Remek partikat hozott a XIV. Fehérvár Böllhoff Kupa sakkverseny

Több mint száz sakkozó érkezett az ország minden részéből a Fehérvár Kupára, negymesterektől a legkisebb sakk palántákig. Két csoportban bonyolították a versenyt, amelynek célja a fiatalabbak számára a remek tapasztalatszerzés lehetett.
2017.10.24. 09:44 |

Fehérvári istván, a Fehérvár SE oktatója, mesterjelölt, a verseny szervezője elmondta, Nagykanizsától Debrecenig sok helyről jöttek sakkozók, köztük nemzetközi mesterek, akik igen színvonalas partikat játszottak. Külön öröm, hogy igen sok gyerek vett részt, több sakkiskola is benevezte játékosait, akiknek minden nagyobb verseny fontos tapasztalatot jelent. Az A-csoportban persze a legjobbak kaptak helyet, közöttük szoros versenyben dőlt el az elsőség. Végül, ahogy vérható volt, a három nemzetközi mester végzett az élen. Kántor Gergely, Aczél Gergely és Nagy Gábor egyaránt 6 ponttal zárta a hétfordulós versenyt.

Külön élményt jelentettek azok a partik, ahol a gyerekek idősebbekkel mérték össze tudásukat, akadt rá példa, hogy a két játékos életkora között több mint hetven év volt! Ez is mutatja, a sakktábla megszállottjai kortól függetlenül képesek jó meccseket játszani egymással. A Fehérvár SE tizenhárom versenyzővel indult a két csoportban, legjobban a hatodik helyen végzőPapagorasz Takisz szerepelt. Az egyesület október 27-én háziversenyt rendez saját tagjainak, a sakkoktatásnak is köszönhetően ott is szép létszámmal kalkulálhatnak a klub oktatói.

Sport

 1. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 2. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 3. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.
 4. Fedettpályás országos bajnok lett Udvardy Panna

  A hölgyek mezőnyében a fehérvári Kiskút Tenisz Klub játékosa, Udvardy Panna nyerte a Fedettpályás országos bajnokságot, miután a döntőben a tavalyi győztes, Bukta Ágnest három játszmában legyőzte.

  2018.02.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak