A Vasas elleni győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Vidi

Miközben a meteorológusok éppen kőkemény mínuszokkal riogatnak, a labdarúgó bajnokságban beköszöntött a „tavasz”, folytatódott a pontvadászat. A táblázaton második Videoton a Vasast fogadta Felcsúton a huszadik fordulóban. Egy-egy gól esett mindkét oldalon szünetig, utána ellenben csak a Vidi új csatára, Stefan Scsepovics talált be, így megnyerte az év első tétmeccsét a fehérvári csapat.
2018.02.24. 19:00 |

Két téli igazolás, Boban Nikolov és Stefan Scsepovics is bekerült a kezdőbe a Videotonban, vagyis a Scsepovics-testvérpár alkotta a fehérváriak ékpárját a nyitányon. Az első lövést azonban a vendégek részről jegyezhettük fel, Hangya célozta meg Kovácsik kapuját, védett a hazai kapus. Az őszt két vereséggel záró, de Marko Nikolics szerint remek téli felkészülést maga mögött tudó Vidi sokáig nem tette próbára a Vasas kapusát, és amikor a 19. percben Stefan Scsepovics jó labdájával Stopira helyzetbe került, ő is a kapu előtt keresztbe lőtt. Hadzic jobban célzott négy perccel később, ekkor kellett először védenie Kamenárnak. A 26. percben aztán már nem menthetett a kapus, Stopira ment el a bal oldalon, belőtt labdáját pedig Hadzic pörgette a bal alsó sarokba.
A 34. percben Nikolov is tesztelte Kamenárt, aki leért a lapos lövésre, ahogy Hadzic fejesére egy szabadrúgás után. A 39. percben Lazovics tekert be újabb szabadrúgást, S. Scsepovics megcsúsztatta a labdát, a túloldalon érkező Stopira pedig óriási erővel a lécre lőtt. Egy perccel később teljesen váratlanul egyenlített a Vasas, Remili jobb oldalról lőtte be a labdát, Ádám pedig becsúszva a jobb alsóba lőtt. Középkezdés után majdnem duplázott is a gólszerző, nagy lövése nyomán a kapufa mentette meg a Vidit. Mozgalmas volt  félidő vége, Nikolov lábbal, Marko Scsepovics fejjel találhatott volna be, de előbbi lövését blokkolték, utóbbi fejese fölé szállt.
Szünet után is lendületben maradtak a csapatok, mindkét kapu előtt akadt izgalom, de az utolsó passzok ne sikerültek. Egészen a 60. percig, mert akkor a két új Vidi-igazolás összehozta az újabb gólt. Lazovics indította Nikolovot, ő jól adott be jobbról, Stefan Scsepovics pedig előrevetődve a léc alá fejelt. Rossz hír is jutott azért: Stopirát sérülés miatt le kellett cserélni. A Fehérvárról a Vasasba igazolt Barczi helyére ellenben senki nem állhatott be, amikor a 72. percben második sárgával kiállították.

Stefan Scsepovics második gólját is megszerezhette volna, de túl finoman pörgetett alá a labdának, így Kamenár lehúzta azt. Az emberhátrányban lévő Vasas ismét Ádám révén került helyzetbe, Nego lépett jó ütemben közbe a 81. percben. Két perccel később Lazovics csuklott össze Benes szorításában, de nem kapott tizenegyest. A kontratámadásait nem vitte végig a Vidi, a Vasas felívelt labdákkal próbálkozott, és a hosszabbításban egy lesgólig jutott. A szezonban először győzte le a fővárosi piros-kékeket a Videoton.

Videoton - Vasas 2-1 (1-1)

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira (Vinícius) – Pátkai, Hadzic, Nikolov – Lazovics (Kovács I.) – S. Scsepovics. M. Scsepovics (Varga J.).
Gl.: Hadzic, S. Scsepovics, illetve Ádám.

Sport

 1. Szombaton egész nap a profi táncosoké a Köfém-csarnok

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Egész nap tart majd a program.

  2018.03.23.
 2. Történelmi szezon előtt a Fehérvár Enthroners, szombaton rajt!

  Március 24-én, szombaton megkezdi szereplését a HFL-ben, a magyar csúcsligában a Fehérvár Enthroners. A kiadott időponthoz képest egy órával később, 15 órakor kezdődik a mérkőzés. A székesfehérvári amerikai futball-csapat két év alatt jutott fel a legmagasabb osztályba, és idén a magyar élvonal mellett az osztrák divízió IV-ben is megméretteti magát.

  2018.03.21.
 3. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 4. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak