Bronzérmesek lettek a kodolányis lányok a labdarúgás Diákolimpia döntőjében

Az ország legjobb húsz középiskolás lány focicsapata (19 megye és Budapest legjobbja) versengett egymással szombaton és vasárnap Székesfehérváron, a maroshegyi Mezővári József Sportpályán, a leány labdarúgás Diákolimpia® döntőjében. A városunkat, illetőleg Fejér megyét képviselő Kodolányi János Középiskola csapata tavaly elért eredményét megismételve országos harmadik helyezést ért el.
2018.05.20. 15:51 |

A szombati játéknapon a Barcs, a Tatabánya és a Debrecen elleni csoportmérkőzéseket makulátlan, száz százalékos mérleggel tudták le a kodolányis lányok, majd vasárnap a legjobb nyolc csapat, egyenes kieséses rendszerben folytatta a küzdelmeket. A vasárnap reggeli mérkőzésen a fehérváriak ott folytatták, ahol előző nap abbahagyták; a Pápa gárdáját is elgázolták, 6-1 arányú győzelmükkel simán jutottak a húsz csapatos torna legjobb négy alakulata közé.

Az elődöntőben a nagyon erős Győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziumával találkoztak az addig nagyszerűen menetelő hölgyek, akik sajnos rövid idő alatt kétgólos hátrányt szedtek össze, végül 6-1 arányban diadalmaskodott a Győr. A bronzmérkőzést viszont sikerült megnyernieük, így a tavalyi teljesítményt megismételve a leány labdarúgás Diákolimpia 2018-as döntőjének bronzérmese a Székesfehérvári Kodolányi János Középiskola csapata lett.

Mivel a Diákolimpia döntője országos tanulmányi versenynek számít, az elő három helyezett, így a kodolányis lányok is, felsőoktatási felvételi pluszpontokat kapnak.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak