Amerikai csapattársát Fehérvárra is követte az Alba új légiósa

Két nappal az első után a második amerikai légiósát is bejelentette az Alba Fehérvár. Az előző szezonban bronzérmes, európai kupainduló kosárcsapat ezúttal a 3-as, 4-es poszton is bevethető Rodney Bullockot szerződtette, aki a már szintén fehérvári Kyron Cartwright csapattársa volt az amerikai egyetemi bajnokságban is.
2018.07.20. 12:47 |
Rodney Bullock 1994-ben született, és első európai idényére készül, miután végzett a Providence Egyetemen. Az amerikai egyetemi bajnokságban jól szereplő együttesben együtt játszott az irányító Cartwrighttal, az a ritka helyzet áll tehát elő, hogy két újonc, de egymást márjól ismerő játékos szerepel ősztől az Albában. Ez segítheti beilleszkedésüket, ráadásul jó volt a játékkapcsolatuk a Providencben. Bullock, aki a palánk alatt és kintről is képes veszélyeztetni, legutóbbi idényében 14.5 pontot és 6 lepattanót átlagolt. A triplákat 35 százalékos pontossággal dobta, a leírások gyors játékosként jellemzik, aki képes egy az egyben is  megverni védőjét. Belső és külső poszton is segítségére lehet Dzunics Braniszlav csapatának, amely vélhetően az új idényben is atletikus, gyors kosárlabdára fog törekedni.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak