-
Szalóki Ági érkezik Fehérvárra
Évzáró különkiadással készül az SZKKK Dúdoló és Csicsergő foglalkozása: december 17-én, szerdán 10 órától Szalóki Ági Babakoncertje varázsolja el az apróságokat a Felsővárosi Közösségi Házban.
2025.12.15. -
Bajcsihal az ünnepi asztalra
A városi piacon működő üzlet Magyarország egyik legnagyobb haltermelő és feldolgozó vállalkozásához tartozik, ahol évtizedek óta garantálják a friss, ellenőrzött alapanyagokat. A kínálatban tisztított és feldolgozott halak, konyhakész termékek, friss halászlé-alapok és különleges füstölt finomságok is megtalálhatók.
2025.12.15. -
Szeretet Karácsony
Még egy hétig, december 22-ig fogadják az adományokat az Alba Bástya Központban és a Városház téri Adventi Faházban. A tartós élelmiszereket, édességet, szaloncukrot tartalmazó csomagokkal a karácsonyi időszakban körülbelül 300-400 családnak tudnak segíteni és szebbé tenni az ünnepet a székesfehérváriak ajándékainak köszönhetően.
2025.12.15. -
Fellobbant az öröm gyertyalángja
Advent harmadik vasárnapján a Bakony Népzenei Együttes műsora várta az érdeklődőket a Városház téri színpadon, majd Törő Gábor országgyűlési képviselő és Berze János református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatait, hogy aztán fellobbanhasson a várakozás harmadik gyertyájának lángja is.
2025.12.14.
Változatos kulináris élmények és bulihangulat a IV. Borsófesztiválon
A Borsófesztivál alapötlete Szöllősi Istvánnétól, a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület alelnökétől származik, aki 2014-ben gondolt először egy ilyen esemény létrehozására. A közkedvelt kertnövény már évszázadokkal korábban is fontos szerepet töltött be az étkezés történetében. Egy 1696-os feljegyzés szerint a divatos hölgyek a nagy lakomák végén, titokban csipegették. Ezen kívül a zöldborsó gyógyhatása is jelentős, hiszen cukor-, fehérje- és vitamintartalma is magas.
A szombati IV. Borsófesztiválon összesen 16 csapat és közösség képviseltette magát, köztük a Székesfehérvári Kertbarát Egyesület, a Szív Egyesület, csapatot indított az eseményt borsóval gazdagon ellátó FeVita Zrt. és a „Botra fel!” nordic walkingozói is.
Az elkészült finomságokat a háromtagú zsűri; Sasvári Csilla, a Vörösmarty Rádió szerkesztő riportere, Szöllősi Hajnalka, gasztroblogger és Boda János, címzetes gasztronómus értékelték. A rendezvény operett-délutánnal zárult.
A IV. Borsófesztivál főzőversenyének végeredménye:
1. Borsószemek (borsópalacsinta és borsós káposztasaláta tojáson)
2. Fortuna (zöldborsós csirkemájas ragu rizzsel szőlőlevél ágyon)
3. Reményteli esetek (mentás borsópüré leves, rozmaringos borsóval)
A legszebb tálalás: Cukorborsó (fürjtojásos-csirkemelles tárkonyos ragu)
Közönségdíj: Trikrek (kacsasült borsós zöldségágyon)