Hazai Alba-vereség, győzött a Kecskemét a Gáz utcában

Hazai pályán játszotta újabb bajnoki meccsét az Alba Fehérvár, az ellenfél a hetedik helyen álló Kecskemét volt. A jól védekező vendégek ellen akkor tudtak kicsit meglépni a fehérvári kosarasok, amikor beestek a triplák, de szünetig nem dőlt el a meccs. Sőt, az utolsó percig nyílt maradt a csata, a végén pedig a higgadtabb, és a fontos dobásait értékesítő Kecskemét meglepetésre nyerni tudott.
2018.02.09. 19:18 |

Rendkívül oksárszegényen indult a meccs, a Kecskemét öt támadást is pont nélkül fejezett be, de az Alba sem remekelt. Aztán Dzamicsanyin triplájával mér a vendégeknél volt az előny, akik igen fegyelmezett védekezéssel kihúzták az Alba játékának méregfogát. Lóránt támadólepattanói segítettek, de Dzunicsnak kellett előbb időt kérnie. Jöttek a cserék, Pointer és Mohammed pontokkal szolgálták meg a bizalmat, de utóbbinak gyorsan két személyi hiba is összejött. A vendégek tizennégy ponton tartották az Albát az első negyedben.
Öt fehérvári pontra öt kecskeméti jött válaszul, közben örömteli volt elkönyvelni, hogy Keller Iván és Filipovics Márkó is őrzi jó dobóformáját. Igaz, utóbbi védekezésben lemaradt néhányszor, és a higgadtan játszó vendégek Dramicsanyin tripláival tartották a vezetést. Aztán beindult Simpson, aki a két csapat kecskeméti meccsén 32 pontig jutott, most két hármast vert be, a másodikat faulttal együtt. A többiek is kedvet kaptak, így Kovács, majd Mohammed triplája után tíz lett a különbség. Nem jött zavarba a Kecskemét, türelmesen kijátszott akciókkal faragott a hátrányból szünetig.

A harmadik negyedben nem jöttek úgy a triplák, mint az előzőben, nem is tudott ellépni az Alba. Karahodzicra kijátszott támadásokkal szépen zárkózott a KTE, amely a tűmadólepattanók terén felülmúlta a hazaiakat. Filipovics révén végre jött egy tripla, és nem védekezett rosszul az Alba sem, csak éppen a korábban lűtott erőteljes támadójáték nem ment. Pongó hármasával háromra jött fel a Kecskemét – és egyet még ki is hagyott a negyed végén a vendégek hátvédje.
Alandise Harris egy triplával majd egy egykezes zsákolással késztette időkérésre a Kecskemétet a negyedik negyed elején, azután, hogy egy pontra is feljöttek a vendégek. A kupaktanács jót tett a lila mezeseknek, mert újabb szépen végigvitt figurák után Pongó hármasával átvették a vezetést. Most az Alba kért időt, ez is bejött, mert fordítottak Mohammedék, de egyetlen pillanatig sem tűnt úgy, hogy ez már végleges. Nem is lett, bár Harris újabb hármasa után volt esély nagyobb különbségre. A Kecskemétben Pongó is kintről talált be, az utolsó két perc egálról indult. Deraszimovics kosaraival pedig a győzelem kapujába került a KTE, és a döntő dobásokat elrontó Alba ellen meglepetésre, de megérdemelten meg is nyerte a meccset.

Alba Fehérvár - KTE Duna Aszfalt 75-79 (14-16, 26-18, 15-18, 20-27)
Alba: Kovács Á. 3/3, Simpson 14/12, Harris 12/6, Lóránt p. 13/3, Keller Á. 5/3. Csere: Horton 4, Mohammed 11/3, Pointer 4, Keller I. 3/3, Filipovics 6/6.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak