A Magyar Kupa döntőjében is összecsap az Alba Fehérvár a Körmenddel

Kisorsolták a február 16-18-án Debrecenben rendezendő kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntő párosítását. A döntőbe a bajnokságban első nyolc helyen álló csapat jutott, így az Alba Fehérvár is. A fehérváriak a kupadöntő első napján az EGIS-Körmenddel játszanak, ha győznek, a Szolnok-Kecskemét práharc továbbjutója vár rájuk a négy között.
2018.01.09. 11:22 |

A Magyar Kupa nyolcas döntőjének első körében február 16-án PVSK - Falco (13.00), ZTE - Atomerőmű SE (15.30), Alba Fehérvár - Körmend (18.00) és Kecskemét - Szolnok (20.00) mérkőzéseket rendeznek a debreceni Főnix-csarnokban. Másnap a továbbjutók 15.30-kor és 18.00-kor elődöntőznek, a pénteki első kettő és második kettő meccs győztesei játszanak egymás ellen (tehát a Szolnokkal is egy ágon van a Fehérvár). Február 18-án vasárnap 15.00-kor lesz a bronzmérkőzés, 17.30-kor pedig a döntő.

A fehérváriak címvédőként utaznak Debrecenbe. Érdekesség, hogy az Alba és a Körmend a bajnokságon kívül a FIBA-Európa-kupa második csoportkörében is találkozik kétszer, ehhez jön a Magyar Kupa-párharc. Várhatóan a bajnoki középszakaszban is lesz két meccsük, vagyis a rájátszás előtt hétszer is játszhat egymással a két patinás klub, és akkor egy play-off párharc lehetőségéről még nem is beszéltünk...

Sport

 1. Szombaton egész nap a profi táncosoké a Köfém-csarnok

  A versenytánc magyar élmezőnyének részvételével rendezi meg a Laguna Kulturális és Tánc Sport Egyesület a XVII. Lászlóvill Kupa Táncversenyt, 2018. március 24-én szombaton 10 órától, a Köfém Sportcsarnokban. Egész nap tart majd a program.

  2018.03.23.
 2. Történelmi szezon előtt a Fehérvár Enthroners, szombaton rajt!

  Március 24-én, szombaton megkezdi szereplését a HFL-ben, a magyar csúcsligában a Fehérvár Enthroners. A kiadott időponthoz képest egy órával később, 15 órakor kezdődik a mérkőzés. A székesfehérvári amerikai futball-csapat két év alatt jutott fel a legmagasabb osztályba, és idén a magyar élvonal mellett az osztrák divízió IV-ben is megméretteti magát.

  2018.03.21.
 3. Hozta a kötelezőt az Alba a MAFC ellen a kosárbajnokságban

  Egy kellemetlen jászberényi vereség után a sereghajtó MAFC ellen javíthatott az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban.A fővárosiak nem nagyon tudták megállítani támadásban a Mohammed vezette hazaiakat, már szünetig csaknem hatvan pontot dobott az Alba. Később hússzal is vezettek a fehérváriak, de a védekezés kihagyásai miatt sok pontot kaptak. A győzelmet nem fenyegette veszély az alapszakasz utolsó hazai mérkőzésén.

  2018.03.21.
 4. Juhász Roland a Hivatásos Labdarúgók Szervezete új elnöke

  Az elnöki posztot nyolc éven át betöltő, ám egyéb feladatai miatt leköszönő ferencvárosi Gera Zoltán helyére a tagság ellenszavazat nélkül megválasztotta Juhász Rolandot, a Videoton csapatkapitányát a Hivatásos Labdarúgók Szervezete elnökének.

  2018.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak