Véget ért az Alba bajnoki nyerőszériája, jobb volt a Kaposvár

Az év első bajnoki mérkőzését Kaposváron játszotta az Alba Fehérvár. Rosszul kezdett, de kilencpontos hátrány után már az első negyedben vezetett is a fehérvári csapat, a nagyszünetre pedig egypontos hátránnyal ment. A negyedik negyedre ezt az állást megfordította, de itt elfogyott a tudomány. Az utolsó játékrészben rettentő gyengén dobott az Alba és mentálisan is alulmaradt a jobban küzdő kaposváriakkal szemben. Nyolc meccs után kapott ki újra a Dzunics-csapat.
2018.01.06. 19:57 |

A Körmend elleni nagy győzelem egyik főhőse, Travis Simspon sérülés miatt ezúttal nem léphetett pályra, így több feladat várt a Fehérvárra nemrég visszatért Alhaji Mohammedre. Igaz kezdetben sem ő, sem más nem tudott maradandót nyújtani az Albában, pocsék kezdéssel 9-0-ra engedte el az utolsó nyolc meccséből hetet elveszítő Kaposvárt a vendégcsapat. Aztán szinte ugyanilyen könnyen el is tüntették hátrányukat Lóránték, a csapatkapitány triplájával már a Fehérvár vezetett. Ivosev és Spica gyártotta a hazai pontokat, támadólepattanókat kihasználva végül egy ponttal megnyerte a negyedet a Kaposvár.

A triplákat a mieink dobták jobban, Filipovicstól is érkezett egy a második negyed elején, amivel tapadt ellenfelére az Alba. De a lepattanóknál továbbra is többször elaludtak a védők, ez volt az oka Dzunics Braniszlav dühének, amikor időt kért hárompontos hazai vezetésnél. Védekezésben tudott javulni a csapat, ennek volt köszönhető, hogy ismét átvette a vezetést, ekkor pedig a hazaiak mestere kért időt. Ivosev büntetőkkel törte meg a hazai pontszünetet, Dunn beemelte az első kaposvári triplát, megint egyenlő lett. Rosszul dobott az Alba, Spica pedig zsinórban kapta a büntetőket, de nem dobta jól, így szoros maradt az állás. Hosszú idő után Hill egy szerzett labdából eredményes volt, de maradt szünetre a somogyi előny.

Alandise Harris triplát és duplát is dobott, Lóránt lerohanásból volt eredményes, vagyis jól kezett az Alba a második félidőben. Elhúzni nem tudott, mert válaszolgatott a Kaposvár és nem követte hasonló folytatás az első támadásokat fehérvári részről. Mindent kintről akart megoldani az Alba, de nem mentek be a triplák, miközben a hazaiak gyakrabban játszották be palánk alá a labdákat. Nem látszott a két csapat között a tabellán meglévő különbség, kiegyenlített játék zajlott. Hillt betöréseiért, Hortont a lepattanókért lehetett dícsérni, Keller ellenben nagyon nehezen viselte, hogy büntetlenül lecsaphatták ziccerezés közben. Nem túl magas színvonalú harmadik negyed végén újfent egy pont volt a különbség, de most az Alba javára.

A megsérülő Dunn nélkül kezdte a záró játékrészt a Kaposvár, de Tóth Péter egy nagy triplával feledtette az amerikai hiányát. Aztán három büntetőt is dobhatott a nemrég még fehérvári irányító, és mivel az Alba képtelen volt betalálni, a negyed eleje felidézte a meccs elejét. Ez pedig régen látott különbséget eredményezett, héttel mentek a hazaiak. Sőt, Ivosev dudaszóra beeső palánkos triplájánál még többel, ekkor a szerencse is az egyébként "védett státuszban" lévő erőcsatárral volt. Ellene semmit, a Kaposvár javára annál több minden ítéltek, az Alba zavarodottsága pedig időkérésre késztette Dzunicsot. Hiába, képtelen volt betalálni a Fehérvár, tíz fölé ment a hazai előny. Lepattanókban még nagyobb volt a különbség, vagyis  mentálisan is jobb, erősebb volt a Kaposvár a negyedik negyedben támadójátékban betliző bajnoki címvédőnél. Megszakadt az Alba nyolcmeccses veretlenségi szériája, megérdemelten nyertek a hazaiak.

Kaposvári KK - Alba Fehérvár 78-64 (21-20, 16-16, 13-15, 28-13)

Alba: Hill 12, Mohammed 5/3, Harris 12/3, Lóránt 15/3, Keller Á. 6. Csere: Kovács Á. 6. Filipovics 5/3, Horton 3, Keller I.

Sport

 1. Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

  Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.

  2018.01.16.
 2. Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel

  Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet avatott vezetők segítségével kipróbálni, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

  2018.01.15.
 3. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Királyban

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.15.
 4. Jobb volt emberelőnyben, többet lőtt és nyert a Klagenfurt a Volán ellen

  A grazi vereség után nagyon kellett volna a siker a Fehérvár AV19-nek a play-off pozíciókért vívott harcban, de az ellenfél ereje miatt ehhez bravúrra lett volna szükség. Mint a feltételes mód mutatja, nem sikerült: a negyedik helyen álló Klagenfurt sokkal több kapuralövéssel és jobb emberelőny-kihasználással elvitte a pontokat a Raktár utcából.

  2018.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak