Bronzérmesek lettek a kodolányis lányok a labdarúgás Diákolimpia döntőjében

Az ország legjobb húsz középiskolás lány focicsapata (19 megye és Budapest legjobbja) versengett egymással szombaton és vasárnap Székesfehérváron, a maroshegyi Mezővári József Sportpályán, a leány labdarúgás Diákolimpia® döntőjében. A városunkat, illetőleg Fejér megyét képviselő Kodolányi János Középiskola csapata tavaly elért eredményét megismételve országos harmadik helyezést ért el.
2018.05.20. 15:51 |

A szombati játéknapon a Barcs, a Tatabánya és a Debrecen elleni csoportmérkőzéseket makulátlan, száz százalékos mérleggel tudták le a kodolányis lányok, majd vasárnap a legjobb nyolc csapat, egyenes kieséses rendszerben folytatta a küzdelmeket. A vasárnap reggeli mérkőzésen a fehérváriak ott folytatták, ahol előző nap abbahagyták; a Pápa gárdáját is elgázolták, 6-1 arányú győzelmükkel simán jutottak a húsz csapatos torna legjobb négy alakulata közé.

Az elődöntőben a nagyon erős Győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziumával találkoztak az addig nagyszerűen menetelő hölgyek, akik sajnos rövid idő alatt kétgólos hátrányt szedtek össze, végül 6-1 arányban diadalmaskodott a Győr. A bronzmérkőzést viszont sikerült megnyernieük, így a tavalyi teljesítményt megismételve a leány labdarúgás Diákolimpia 2018-as döntőjének bronzérmese a Székesfehérvári Kodolányi János Középiskola csapata lett.

Mivel a Diákolimpia döntője országos tanulmányi versenynek számít, az elő három helyezett, így a kodolányis lányok is, felsőoktatási felvételi pluszpontokat kapnak.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak