Újévi hangversennyel köszöntötte 2017-et Székesfehérvár

  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc hangverseny-bérletének keretében vidám és elegáns újévi koncertre várták az érdeklődőket január 1-jén a Vörösmarty Színházban. Aki végigkísérte a gálaműsor programját, nem csalódhatott. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak a hálás közönségnek, akik betekinthettek abba is, hogy melyik nemzet hogyan ünnepli az újévet.
2017.01.01. 19:27 |
 Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc hangversenybérletének keretében vidám és elegáns újévi koncertre várták az érdeklődőket január 1-jén a Vörösmarty Színházban. Aki végigkísérte a gálaműsor programját, nem csalódhatott. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak az új év első napjára hálás közönségüknek.
KÉPGALÉRIA a koncertről
Az újév első napján a Vörösmarty Színházban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Újévi Hangversenye világkörüli zenei kalandozásra hívta a közönséget. Balogh Sándor karmester vezetésével zenevonat indult olasz, spanyol, német, francia, orosz, argentin és amerikai tájak felé, Mozarttól Frank Sinatráig. A koncert első perceiben a zenészeket Cser-Palkovics András polgármester dirigálta.
 Az est komédiamestere, Lukácsházi Győző és Balogh Sándor karmester vezetésével különböző országokba utazhatott a közönség a zene szárnyán, betekintve abba is, hogy melyik nemzet hogyan ünnepli az újévet. A koncert során ismert dallamok, zenei motívumok jelentek meg karikatúraszerűen.
Az újévi koncert számos különlegességet és zenei csemegét is tartogatott a közönségnek. A jó hangulatot különleges hangszereivel Varga Zoltán emelte. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vidám és elegáns műsorral, nagyszerű szólistákkal, tánccal, kiváló darabokkal köszöntötte az újévet.
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak az új év első napjára hálás közönségüknek.

Kultúra

 1. Olvasói felmérést készít a Vörösmarty Könyvtár

  A könyvtárhasználati szokásokról készít felmérést a Vörösmarty Mihály Könyvtár. Négy célcsoportot határoztak meg, arra kérve őket, hogy töltsenek ki egy kérdőívet, iratkozzanak be a könyvtárba, cserébe nyereményjátékon vesznek részt. A felmérés június 7-ig tart.

  2017.04.26.
 2. Az Aranyszamár Színház lép fel vasárnap Igézőben

  A legkisebb korosztályt invitálja bábszínházi előadásra az Igéző.  Az Aranyszamár Színház jóvoltából a föld, a kerék, a labda és a tánc körforgásáról lesz szó „babanyelven” a bábos műsor során, amit másfél éves kortól ajánlanak a művészek. Minden apróságot szeretettel várnak szüleikkel együtt a vasárnap délelőtti programra!

  2017.04.26.
 3. Elegáns és tartalmas élmények a Somorjai hangverseny sorozatban

  Ismét útjára indítja a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozatot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A pénteken kezdődő program négy 60 perces, különböző hangulatú és stílusú komolyzenei koncertet kínál négy helyszínen a könnyed, elegáns és tartalmas muzsika kedvelőinek.

  2017.04.25.
 4. Szakvezetés és kiállítás a Fejedelmi kincsek kiállításhoz

  Egyedülálló tárlat nyílt a Szent István Király Múzeumban Fejedelmi kincsek címmel. A kiállításhoz több programot is szerveznek, április 26-án szerdán 15 órától tárlatvezetéssel láthatják az érdeklődők a kiállítást, 16.30-tól pedig Török adó, "tatársarc" - Tallérok Erdély szultáni adójában címmel hallhatunk előadást Dr. Buza Jánostól, a Corvinus Egyetem professzorától.

  2017.04.25.

Tavaszköszöntő

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiállítás