Az utolsó harmadban vezetett Linzben, de végül hárommal kikapott a Volán

Nemrég nyolcat ütött a Linznek, most viszont hatot kapott tőle a Fehérvár AV19, igaz, csak a véghajrában lett sima a hazaiak győzelme. A harmadik harmad elején még át tudta venni a vezetést a korábban kétgólos hátrányban lévő Volán, de a végére bedarálta a második helyre fellépő osztrák csapat, így ezúttal elmaradt a fehérvári bravúr.
2018.01.05. 23:52 |

Igazi hullámvasút volt ez a meccs. A Linzet fűthette a revánsvágy, hiszen néhány napja nyolc gólt kapott Fehérváron, és ennek megfelelően kezdte is a meccset. Kétgólos vezetést szereztek a hazaiak, többet lőttek, domináltak. De ebben a azezonban már sokszor láttuk, hogy kevesebb kísérletből is tud eredményes lenni a Fehérvár, most is kiegyenlített a második harmad végére a két pontgyáros, Gilbert és Hári találataival. Sőt, a velük ellentétben nagyon ritkén beköszönő Stipsicz mér a mieinket juttatta vezetéshez a záró játékrész elején! Kár, hogy nem tartott sokáig az ígéretes állás, alig négy perccel később már újra a Linz vezetett...

A végén kockáztatott a Volán, lement Carruth, ezt pedig kétszer is üres kapus góllal használta ki a Linz. Így simább lett a vége, mint korábban vártuk volna - ezúttal, ellentétben a hazai meccsel, a Linz ütötte a hajrában  gólokat, ezzel pedig második helyre került a tabellán. A Volánnak egyre kevesebb lehetősége lesz kiharcolni a rájátszást érő helyet az alapszakasz végén, de még gyűjthet pontokat a felzárkózáshoz.

Black Wings Linz - Fehérvár AV19 6-3 (2-0, 0-2, 4-1)
Gl: Schofield (2), Hofer, Franz, Lebler, Broda, illetve Gilbert, Hári, Stipsicz.

Sport

 1. Fehérvári hegemónia női 400 gáton az Atlétikai Magyar Bajnokságon

  Mátó Sára az ARAK tizennyolc esztendős junior országos csúcstartója ezúttal is letette névjegyét a felnőttek között. Magabiztosan, nagy előnnyel nyert 400 gáton, megelőzve régi-új klubtársát, a címvédő Zsiga Mónikát. Ezzel még nem ért véget a zárónap fehérvári sikerlistája: Mátó és Zsiga, Punk Adriennel és Darabos Alizzal kiegészülve újabb fényesen csillogó érmet, ezüstöt szerzett a házigazdáknak a 4X400 méteres váltóban.

  2018.06.24.
 2. Márton Anita és Baji Balázs is magabiztosan lett bajnok Székesfehérváron

  A magyar atlétika egyetlen világbajnoka, a súlylökő Márton Anita és a tavaly az év férfi sportolójának választott, 110 gáton világbajnoki harmadik Baji Balázs is magabiztosan nyert a 123. atlétikai országos bajnokság második napján, Székesfehérváron. Az ARAK Siskó Zsófia révén egy arany, Pásztor Bencének köszönhetően egy ezüstérmet szerzett szombaton. A Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban vasárnap zárul az országos bajnokság.

  2018.06.23.
 3. Második lett Kovács Sarolta a világkupa döntőjében

  Kovács Sarolta, a Volán Fehérvár versenyzője ezüstérmet nyert az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, Asztanában. A női finálé másik magyar résztvevője, az Alba Öttusát képviselő Alekszejev Tamara 25. lett.

  2018.06.22.
 4. Megnyitó és ARAK-érmek az atlétikai országos bajnokság első napján

  Megkezdődött a 123. atlétikai magyar bajnokság a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Az ünnepélyes megnyitó után az első napon már érmeket is osztottak, a verseny szombaton és vasárnap is egész nap tart. Megszületett az első fehérvári arany is.

  2018.06.22.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak