Újévi hangversennyel köszöntötte 2017-et Székesfehérvár

  Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc hangverseny-bérletének keretében vidám és elegáns újévi koncertre várták az érdeklődőket január 1-jén a Vörösmarty Színházban. Aki végigkísérte a gálaműsor programját, nem csalódhatott. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak a hálás közönségnek, akik betekinthettek abba is, hogy melyik nemzet hogyan ünnepli az újévet.
2017.01.01. 19:27 |
 Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc hangversenybérletének keretében vidám és elegáns újévi koncertre várták az érdeklődőket január 1-jén a Vörösmarty Színházban. Aki végigkísérte a gálaműsor programját, nem csalódhatott. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak az új év első napjára hálás közönségüknek.
KÉPGALÉRIA a koncertről
Az újév első napján a Vörösmarty Színházban az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Újévi Hangversenye világkörüli zenei kalandozásra hívta a közönséget. Balogh Sándor karmester vezetésével zenevonat indult olasz, spanyol, német, francia, orosz, argentin és amerikai tájak felé, Mozarttól Frank Sinatráig. A koncert első perceiben a zenészeket Cser-Palkovics András polgármester dirigálta.
 Az est komédiamestere, Lukácsházi Győző és Balogh Sándor karmester vezetésével különböző országokba utazhatott a közönség a zene szárnyán, betekintve abba is, hogy melyik nemzet hogyan ünnepli az újévet. A koncert során ismert dallamok, zenei motívumok jelentek meg karikatúraszerűen.
Az újévi koncert számos különlegességet és zenei csemegét is tartogatott a közönségnek. A jó hangulatot különleges hangszereivel Varga Zoltán emelte. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vidám és elegáns műsorral, nagyszerű szólistákkal, tánccal, kiváló darabokkal köszöntötte az újévet.
Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a meghívott vendégművészek feledhetetlen estét varázsoltak az új év első napjára hálás közönségüknek.

Kultúra

 1. Nyáresti kórusmuzsika hangjai töltötték be a Liszt Ferenc utcát

  A Vox Mirabilis Kamarakórus szervezésében a soproni Kórus Spontánusz adott koncertet pénteken este a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház díszudvarán. Az emlékév tiszteletére többségében Kodály-műveket adtak elő, de egy-egy darab erejéig a reneszánsz kortól napjainkig felcsendültek kórusművek. A koncertet Kocsis-Holper Zoltán, a Nemzeti Énekkar vezetőkarnagy-helyettese vezényelte.

  2017.07.29.
 2. Pompeji, Aba-Novák, Pinke és Medgyessy a múzeumban

  Gorsium és a székesfehérvári kiállítóhelyek nyáron is várják a látogatókat. A tárlatok között az egyedülálló Pompeji-tárlat és az Aba-Novák-életmű színes válogatása mellett az autizmushoz kapcsolódó művészeti munkákat, a Pinke Miklós alkotói pályáját összefoglaló kiállítást és Medgyessy Ferenc felnőtt grafikáit is a kínálja a Szent István Király Múzeum.

  2017.07.28.
 3. Megkezdődött a VII. Székelyföldi Varga Sándor Verstábor eseménysorozata

  Pénteken hajnalban indultak a fehérvári fiatalok Erdélybe, a július 28 és augusztus 6-a között Csíkszereda, Csíksomlyó és Csíkcsomortán érintésével rendezendő VII. Székelyföldi Varga Sándor Verstáborba. Az útvonalon számos eseménnyel várják az érdeklődőket a szervezők. A Varga Sándor nevét viselő táborban a gondolatgazdag programokon az ősi magyar nyelv, az autentikus népművészet és a kortárs művészet kapcsolódási pontjait ismerhetik meg a résztvevők.

  2017.07.28.
 4. Dubrovnikban rendez a Vörösmarty Színház igazgatója

  Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója G. F. Händel Orlando című operáját rendezi a Dubrovniki Nyári Fesztivál keretében. A premier július 28-án lesz egy különleges helyszínen, Lokrum-szigetén, ahol a szereplőknek szó szerint és átvitt értelemben is egy labirintusban kell megtalálniuk egymást és önmagukat.

  2017.07.28.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka

Kiállítás