A litván Juventus Utena lesz az Alba ellenfele a FIBA-Europe Cupban

Elkészítették a nyolcaddöntő sorsolását a Fiba Europe Cup sorozatban. A második körből csoportelsőként továbbjutó fehérvári kosarasok a Bajnokok Ligájából érkező litván csapattal játszanak a továbbjutásért, a párharc első meccse idegenben, a visszavágó Fehérváron lesz.
2018.02.08. 12:54 |

Az Alba magabiztosan jutott a tizenhat közé, ahol a FIBA Europe Cup csoportelső- és második helyezettjei mellett két harmadik, valamint a magasabban jegyzett Bajnokok Ligája csoportköréből most kieső együttesek várták a sorsolást. Innentől egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem, az európai szövetség illetékesei különösebb kiemelés nélkül rendelték egymás mellé a párokat. Az Albára a sorsolás vége felé került sor, és a BL-ből érkező litván Juventus Utena lett Lóránt Péterék ellenfele.

A litvánok a sikeres selejtező után összesen tizennégy meccset játszottak a Bajnokok Ligájában, ellenfelük volt többek között az Alba elleni selejtezőből továbbjutó török Pinar Karsyaka. A törökök oda-vissza verték az Utenát, amelynek összesen négy győzelme volt a csoportjában, tíz vereség mellett. Idegenben csak egyszer nyertek a litvánok, akiknek keretében négy amerikai és egy ukrán légiós mellett ott van többek között a Pakson is megforduló bedobó, Laurynas Samenas.
A két csapat először március 7-én a Juventus Utena otthonában, majd a visszavágón március 14-én, Székesfehérváron csap össze.

Sport

 1. Így ünnepelték a szurkolók a Videoton harmadik bajnoki címét Fehérváron

  Miután végig irányítva, két gólt lőve legyőzte a Videoton a Honvéd gárdáját, egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította első helyét a tabellán. A bajnokcsapatot a hagyományokhoz hűen Székesfehérváron a Városház téren várták a szurkolók, akik csodálatos hangulatot teremtve tették felejthetetlenné a Videoton harmadik bajnoki címét.

  2018.05.28.
 2. Legyőzte a Honvédot, harmadszor bajnok a Videoton!

  Végig irányítva, két gólt lőve legyőzte a Videoton a Honvéd gárdáját, ezzel pedig egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította első helyét a tabellán. A Városház téren este 11 órától várják a szurkolókat!

  2018.05.27.
 3. Futva a tiszta, egészséges Székesfehérvárért - már hetedszer

  Hetedik alkalommal rendezik meg a környezetvédelmi világnapon a Tiszta Egészséges Székesfehérvárért tömegfutást. Június első vasárnapján a megszokott helyszínen és távokon futhatnak a nevezők a Várkörúton.

  2018.05.25.
 4. Megfelelni a kihívásnak – idén is sokan fognak mozogni Fehérváron

  Challenge Day, vagyis A Kihívás Napja – kanadai eredetű, itthon a Magyar Szabadiősport Szövetség által felügyelt egynapos tömeges sportolás, mozgás. Az esemény, amelyen minden város bizonyíthatja, mennyire sportosan élnek lakói. Székesfehérvár hagyományosan aktív a versenyben, így lesz ez jövő szerdán is.

  2018.05.24.

Hetedhét Játékfesztivál

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak