A Magyar Kupa döntőjében is összecsap az Alba Fehérvár a Körmenddel

Kisorsolták a február 16-18-án Debrecenben rendezendő kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntő párosítását. A döntőbe a bajnokságban első nyolc helyen álló csapat jutott, így az Alba Fehérvár is. A fehérváriak a kupadöntő első napján az EGIS-Körmenddel játszanak, ha győznek, a Szolnok-Kecskemét práharc továbbjutója vár rájuk a négy között.
2018.01.09. 11:22 |

A Magyar Kupa nyolcas döntőjének első körében február 16-án PVSK - Falco (13.00), ZTE - Atomerőmű SE (15.30), Alba Fehérvár - Körmend (18.00) és Kecskemét - Szolnok (20.00) mérkőzéseket rendeznek a debreceni Főnix-csarnokban. Másnap a továbbjutók 15.30-kor és 18.00-kor elődöntőznek, a pénteki első kettő és második kettő meccs győztesei játszanak egymás ellen (tehát a Szolnokkal is egy ágon van a Fehérvár). Február 18-án vasárnap 15.00-kor lesz a bronzmérkőzés, 17.30-kor pedig a döntő.

A fehérváriak címvédőként utaznak Debrecenbe. Érdekesség, hogy az Alba és a Körmend a bajnokságon kívül a FIBA-Európa-kupa második csoportkörében is találkozik kétszer, ehhez jön a Magyar Kupa-párharc. Várhatóan a bajnoki középszakaszban is lesz két meccsük, vagyis a rájátszás előtt hétszer is játszhat egymással a két patinás klub, és akkor egy play-off párharc lehetőségéről még nem is beszéltünk...

Sport

 1. Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

  Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.

  2018.01.16.
 2. Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel

  Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet avatott vezetők segítségével kipróbálni, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

  2018.01.15.
 3. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Királyban

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.15.
 4. Jobb volt emberelőnyben, többet lőtt és nyert a Klagenfurt a Volán ellen

  A grazi vereség után nagyon kellett volna a siker a Fehérvár AV19-nek a play-off pozíciókért vívott harcban, de az ellenfél ereje miatt ehhez bravúrra lett volna szükség. Mint a feltételes mód mutatja, nem sikerült: a negyedik helyen álló Klagenfurt sokkal több kapuralövéssel és jobb emberelőny-kihasználással elvitte a pontokat a Raktár utcából.

  2018.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak