kikapott a Minszktől, az izraeliek ellenben nagy csatában verték a Charleroit, ezzel kikaparták a gesztenyét a fehérváriaknak. A második csoportkörbe jutott az Alba, ahol december 20-án játszik először.
2017.12.06. 20:19 |

Két előző idegenbeli meccsét nagyon simán nyerte az Alba az Európa-kupában, mégpedig olyan ellenfelekkel szemben, akiktől itthon kikapott. Ez alapján az idehaza legyőzött Tsmoki Minszk ellen volt esély a sikerre, de a fehéroroszok a meccs elején jobban elkapták a fonalat, és végig vezettek. Az első negyedben még úgy-ahogy féken tudta tartani a hazaiakat az Alba, bár a támadójátékkal bőven akadtak gondok. Lóránt és Hill pontjai csak a távolság tartására voltak elegendőek, aztán a második negyedben 25-20 után érkezett három fehérorosz tripla, és jelentősre nőtt a különbség.  Egy 13-0-ás hazai rohamnak köszönhetően majdnem hússzal vezetett az ellenfél, lefagyott az Alba. Hogy ne dőljön el a meccs, ahhoz kilenc, válasz nélkül maradt Alba-pont kellett, de Czerapowiczék jól dobták a középtávoliakat, és szünetre tizenegypontos előnnyel mehettek.

Vezettek ennyivel Fehérváron is, ám ott az Albáé lett a második félidő. Úgy tűnt, bekövetkezhet ez most is, hiszen a harmadik negyed közepén Keller és Lóránt pontjaival feljött két pontra a magyar bajnok. A lélektani határt azonban nem sikerült átlépni, a tavaly Jászberényben is pattogtató amerikai Sadler és társai bevágtak négy újabb triplát, és ezzel végképp magukhoz ragadták a kezdményezést. A változatosság kedvéért, megint 13 pontot dobtak úgy, hogy egyet sem aptak, Simspon negyedvégi triplája csak kozmetikázta az eredményt. Mínusz tizenhatról még nekirugaszkodott az Alba, egy Fenner-tripla után nyolcra csökkentette a hátrányt, de az idő vészesen fogyott. A játékvezetők is "beszálltak" hazai oldalon, de a fújással együtt is az Albáé volt a hajrá, csak túl későn... Öt pontnál közelebb nem tudott kerülni a Minszkhez, és végül ennyivel kapott ki az Alba.

A csoportban így három győzelemmel és ugyanennyi vereséggel zártak a mieink, a kérdés az volt, ez elég lesz-e a továbbjutáshoz. Elég lett, mert az első három kör után még biztos továbbjutónak tűnő Charleroi Izraelben is kikapott, és mivel a belga és izraeli csapattal összevetve egymás elleni eredményben jobbak voltak a fehérváriak, így ők végeztek második helyen a Minszk mögött. A második csoportkör december 20-án kezdődik, a kiírás szerint idegenben játszik az Alba. Érdekesség, hogy egy csoportba került a Körmenddel, amellyel december végén bajnoki rangadót vív Fehérváron, de így januárban és februárban is megmérkőzhet a vasi riválissal.

Tsmoki Minszk - Alba Fehérvár 87-82 (23-16, 19-15, 26-21, 19-30)
Alba: Hill 18/3, Simpson 21/12, Harris 8/6, Lóránt 15/6, Keller Á. 11/3. Csere: Horton 4, Keller I., Fenner 5/3, Filipovics.

Sport

 1. Sportorvos Fehérváron - visszaköltözött a rendelés a KÖFÉM-re

  Visszaköltözött a Mészöly Géza utcai rendelőből a felújított KÖFÉM orvosi rendelőbe a Verseci u. 1-5 szám alá Dr. Zupkó Mária és Dr. Gyarmati Erik sportorvosok rendelése. Sportorvosi vizsgálatra a 22/316-296-os telefonszámon lehet bejelentkezni.

  2018.07.17.
 2. Ma kezdődik a Nu Skin Öttusa Eb Fehérváron - hazai éremesély több számban

  A hagyományok és az idei eredmények alapján is több számban lesz magyar éremesély a kedden kezdődő székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon. Új helyszínen, a Széna téri sportcsarnokban lesz a vívás. Az úszást a Csitáry G. Emil Uszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Bregyó Szabadidő Központban bonyolítják le.

  2018.07.17.
 3. Frissebb, jobb lesz a Vidi, ígéri a vezetőedző a BL-selejtező előtt

  Hétfő délután tartotta sajtótájékoztatóját a MOL Vidi FC a Dudelange elleni BL-visszavágó előtt. Mint ismert, a fehérvári csapat 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban, így ha nem is előnyből, de idegenben lőtt góljának köszönhetően kedvezőbb helyzetből várja a visszavágót. A Vidit Marko Nikolics vezetőedző mellett Kovácsik Ádám képviselte.

  2018.07.16.
 4. Kedden hazai pályán is bemutatkozik a Vidi a Bajnokok Ligája idei kiírásában

  Az F91 Dudelange elleni BL-selejtezővel hivatalosan is megkezdte a 2018-19-es idényt a Vidi, az együttes 1-1-es döntetlent ért el Luxemburgban. A visszavágó július 17-én, kedden 20:15 órakor lesz a Pancho Arénában. A találkozóra elővételben a Piac tér 4. szám alatt található VidiShopban és online vásárolhatók jegyek, illetőleg meccsnapon, a mérkőzés előtt két órával nyitnak a Pancho Aréna pénztárai.

  2018.07.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak