A Vasas elleni győzelemmel kezdte a tavaszi szezont a Vidi

Miközben a meteorológusok éppen kőkemény mínuszokkal riogatnak, a labdarúgó bajnokságban beköszöntött a „tavasz”, folytatódott a pontvadászat. A táblázaton második Videoton a Vasast fogadta Felcsúton a huszadik fordulóban. Egy-egy gól esett mindkét oldalon szünetig, utána ellenben csak a Vidi új csatára, Stefan Scsepovics talált be, így megnyerte az év első tétmeccsét a fehérvári csapat.
2018.02.24. 19:00 |

Két téli igazolás, Boban Nikolov és Stefan Scsepovics is bekerült a kezdőbe a Videotonban, vagyis a Scsepovics-testvérpár alkotta a fehérváriak ékpárját a nyitányon. Az első lövést azonban a vendégek részről jegyezhettük fel, Hangya célozta meg Kovácsik kapuját, védett a hazai kapus. Az őszt két vereséggel záró, de Marko Nikolics szerint remek téli felkészülést maga mögött tudó Vidi sokáig nem tette próbára a Vasas kapusát, és amikor a 19. percben Stefan Scsepovics jó labdájával Stopira helyzetbe került, ő is a kapu előtt keresztbe lőtt. Hadzic jobban célzott négy perccel később, ekkor kellett először védenie Kamenárnak. A 26. percben aztán már nem menthetett a kapus, Stopira ment el a bal oldalon, belőtt labdáját pedig Hadzic pörgette a bal alsó sarokba.
A 34. percben Nikolov is tesztelte Kamenárt, aki leért a lapos lövésre, ahogy Hadzic fejesére egy szabadrúgás után. A 39. percben Lazovics tekert be újabb szabadrúgást, S. Scsepovics megcsúsztatta a labdát, a túloldalon érkező Stopira pedig óriási erővel a lécre lőtt. Egy perccel később teljesen váratlanul egyenlített a Vasas, Remili jobb oldalról lőtte be a labdát, Ádám pedig becsúszva a jobb alsóba lőtt. Középkezdés után majdnem duplázott is a gólszerző, nagy lövése nyomán a kapufa mentette meg a Vidit. Mozgalmas volt  félidő vége, Nikolov lábbal, Marko Scsepovics fejjel találhatott volna be, de előbbi lövését blokkolték, utóbbi fejese fölé szállt.
Szünet után is lendületben maradtak a csapatok, mindkét kapu előtt akadt izgalom, de az utolsó passzok ne sikerültek. Egészen a 60. percig, mert akkor a két új Vidi-igazolás összehozta az újabb gólt. Lazovics indította Nikolovot, ő jól adott be jobbról, Stefan Scsepovics pedig előrevetődve a léc alá fejelt. Rossz hír is jutott azért: Stopirát sérülés miatt le kellett cserélni. A Fehérvárról a Vasasba igazolt Barczi helyére ellenben senki nem állhatott be, amikor a 72. percben második sárgával kiállították.

Stefan Scsepovics második gólját is megszerezhette volna, de túl finoman pörgetett alá a labdának, így Kamenár lehúzta azt. Az emberhátrányban lévő Vasas ismét Ádám révén került helyzetbe, Nego lépett jó ütemben közbe a 81. percben. Két perccel később Lazovics csuklott össze Benes szorításában, de nem kapott tizenegyest. A kontratámadásait nem vitte végig a Vidi, a Vasas felívelt labdákkal próbálkozott, és a hosszabbításban egy lesgólig jutott. A szezonban először győzte le a fővárosi piros-kékeket a Videoton.

Videoton - Vasas 2-1 (1-1)

Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira (Vinícius) – Pátkai, Hadzic, Nikolov – Lazovics (Kovács I.) – S. Scsepovics. M. Scsepovics (Varga J.).
Gl.: Hadzic, S. Scsepovics, illetve Ádám.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak