A Magyar Kupa döntőjében is összecsap az Alba Fehérvár a Körmenddel

Kisorsolták a február 16-18-án Debrecenben rendezendő kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntő párosítását. A döntőbe a bajnokságban első nyolc helyen álló csapat jutott, így az Alba Fehérvár is. A fehérváriak a kupadöntő első napján az EGIS-Körmenddel játszanak, ha győznek, a Szolnok-Kecskemét práharc továbbjutója vár rájuk a négy között.
2018.01.09. 11:22 |

A Magyar Kupa nyolcas döntőjének első körében február 16-án PVSK - Falco (13.00), ZTE - Atomerőmű SE (15.30), Alba Fehérvár - Körmend (18.00) és Kecskemét - Szolnok (20.00) mérkőzéseket rendeznek a debreceni Főnix-csarnokban. Másnap a továbbjutók 15.30-kor és 18.00-kor elődöntőznek, a pénteki első kettő és második kettő meccs győztesei játszanak egymás ellen (tehát a Szolnokkal is egy ágon van a Fehérvár). Február 18-án vasárnap 15.00-kor lesz a bronzmérkőzés, 17.30-kor pedig a döntő.

A fehérváriak címvédőként utaznak Debrecenbe. Érdekesség, hogy az Alba és a Körmend a bajnokságon kívül a FIBA-Európa-kupa második csoportkörében is találkozik kétszer, ehhez jön a Magyar Kupa-párharc. Várhatóan a bajnoki középszakaszban is lesz két meccsük, vagyis a rájátszás előtt hétszer is játszhat egymással a két patinás klub, és akkor egy play-off párharc lehetőségéről még nem is beszéltünk...

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak