Újíts, hogy alkoss – Erasmus Plus kiállítás nyílt a Városházán

A Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium az elmúlt két tanévben egy spanyol, egy német és egy angol iskolával közösen dolgozott azon, hogy kitágítsák a kreatív és kulturális oktatás határait. Az Erasmus Plus projektet bemutató záró kiállítás szeptember 5-ig tekinthető meg a Városháza folyosóján.
2017.08.28. 11:21 |

Négy európai iskola – a londoni Regent High School, a spanyol IES Mossen Alcover a német IGS Bertha-von-Suttner KL és a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium - diákjai három témakörben dolgoztak ki új ötleteket az elmúlt két tanév során. A demokrácia, a radikális színház és a digitális technológiák művészetben való alkalmazása tematikákba sorolható projekteket most a Városháza Dísztermében és folyosóján megnyílt kiállításon ismerhetik meg az érdeklődők.

Az élményeket megörökítő képeket is tartalmazó kiállítás szeptember 5-ig tekinthető meg, a Városháza nyitvatartási idejében.

Az Innovate to Create – Erasmus+ projektzáró kiállítása megnyitóján Dr. Kovács Lászlóné, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója kiemelte, fontos, hogy iskola innovatív legyen, tudjon valami pluszt nyújtani diákjainak, ezért is ösztönzik a pályázatokon való részvételt. Hozzátette, hogy olyan lehetőségek megteremtésére törekszenek, amelyek gazdagítják a mindennapokat.

Köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy az Erasmus program sok érdekességet és pozitívumot tartalmaz. Kiemelte, hogy a jó gyakorlat átadása és a tapasztalatok szerzése rendkívül fontos, a program pedig sok lehetőséget adott a diákoknak a jó gyakorlatok elsajátítására más országokban. Székesfehérvár alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a fehérvári intézmények aktívak a pályázatokon és nincs olyan év, hogy valamelyik fehérvári iskola ne venne részt Erasmus programban.

Közélet

 1. Korszakalkotó polgármesterre emlékeztek - felavatták Csitáry G. Emil emléktábláját

  Székesfehérvár legnagyobbat alkotó polgármestere volt Csitáry G. Emil, aki a két világháború közötti időszakban nemcsak utakat, iskolákat épített, hanem visszaadta város büszkeségét is történelmi múltjára, hagyományaira. Emléktábláját szombaton avatták fel egykori otthona, a Fő utca 2. számú ház falán.

  2018.08.18.
 2. Ribi Péter vette át az idei Szent István Emlékérmet és Díjat

  Tizenötödik alkalommal adták át a Szent István Emlékérmet és Díjat, az idei díjazott Ribi Péter, a Fehérvár Travel Kft. ügyvezetője volt. A magánszemélyek által, 2004-ben alapított díjat minden esztendőben olyan személynek ítélik oda, akinek munkásságához, emberi hozzáállásához mindenkor Szent István király öröksége szolgált iránymutatásul.

  2018.08.17.
 3. Királyszobor - felavatták Horváth János egész alakos alkotását Kisfaludon

  A Szabadművelődés Háza kezdeményezésére, Székesfehérvár Közgyűlésének támogatásával pénteken ünnepélyes keretek között avatták fel Horváth János Királyszobor című egész alakos faszobrát a Kisfaludi Közösségi Ház előtti téren. Az avatáson közreműködött Pitti Katalin operaénekes, Liszt Ferenc-díjas Érdemes Művész, a Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetettje és Hegedűs Valér, zongoraművész is.

  2018.08.17.
 4. Állománygyűléssel tisztelegtek a nemzeti ünnep előtt az Összhaderőnemi Parancsnokságon

  Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokságán, pénteken. Az eseményen ünnepi beszédben méltatták Szent István király és Fehérvár szerepét az állam kialakulásában. Ezt követően kitüntetéseket adtak át, majd a 2015-ös Fehérvár Hangja győztes Zabos Regina és Mits Márton, önkéntes tartalékos hadnagy műsorát hallgatták meg az egybegyűltek.

  2018.08.17.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek