Remek partikat hozott a XIV. Fehérvár Böllhoff Kupa sakkverseny

Több mint száz sakkozó érkezett az ország minden részéből a Fehérvár Kupára, negymesterektől a legkisebb sakk palántákig. Két csoportban bonyolították a versenyt, amelynek célja a fiatalabbak számára a remek tapasztalatszerzés lehetett.
2017.10.24. 09:44 |

Fehérvári istván, a Fehérvár SE oktatója, mesterjelölt, a verseny szervezője elmondta, Nagykanizsától Debrecenig sok helyről jöttek sakkozók, köztük nemzetközi mesterek, akik igen színvonalas partikat játszottak. Külön öröm, hogy igen sok gyerek vett részt, több sakkiskola is benevezte játékosait, akiknek minden nagyobb verseny fontos tapasztalatot jelent. Az A-csoportban persze a legjobbak kaptak helyet, közöttük szoros versenyben dőlt el az elsőség. Végül, ahogy vérható volt, a három nemzetközi mester végzett az élen. Kántor Gergely, Aczél Gergely és Nagy Gábor egyaránt 6 ponttal zárta a hétfordulós versenyt.

Külön élményt jelentettek azok a partik, ahol a gyerekek idősebbekkel mérték össze tudásukat, akadt rá példa, hogy a két játékos életkora között több mint hetven év volt! Ez is mutatja, a sakktábla megszállottjai kortól függetlenül képesek jó meccseket játszani egymással. A Fehérvár SE tizenhárom versenyzővel indult a két csoportban, legjobban a hatodik helyen végzőPapagorasz Takisz szerepelt. Az egyesület október 27-én háziversenyt rendez saját tagjainak, a sakkoktatásnak is köszönhetően ott is szép létszámmal kalkulálhatnak a klub oktatói.

Sport

 1. Retro foci és nosztalgia a Mancz János utcában

  Jubileumi, 10. alkalommal gyűlik össze kispályás futballmeccsre a Mancz János utcai gyermekéveik emlékére az egykori székesfehérvári fiatalokból verbuválódott sportos társaság június 22-én, pénteken 17.00 órakor.

  2018.06.22.
 2. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 3. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 4. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak