Mozaik múzeumtúra - szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra a road show

 Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott.
2016.09.19. 07:50 |
Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott.
Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az eredetileg 2014-ben elindult program az eddigi tapasztalatok fényében jelentősen átalakul, a papíralapú matricagyűjtés helyét digitális matricák veszik át, amelyeket a résztvevő múzeumokban kihelyezett információs táblák azonosítóinak leolvasásával tölthetnek le okostelefonra a fiatalok.
 
A roadshow első állomása a kecskeméti Katona József Múzeumban lesz szeptember 16-án, ezt követően Székesfehérvárott, Miskolcon, Pécsett, Győrben és Debrecenben is sokszínű kulturális és művészeti programokkal, koncertekkel, exkluzív tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal igyekeznek felhívni a figyelmet a Mozaik Múzeumtúrára.Szeretnénk megértetni a 8-16 éves korosztállyal, hogy nem kötelező, hanem érdemes múzeumba jönni.
 
Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott. Ezek között van a Bory-vár, a Hetedhét Játékmúzeum, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény, a Szent István Király Múzeum, a Csók István Képtár, az Új Magyar Képtár és a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény is.