Újévi hangversennyel köszöntötte 2017-et Székesfehérvár

  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc hangverseny-bérletének keretében vidám és elegáns újévi koncertre várták az érdeklődőket január 1-jén a Vörösmarty Színházban. Aki végigkísérte a gálaműsor programját, nem csalódhatott. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak a hálás közönségnek, akik betekinthettek abba is, hogy melyik nemzet hogyan ünnepli az újévet.
2017.01.01. 19:27 |
 Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc hangversenybérletének keretében vidám és elegáns újévi koncertre várták az érdeklődőket január 1-jén a Vörösmarty Színházban. Aki végigkísérte a gálaműsor programját, nem csalódhatott. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak az új év első napjára hálás közönségüknek.
KÉPGALÉRIA a koncertről
Az újév első napján a Vörösmarty Színházban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Újévi Hangversenye világkörüli zenei kalandozásra hívta a közönséget. Balogh Sándor karmester vezetésével zenevonat indult olasz, spanyol, német, francia, orosz, argentin és amerikai tájak felé, Mozarttól Frank Sinatráig. A koncert első perceiben a zenészeket Cser-Palkovics András polgármester dirigálta.
 Az est komédiamestere, Lukácsházi Győző és Balogh Sándor karmester vezetésével különböző országokba utazhatott a közönség a zene szárnyán, betekintve abba is, hogy melyik nemzet hogyan ünnepli az újévet. A koncert során ismert dallamok, zenei motívumok jelentek meg karikatúraszerűen.
Az újévi koncert számos különlegességet és zenei csemegét is tartogatott a közönségnek. A jó hangulatot különleges hangszereivel Varga Zoltán emelte. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vidám és elegáns műsorral, nagyszerű szólistákkal, tánccal, kiváló darabokkal köszöntötte az újévet.
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak az új év első napjára hálás közönségüknek.

Kultúra

 1. Az utolsó esti beszélgetés következik A DÖNTÉS kiállításon

  A héten zárul a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. Az utolsó alkalommal, április 25-én, kedden 18 órakor kezdődik a beszélgetés, amelynek vendége Bereczky Zoltán református lelkész, tanár, Takaró Mihály irodalomtörténész és Tóth Norbert, A DÖNTÉS című kiállítás kurátora lesz.

  2017.04.24.
 2. Hermann Napok - koncertek és zeneiskolai meghallgatások lesznek a héten

  Koncertek lesznek héten az iskola dísztermében, ahol bemutatkoznak a művésztanárok és a növendékek, valamint hangversenyt ad a Musica Bella Vonószenekar. A Kodály-est pénteken lesz, ahol hangszeres és kamaraművek várják a zenekedvelőket. Játékos hangszerbemutató előadásokat, valamint alkalmassági meghallgatásokat is szerveznek kisiskolásoknak és óvodásoknak.

  2017.04.24.
 3. Floralia - hétvégén tavaszköszöntő ünnep lesz Gorsiumban

  Kétnapos tavaszköszöntő ünnep lesz hétvégén az újjáépült Gorsium Régészeti Parkban: színházi előadás, római kori esküvő, gladiátorjáték, császári bevonulás, ókori témájú játékok és foglalkozások, kézműves vásár, gladiátorok és légiós katonák csatái színesítik az egész napos programokat.

  2017.04.24.
 4. Folklórprogrammal zárult a X. Nemzetközi Ifjúsági Kórustalálkozó

  Vasárnap az énekkarok folklórhangversenyét hallhatta a közönség a Best Western Lakeside Hotel MKOSZ Edzőcsarnokában, ahol általános iskolások számára rendezett néptánc találkozó is szerepelt a programban. A néptánccsoportok közül a Kodályból a Bátorkák és a Botladozók, a Vörösmarty Mihály Általános Iskolából a Csombor csoport, az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskolából a Gabonca, míg a Csitáry Emil Művészeti Műhelyből a Szamóca csoport lépett fel.

  2017.04.23.

Tavaszköszöntő

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiállítás