2020-ban szinte biztosan világbajnokság lesz Székesfehérváron

A Magyar Amerikai Futball Szövetség képviselői Lausanne városában jártak, ahol a FISU központjában adták elő a Fehérváron rendezendő egyetemi világbajnokságról szóló prezentációt. Mivel az amerikai futball sportágban egyedüliként jelentkezett a MAFSZ rendezőként, így bizonyosan számíthatunk rá, hogy november végén, december elején győztesként hirdetik ki a pályázatot.
2017.10.26. 20:45 |

A Magyar Amerikai Futball Szövetség főszervezőként Székesfehérvár Önkormányzatának elsődleges támogatásával, EMMI támogatással, valamint a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetséggel együttműködve adta be pályázatát az Egyetemi Világbajnokságra.

A sportáganként eltérő helyszíneken, két évente megrendezésre kerülő Egyetemi Világbajnokságok programjában néhány éve szerepel az amerikai futball. Az első tornát 2014-ben a svédek rendezték Uppsalában, rá két évre Mexikó adott neki otthont, jövőre pedig a kínai Harbinban lesz. 2020-ban pedig szinte biztosan Székesfehérvár.

A sportág népszerűsítésében jelentős lépés lenne egy világesemény rendezése, ezért a Magyar Amerikai Futball Szövetség vezetése a pályázat beadása mellett döntött. Természetesen rendkívül sok előkészítő és sportszakmai munkát adna a jövőre nézve ha elnyernénk a lehetőséget, elvégre nem csak összetett követelményrendszert kell teljesíteni, de új válogatottat is fel kell állítani. A hátra lévő évek viszont elegendő időt biztosítanak felkészülni minden szempontból, így vállalható az eseményre való felkészülés programja.
Forrás: http://mafsz.org/

Sport

 1. A strandon szokták a vizet a fehérvári hokisok

  Szuper kis videót készítettek a hokisok arról, hogy a megújult fehérvári strandon jártak, méghozzá nem is akárhogy, teljes felszerelésben. Érdemes megnézni, hiszen a Fehérvár AV19 csapatának játékosai mindent kipróbáltak, amit lehetett.

  2018.07.19.
 2. Rock 'n' roll és futás - két helyen is lesz augusztusban

  Alig több mint egy hónap múlva, augusztus 20-án a Bence-hegyet, hat nappal később a vérteskozmai terepet hódíthatják meg a vállalkozó kedvű futók. Mindkét eseményen csak előzetes nevezés után lehet részt venni, ezek feltételeiről az események Facebook oldalán lehet tájékozódni.

  2018.07.19.
 3. Szombaton 20.15 órakor a Kisvárda ellen kezdi a Vidi a 2018/19-es bajnoki szezont

  Július 21-én, szombaton 20.15 órai kezdettel a Kisvárdát fogadja a MOL Vidi FC az OTP Bank Liga NB I első fordulójánban, a Pancho Arénában. Érdekesség, hogy a Kisvárdával korábban még barátságos mérkőzésen sem csapott össze a Vidi történelme folyamán. Közvetlenül a meccs előtt, 17 órától a Puskás Akadémia FC látja vendégül a Debrecent. A két klub közös kezdeményezéseként egy jegy áráért mindkét bajnoki mérkőzést megtekinthetik a drukkerek.

  2018.07.19.
 4. 11. lett a magyar férfi váltó a fehérvári öttusa Európa bajnokságon

  Az öttusa Eb második napja a férfi váltóké volt. Magyar színekben Szép Balázsért és a volános Fröhlich Tamás Bencéért szoríthattunk. A lengyelek visszalépésével végül tizenegy váltó állt rajthoz a férfiaknál, elsőként az uszodában.

  2018.07.18.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak