Mozaik múzeumtúra - szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra a road show

 Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott.
2016.09.19. 07:50 |
Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott.
Mintegy 400 múzeum és kiállítóhely csatlakozik idén a Mozaik Múzeumtúra kezdeményezéshez, amelynek célja a múzeumok sokszínű kulturális kínálatának népszerűsítése a 8-16 éves korosztályban. Az eredetileg 2014-ben elindult program az eddigi tapasztalatok fényében jelentősen átalakul, a papíralapú matricagyűjtés helyét digitális matricák veszik át, amelyeket a résztvevő múzeumokban kihelyezett információs táblák azonosítóinak leolvasásával tölthetnek le okostelefonra a fiatalok.
 
A roadshow első állomása a kecskeméti Katona József Múzeumban lesz szeptember 16-án, ezt követően Székesfehérvárott, Miskolcon, Pécsett, Győrben és Debrecenben is sokszínű kulturális és művészeti programokkal, koncertekkel, exkluzív tárlatvezetésekkel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal igyekeznek felhívni a figyelmet a Mozaik Múzeumtúrára.Szeretnénk megértetni a 8-16 éves korosztállyal, hogy nem kötelező, hanem érdemes múzeumba jönni.
 
Az országos roadshow szeptember 23-án érkezik Székesfehérvárra, a programokhoz számos fehérvári intézmény csatlakozott. Ezek között van a Bory-vár, a Hetedhét Játékmúzeum, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény, a Szent István Király Múzeum, a Csók István Képtár, az Új Magyar Képtár és a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény is.

Kultúra

 1. Régészet Napja a Szent István Király Múzeumban

  A székesfehérvári Szent István Király Múzeum idén is csatlakozott a Régészet Napja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz. Tárlatvezetések, interaktív előadások, kézműves játszóház és fotósarok mellett a „Közösségek régen és ma” témakörben számos programmal várták az érdeklődőket.

  2017.05.27.
 2. Így tedd rá – zenés-táncos rendezvény az Árpád Óvodában

  „Így tedd rá!” címmel zenés-táncos módszertani rendezvényt tartottak az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájában. Az eseményen bemutatkoztak az óvodások és az intézmény dolgozói. A Vízivárosi Óvoda az országban hetedikként képviseli mostantól az Így tedd rá programot. Az ide járó kisgyermekeknek még több játék, tánc, és dal színesíti tovább a mindennapokat.

  2017.05.26.
 3. „Mindenünk e zászló” - kihirdették a Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat eredményeit

  Pénteken rendezték a „Mindenünk e zászló” - mottóval megrendezett kárpát-medencei gyermekrajz pályázat anyaországi eredményhirdetését és bemutatóját a Szent István Művelődési Házban. A versenyt a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a nagyváradi Tanoda Egyesület hirdette meg a történelem iránt érdeklődő és alkotni vágyó fiatalok számára. A program keretében műsort adott a gyergyószentmiklósi Széchenyi Alapítvány ifjúsági csoportja és a nagyváradi Szacsvay Általános Iskola diákjai is.

  2017.05.26.
 4. Várostörténeti séta a Hosszú-temetőben

  Többéves hagyomány, hogy májusban a Székesfehérvári Városszépítő és -Védő Egyesület temetői sétára hívja a várostörténet iránt érdeklődőket a székesfehérvári Hosszú-temetőbe. A rendhagyó történelemóra az ott nyugvó neves személyiségek síremlékeinek és művészi értékű alkotások bemutatásával telt. Az elmúlt hónapokban ismét több különlegesen értékes síremlék, kripta felújítása készült el, amelyeket most lehetett először megtekinteni.

  2017.05.26.

Játékfesztivál

Eseménynaptár

2017. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Könyvhét

Kiállítás