Európai szuperdöntőben az Alba Fehérvár utánpótlás csapatai

A European Youth Basketball League rájátszását az U-16-os és U-20-as korosztályban is Székesfehérváron rendezték. A házigazda Alba Fehérvár csapatai igencsak kitettek magukért, hiszen a fiatalabbak minden meccsüket megnyerve elsők lettek, a juniorok pedig a végén egy igazi ki-ki mérkőzésen győztek, és második helyen végezve szintén bejutottak az európai szuperdöntőbe.
2018.03.18. 16:00 |

Az EYBL küzdelmei tavaly kezdődtek, a fehérvári kosárlabda-szurkolók már 207-ben is láthatták a két korosztály mezőnyét városunkban, még a csoportküzdelmek idején. Most már az európau szuperdöntőbe jutás volt a tétaz Alba Regia Sportcsarnokban, ahol az U-20-as és U-16-os korosztályban is öt-öt csapat versengett a továbbjutást érő első két helyért. Az Alba Fehérvár U-20-as, de fiatalabb, zömében még a tizennyolc évesek közt versenyző fiatalokból álló csapata először a Lido di Roma Basket elen nyert 91-62-re, majd a Hensfort Przemyslt verte 88-73-ra. Ezután csúszott be az egyetlen vereség, az olasz Oxygen Orange 104-79-re verte a fehérváriakat. Az utolsó fordulóban szombaton azonban a továbbjutásért játszva ismét remekelt az Alba, 75-51-re verte a szlovén Grosuplje fiataljait, ezzel pedig második helyen továbbjutott a szuperdöntőbe, amelyet majd júniusban rendeznek a szlovákiai Léván.

Ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé ellenfeleit az U-16-os korosztályban az Alba! A kolozsváriak elleni 71-64-es siker még szoros volt, utána a TS Jan Münchent már tizennégy ponttal, 75-61-re verték Kovács Ákosék (a center 12 pont, 15 lepattanós dupla-duplával zárt). A nagy skalp a harmadik meccsen a Stellazzurra Roma volt, az olaszok elit akadémiája ellen is remekeltek a hazaiak. Ekkor az egész torna fehérvári MVP-jének vélasztott Sodiq Seyi 21 pontja és 12 lpattanója volt kiemelkedő teljesítmény. A 64-49-es győzelemmel biztossá vált, hogy ők is továbbjutnak, de azért az utolsó napon a Szolnok ellen még a magyar rangadót is megnyerte az Alba 67-63-ra. Az európai szuperdöntőt az U-16-os korosztályban Rigában rendezik április 13-15-én.

Sport

 1. Súlyemelés - Tatabányán remekeltek Fehérvár Rugby Club sportolói

  Szombaton Tatabányán léptek dobogóra a Fehérvár Rugby Club súlyemelői. A fehérvári sportolók összesen öt aryan- és egy ezüstéremmel tértek haza. Bakos Károlynak és Gyolcsos Ferencnek ez volt az utolsó felmérő versenye az augusztusi Barcelona Masters Világbajnokság előtt.

  2018.07.23.
 2. Marosi Ádám és a magyar csapat is ezüstérmes lett az öttusa EB-n

  Újabb magyar érmek születtek a székesfehérvári Nu Skin Öttusa Európa-bajnokságon. A férfiak döntőjében a magyar csapat (és a mezőny) rangidőse, Marosi Ádám ezüstérmet szerzett, és szintén második helyen végzett a Marosi mellett a fehérvári Demeter Bencét, valamint Regős Gergelyt soraiban tudó magyar csapat.

  2018.07.22.
 3. Simán győzött a Vidi a bajnoki nyitányon az abszolút újonc ellen

  Hamar emberelőnybe került, kihagyott egy tizenegyest, de, így is simán legyőzte az első élvonalbeli meccsét játszó Kisvárdát a bajnoki címvédő. A MOL Vidi FC gyakorlatilag az első félidőben eldöntötte a meccset. MOL Vidi FC - Kisvárda 4 - 0 (3-0) MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Fiola, Tamás - Varga - Kovács, Hadzic (Nikolov) - Pátkai - M. Scsepovics (Sztefan Scsepovics), Lazovics (Sós). Gólszerző: Lazovics, Marko Scsepovics, Juhász, Sztefan Scsepovics.

  2018.07.21.
 4. Drámai hajrá, magyar bronz és csapatarany a női döntőben

  A női döntőt rendezték a székesfehérvári NU Skin Öttusa Európa-bajnokságon. Négy magyar, köztük két fehérvári versenyző is küzdött az érmekért, közülük a bronzérmes Kovács Sarolta volt a legjobb, aki a futópályán az utolsó métereken előzte meg a már ünneplő Alekszejev Tamarát.

  2018.07.21.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak