A litván Juventus Utena lesz az Alba ellenfele a FIBA-Europe Cupban

Elkészítették a nyolcaddöntő sorsolását a Fiba Europe Cup sorozatban. A második körből csoportelsőként továbbjutó fehérvári kosarasok a Bajnokok Ligájából érkező litván csapattal játszanak a továbbjutásért, a párharc első meccse idegenben, a visszavágó Fehérváron lesz.
2018.02.08. 12:54 |

Az Alba magabiztosan jutott a tizenhat közé, ahol a FIBA Europe Cup csoportelső- és második helyezettjei mellett két harmadik, valamint a magasabban jegyzett Bajnokok Ligája csoportköréből most kieső együttesek várták a sorsolást. Innentől egyenes kieséses rendszerben zajlik a küzdelem, az európai szövetség illetékesei különösebb kiemelés nélkül rendelték egymás mellé a párokat. Az Albára a sorsolás vége felé került sor, és a BL-ből érkező litván Juventus Utena lett Lóránt Péterék ellenfele.

A litvánok a sikeres selejtező után összesen tizennégy meccset játszottak a Bajnokok Ligájában, ellenfelük volt többek között az Alba elleni selejtezőből továbbjutó török Pinar Karsyaka. A törökök oda-vissza verték az Utenát, amelynek összesen négy győzelme volt a csoportjában, tíz vereség mellett. Idegenben csak egyszer nyertek a litvánok, akiknek keretében négy amerikai és egy ukrán légiós mellett ott van többek között a Pakson is megforduló bedobó, Laurynas Samenas.
A két csapat először március 7-én a Juventus Utena otthonában, majd a visszavágón március 14-én, Székesfehérváron csap össze.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak