Hazai Alba-vereség, győzött a Kecskemét a Gáz utcában

Hazai pályán játszotta újabb bajnoki meccsét az Alba Fehérvár, az ellenfél a hetedik helyen álló Kecskemét volt. A jól védekező vendégek ellen akkor tudtak kicsit meglépni a fehérvári kosarasok, amikor beestek a triplák, de szünetig nem dőlt el a meccs. Sőt, az utolsó percig nyílt maradt a csata, a végén pedig a higgadtabb, és a fontos dobásait értékesítő Kecskemét meglepetésre nyerni tudott.
2018.02.09. 19:18 |

Rendkívül oksárszegényen indult a meccs, a Kecskemét öt támadást is pont nélkül fejezett be, de az Alba sem remekelt. Aztán Dzamicsanyin triplájával mér a vendégeknél volt az előny, akik igen fegyelmezett védekezéssel kihúzták az Alba játékának méregfogát. Lóránt támadólepattanói segítettek, de Dzunicsnak kellett előbb időt kérnie. Jöttek a cserék, Pointer és Mohammed pontokkal szolgálták meg a bizalmat, de utóbbinak gyorsan két személyi hiba is összejött. A vendégek tizennégy ponton tartották az Albát az első negyedben.
Öt fehérvári pontra öt kecskeméti jött válaszul, közben örömteli volt elkönyvelni, hogy Keller Iván és Filipovics Márkó is őrzi jó dobóformáját. Igaz, utóbbi védekezésben lemaradt néhányszor, és a higgadtan játszó vendégek Dramicsanyin tripláival tartották a vezetést. Aztán beindult Simpson, aki a két csapat kecskeméti meccsén 32 pontig jutott, most két hármast vert be, a másodikat faulttal együtt. A többiek is kedvet kaptak, így Kovács, majd Mohammed triplája után tíz lett a különbség. Nem jött zavarba a Kecskemét, türelmesen kijátszott akciókkal faragott a hátrányból szünetig.

A harmadik negyedben nem jöttek úgy a triplák, mint az előzőben, nem is tudott ellépni az Alba. Karahodzicra kijátszott támadásokkal szépen zárkózott a KTE, amely a tűmadólepattanók terén felülmúlta a hazaiakat. Filipovics révén végre jött egy tripla, és nem védekezett rosszul az Alba sem, csak éppen a korábban lűtott erőteljes támadójáték nem ment. Pongó hármasával háromra jött fel a Kecskemét – és egyet még ki is hagyott a negyed végén a vendégek hátvédje.
Alandise Harris egy triplával majd egy egykezes zsákolással késztette időkérésre a Kecskemétet a negyedik negyed elején, azután, hogy egy pontra is feljöttek a vendégek. A kupaktanács jót tett a lila mezeseknek, mert újabb szépen végigvitt figurák után Pongó hármasával átvették a vezetést. Most az Alba kért időt, ez is bejött, mert fordítottak Mohammedék, de egyetlen pillanatig sem tűnt úgy, hogy ez már végleges. Nem is lett, bár Harris újabb hármasa után volt esély nagyobb különbségre. A Kecskemétben Pongó is kintről talált be, az utolsó két perc egálról indult. Deraszimovics kosaraival pedig a győzelem kapujába került a KTE, és a döntő dobásokat elrontó Alba ellen meglepetésre, de megérdemelten meg is nyerte a meccset.

Alba Fehérvár - KTE Duna Aszfalt 75-79 (14-16, 26-18, 15-18, 20-27)
Alba: Kovács Á. 3/3, Simpson 14/12, Harris 12/6, Lóránt p. 13/3, Keller Á. 5/3. Csere: Horton 4, Mohammed 11/3, Pointer 4, Keller I. 3/3, Filipovics 6/6.

Sport

 1. ARAK AKTIV - kilencedik alkalommal indult útjára a kisiskolások versenye

  Kilencedik alkalommal indult útjára az ARAK AKTIV versenysorozata, hogy a fehérvári iskolákban színes és látványos gyakorlataival megismertesse az atlétika versenyszámait az alsó tagozatos kisdiákokkal. Az idei verseny a Szent Imre Általános Iskolában indult kedden.

  2018.02.20.
 2. Fehérvári helyezések a megyei sakk diákolimpia csapat döntőiben

  Szombaton ismét a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola adott otthont a megyei sakk diákolimpia versenyének, ezúttal a csapatversenyt rendezték meg az iskolában. A verseny tétje a korcsoportonkénti megyei bajnoki cím, és a szombathelyi országos döntőbe jutás volt. 

  2018.02.20.
 3. Kovács Zoltán: Huszti hazatérése pozitív üzenetet hordoz

  „Huszti Szabolcs hazatérése pozitív üzenetet hordoz a magyar labdarúgás számára.” - mondta Kovács Zoltán, a Videoton FC sportigazgatója hétfőn, aki hozzátette: „nem kell bemutatni, milyenek az emberi és szakmai kvalitásai, már eddig is sokat kaptunk tőle, biztos vagyok benne, sok örömöt szerez majd a fehérvári szurkolóknak.”

  2018.02.20.
 4. A tóvárosi lányok nyerték meg a városi kosárlabda diákolimpia döntőjét

  A Tóvárosi Általános Iskola és a Ciszterci Szent István Gimnázium vívta a 2017/2018 tanévi Székesfehérvár városi IV. korcsoportos - 2003-ban és 2004-ben született tanulók - lány kosárlabda diákolimpia döntőjét hétfőn, az Alba Regia Sportcsarnokban. A versenyt Thuróczy Nóra, az Építők és a magyar válogatott legendás kosárlabdázója emlékére rendezték meg, a díjakat Székesfehérvár polgármestere adta át. 

  2018.02.19.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak