Újíts, hogy alkoss – Erasmus Plus kiállítás nyílt a Városházán

A Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium az elmúlt két tanévben egy spanyol, egy német és egy angol iskolával közösen dolgozott azon, hogy kitágítsák a kreatív és kulturális oktatás határait. Az Erasmus Plus projektet bemutató záró kiállítás szeptember 5-ig tekinthető meg a Városháza folyosóján.
2017.08.28. 11:21 |

Négy európai iskola – a londoni Regent High School, a spanyol IES Mossen Alcover a német IGS Bertha-von-Suttner KL és a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium - diákjai három témakörben dolgoztak ki új ötleteket az elmúlt két tanév során. A demokrácia, a radikális színház és a digitális technológiák művészetben való alkalmazása tematikákba sorolható projekteket most a Városháza Dísztermében és folyosóján megnyílt kiállításon ismerhetik meg az érdeklődők.

Az élményeket megörökítő képeket is tartalmazó kiállítás szeptember 5-ig tekinthető meg, a Városháza nyitvatartási idejében.

Az Innovate to Create – Erasmus+ projektzáró kiállítása megnyitóján Dr. Kovács Lászlóné, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója kiemelte, fontos, hogy iskola innovatív legyen, tudjon valami pluszt nyújtani diákjainak, ezért is ösztönzik a pályázatokon való részvételt. Hozzátette, hogy olyan lehetőségek megteremtésére törekszenek, amelyek gazdagítják a mindennapokat.

Köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy az Erasmus program sok érdekességet és pozitívumot tartalmaz. Kiemelte, hogy a jó gyakorlat átadása és a tapasztalatok szerzése rendkívül fontos, a program pedig sok lehetőséget adott a diákoknak a jó gyakorlatok elsajátítására más országokban. Székesfehérvár alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a fehérvári intézmények aktívak a pályázatokon és nincs olyan év, hogy valamelyik fehérvári iskola ne venne részt Erasmus programban.

Közélet

 1. Fogantatástól iskoláskorig kísérik a családokat - védőnőket köszöntöttek Fehérváron

  Kedden, a Védőnők Napján a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete, a Magyar Védőnők Egyesülete, és a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály rendezvényén köszöntötték a fehérvári és fejér megyei védőnőket a Magyar Király Szállóban. Az ünnepségen átadták a „Kiváló védőnő" kitüntetéseket is.

  2018.06.19.
 2. Tehetségtámogatás a családban - tánccal és zenével zárul a projekt

  A Nemzeti Tehetségprogram „Tehetségtámogatás a családban” című projektjének zárórendezvényére kerül sor június 21-én, csütörtökön 15 órától a Fejér Megyei Művelődési Központ aulájában, ahol fellép az Eurodance Táncszínház és az Orpheum Kulturális Egyesület is.

  2018.06.18.
 3. A mártírokra emlékeztek a fehérvári zsidóság deportálásának 74. évfordulóján

  A székesfehérvári zsidó temető Mártír Emlékcsarnokában emlékeztek meg vasárnap a 74 esztendővel ezelőtt Fehérvárról és Fejér megyéből deportált mintegy 3 ezer mártírról. A Székesfehérvári Zsidó Hitközség megemlékezésén az istentiszteletet Darvas István, főrabbi és Zucker Immánuel, főkántor vezette.

  2018.06.17.
 4. Ezúttal is sokan voltak a Feketehegy-Szárazréti Egészségnapon

  A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti Tagiskolájában várták Egészségnapra Feketehegy-Szárazrét lakóit szombaton. Ingyenes állapotfelmérés (vérnyomás, vércukor BMI) és különféle szűrővizsgálatok várták a városrészieket, így volt EKG, kardiológiai, dietetikai és gyógytorna-tanácsadás, boka-kar index meghatározás és melanómaszűrés is. Az eseményre ellátogatott Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka is.

  2018.06.16.

Múzeumok éjszakája

Eseménynaptár

2018. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek