-
Aranyérmes lett a hübris lágere
A székesfehérvári hübris sörfőzde már tavaly is érmet zsebelt be a Pivní pečeť , avagy Arany Sörpecsét cseh sörversenyen, de idén feltette a pontot is az i-re: alap szortimentjének egyik zászlóshajója, a sür aranyérmet szerzett a cseheknél. Ezt az elismerést eddig még soha nem kapta meg magyar főzde lágere.
2024.04.25. -
Te szedd!
A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amelyet 12. alkalommal rendeznek meg. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket. Székesfehérváron április 27-én, szombaton a Gólya dűlő környékét tisztítják meg az önkéntesek.
2024.04.25. -
Püspökkertvárosi forgatag
Koncert, kézműves foglalkozás, táncbemutató várja a családokat vasárnap Öreghegyen. Április 28-án 15 órától a Püspökkertváros zöldterületén, a Millenniumi emlékmű lábánál Bereczki Zoltán fergeteges hangulattal várja a városrészben élőket.
2024.04.25. -
Palotavárosi forgatag
Mókás délutánra hívják a családokat április 27-én, szombaton Palotavárosba, ahol 15 órától a domboldalon legurulva kézműves foglalkozások és gyermekprogramok sokasága vár mindenkit.
2024.04.25.
Fehérvári séf a világelitben – véget ért a Global Chefs Challenge döntője
Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, Murányi Mercédesz pedig két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik. Felkészítőjük a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István volt.
A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk.
Az eredményeket a szombat esti gálavacsorán hirdették ki, a fehérvári páros a 10. helyen végzett a világelitben.
A meleg előételükben marinált fehér spárga, tápiókagyöngy, zellerravioli és kaviár is szerepelt, a vegetáriánus előétel citrusos halibu halfilé volt tengeri salátával, rizottó ropogóssal, karfiolpürével és halszósszal, a főétel borjú karaj volt ördögszekér gombával, kápiapaprikával rétegezett borjúnyelvvel, sült répával és töltött céklával, a desszert pedig csokoládéból, calamansiból és teából állt.