Mozaik múzeumtúra - szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra a road show

 Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott.
2016.09.19. 07:50 |
Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott.
Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az eredetileg 2014-ben elindult program az eddigi tapasztalatok fényében jelentősen átalakul, a papíralapú matricagyűjtés helyét digitális matricák veszik át, amelyeket a résztvevő múzeumokban kihelyezett információs táblák azonosítóinak leolvasásával tölthetnek le okostelefonra a fiatalok.
 
A roadshow első állomása a kecskeméti Katona József Múzeumban lesz szeptember 16-án, ezt követően Székesfehérvárott, Miskolcon, Pécsett, Győrben és Debrecenben is sokszínű kulturális és művészeti programokkal, koncertekkel, exkluzív tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal igyekeznek felhívni a figyelmet a Mozaik Múzeumtúrára.Szeretnénk megértetni a 8-16 éves korosztállyal, hogy nem kötelező, hanem érdemes múzeumba jönni.
 
Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott. Ezek között van a Bory-vár, a Hetedhét Játékmúzeum, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény, a Szent István Király Múzeum, a Csók István Képtár, az Új Magyar Képtár és a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény is.

Kultúra

 1. Szitakötő tehetséggondozó képzés indult a Munkácsyban a nyitott, kíváncsi gyerekekért

  Három napos, 30 órás akkreditált tehetséggondozó képzés kezdődött pedagógusok számára hétfőn, a Liget Műhely Alapítvány szervezésében a Munkácsy Mihály Általános Iskolában. A „Szitakötő” egy integrált ökológiai oktatási program, amely 2008 óta több száz hazai és határon túli iskolában sikerrel működött. A programot az eddigi tapasztalatok alapján úgy alakították ki, hogy az általános iskolában és a gyerekekkel bármilyen szakmai, fejlesztő területen dolgozó szakemberek személyes élményeket és inspirációt is szerezhessenek.

  2017.08.21.
 2. „Táncra, magyar!” - a magyar folklór táncaival ért véget a Királyi Napok

  A Kispej lovam, a Bekecs és az Alba Regia Táncegyüttes lépett fel a Székesfehérvári Királyi Napok záró rendezvényén, a Szent István ünnephez kapcsolódó gálaműsoron, melyet a Zichy színpadon tartottak. A magyar virtust zenében és táncban felvonultató előadást követően tűzijáték volt a Palotavárosi tavaknál. 

  2017.08.20.
 3. Székesfehérvár megpályázza a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa címet

  Székesfehérvári kultúra: „Ki akarunk lépni az araszolásból!” Dr. Cser-Palkovics András polgármester augusztus 20-i ünnepi beszédében jelentette be, hogy Szent István városa pályázni kíván a 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa cím elnyeréséért.

  2017.08.20.
 4. Boszorkányok és komédiások várják a családokat a középkori Belvárosban

  A középkori városi élet jelentetei, bábosok, középkori iskola és játszóház, gyermekelőadások, valamint a jósok és boszorkányok sikátora várja a szórakozni vágyó családokat egész hétvégén a középkorivá varázsolt Belvárosban. Találkozhatunk régizene-együttesekkel, utcaszínházi komédiásokkal, középkori mesterségek sátraival is a Koronázási Ünnepi Játékok hétvégéjén.

  2017.08.19.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Székesfehérvár Topotéka

Kiállítás