Remek partikat hozott a XIV. Fehérvár Böllhoff Kupa sakkverseny

Több mint száz sakkozó érkezett az ország minden részéből a Fehérvár Kupára, negymesterektől a legkisebb sakk palántákig. Két csoportban bonyolították a versenyt, amelynek célja a fiatalabbak számára a remek tapasztalatszerzés lehetett.
2017.10.24. 09:44 |

Fehérvári istván, a Fehérvár SE oktatója, mesterjelölt, a verseny szervezője elmondta, Nagykanizsától Debrecenig sok helyről jöttek sakkozók, köztük nemzetközi mesterek, akik igen színvonalas partikat játszottak. Külön öröm, hogy igen sok gyerek vett részt, több sakkiskola is benevezte játékosait, akiknek minden nagyobb verseny fontos tapasztalatot jelent. Az A-csoportban persze a legjobbak kaptak helyet, közöttük szoros versenyben dőlt el az elsőség. Végül, ahogy vérható volt, a három nemzetközi mester végzett az élen. Kántor Gergely, Aczél Gergely és Nagy Gábor egyaránt 6 ponttal zárta a hétfordulós versenyt.

Külön élményt jelentettek azok a partik, ahol a gyerekek idősebbekkel mérték össze tudásukat, akadt rá példa, hogy a két játékos életkora között több mint hetven év volt! Ez is mutatja, a sakktábla megszállottjai kortól függetlenül képesek jó meccseket játszani egymással. A Fehérvár SE tizenhárom versenyzővel indult a két csoportban, legjobban a hatodik helyen végzőPapagorasz Takisz szerepelt. Az egyesület október 27-én háziversenyt rendez saját tagjainak, a sakkoktatásnak is köszönhetően ott is szép létszámmal kalkulálhatnak a klub oktatói.

Sport

 1. Az esztendő utolsó hazai mérkőzésén a Paksot fogadja a Videoton

  November 25-én, szombaton szerepel a Vidi utoljára hazai pályán ebben a naptári évben, az ellenfél a Paks együttese lesz Felcsúton, 15:30 órai kezdettel. A Csertői Aurél edzette Paks a tabella 8. helyén áll, míg a szeptemberben Pakson is győzni tudó Videoton továbbra is vezeti a mezőnyt.

  2017.11.23.
 2. Rekord létszámú úszó a városi diákolimpiai döntőn

  Minden eddiginél népesebb részvétel mellett, mintegy hatszáz felső tagozatos és középiskolás részvételével rendezték meg az úszás diákolimpia városi döntőjét a Csitáry Uszodában. A „B” kategória városi döntőjén ezúttal sem állhattak rajthoz igazolt versenyzők, azonban az iskolák most először öttusázókat, szinkronúszókat és vízilabdázókat is nevezhettek.

  2017.11.21.
 3. Nagy pofont kapott a Fehérvár a Klagenfurttól

  Nem sikerült ötről a hatra lépni, vagyis nem szerezte meg zsinórban hatodik győzelmét a Fehérvár AV19. Az EBEL-ben a forduló előtt harmadik Klagenfurt kihasználta helyzeteit, emberelőnyeit, és 7-1-re verte a Volánt. Fehérvár AV19 – Klagenfurt 1-7 (1-1, 0-3, 0-3)

  2017.11.21.
 4. Gőzerővel készül Kiliti Tamás a decemberi ökölvívó országos bajnokságra

  Kiliti Tamás indul a december 5-e és 8-a között Budapesten megrendezésre kerülő Papp László Felnőtt Férfi Ökölvívó Magyar Bajnokság küzdelmeinek 56 kilogrammos súlycsoportjában, amely az egyik legsűrűbb és legkiegyenlítettebb az egész mezőnyben. A nyolc induló versenyző kieséses rendszerben mérkőzik, így a végső sikerhez három győzelemre van szükség.

  2017.11.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak