-
CSÁO Karácsony
Átadták azokat az adományokat, amelyeket a Hétvezér Általános Iskolában és a Széna Téri Általános Iskolában gyűjtöttek a székesfehérvári Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) számára. Az adományátadáshoz csatlakozott a Székesfehérvári Szegényeket Támogató Alapítványon keresztül a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Deák Technikuma is.
2025.12.15. -
Szertelen Ifjúság
A Szertelen Ifjúság elnevezésű drogprevenciós program második, őszi ütemében 12 önkormányzati, alapítványi és egyházi fenntartású iskola 1039 diákja kapott naprakész ismereteket a drogfüggőséggel, s annak súlyos következményeivel kapcsolatban.
2025.12.15. -
Mától minden nap nyitva tartanak az udvarok
Ezen a héten minden nap nyitva tart a Püspöki Palota Adventi Udvara és a Városháza Díszudvara. A helyszíneken többek között a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai kínálják minőségi termékeiket.
2025.12.15. -
Szalóki Ági érkezik Fehérvárra
Évzáró különkiadással készül az SZKKK Dúdoló és Csicsergő foglalkozása: december 17-én, szerdán 10 órától Szalóki Ági Babakoncertje varázsolja el az apróságokat a Felsővárosi Közösségi Házban.
2025.12.15.
Fehérvári séf a világelitben – véget ért a Global Chefs Challenge döntője
Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, Murányi Mercédesz pedig két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik. Felkészítőjük a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István volt.
A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk. 
Az eredményeket a szombat esti gálavacsorán hirdették ki, a fehérvári páros a 10. helyen végzett a világelitben.
A meleg előételükben marinált fehér spárga, tápiókagyöngy, zellerravioli és kaviár is szerepelt, a vegetáriánus előétel citrusos halibu halfilé volt tengeri salátával, rizottó ropogóssal, karfiolpürével és halszósszal, a főétel borjú karaj volt ördögszekér gombával, kápiapaprikával rétegezett borjúnyelvvel, sült répával és töltött céklával, a desszert pedig csokoládéból, calamansiból és teából állt.