Áll már a betlehem a Városháza Díszudvarban

 Már áll a Polgármesteri Hivatal Díszudvarában a betlehem. Mint minden évben, idén is megújult a betlehemi jászol és a Kis Jézus születésének örömére összesereglett Három Királyok és Pásztorok figuráinak ünnepivé varázsolt környezete.
2014.11.28. 15:29 |
Már áll a Polgármesteri Hivatal Díszudvarában az embermagasságú betlehem. Mint minden évben, idén is megújult a betlehemi jászol és a Kis Jézus születésének örömére összesereglett Három Királyok és Pásztorok figuráinak ünnepivé varázsolt környezete.
Az újdonságot idén nemcsak az évről-évre változó csodálatos virágkompozíciók jelentik, hanem megújult a házikó is. Az új térben új hátteret kapott a betlehem, megjelennek ugyanis a kompozícióban a Díszudvar ezer apró fénnyel megvilágított örökzöldjei is.
A betlehem díszkivilágítása is az adventi fények meggyújtásától látható, amit vasárnap 17.30 órakor kapcsol fel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök, egy fehérvári kisgyermekkel közösen.
 
Ugyanúgy, mint az elmúlt évben, idén is két helyszínen, két színpadon várják programok a Belvárosban sétálókat. A Zichy színpadon a Hotel Magyar Király előtt a könnyedebb műfajokra hangolódhatnak, míg az Adventi színpad programjai a Városház téren a hagyományos karácsonyi programokkal inkább az elmélyülést szolgálják.
 
Mindkét színpadot látványos adventi koszorú díszíti, amelyeket idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI készített el. A virágkötő műhelyben, a szakiskolában virágkötészetet tanuló diákok a koszorúalapot a liturgia szerinti lila-rózsaszín színekben díszítették fel.
 
Az ünnepi fények mellett gazdag ünnepi programok is várják a székesfehérváriakat karácsonyig.
 

Kultúra

 1. Arany János emlékév - megtelt a Királykút Emlékház a Toldi estéjének előadásán

  A Frissítő Forrás/Megújulás Éve 2017, a Vörösmarty Társaság és A Szabadművelődés Háza közös rendezésében Arany János: Toldi estéje című klasszikus elbeszélő költeményét adta elő Sudár Annamária és Heinczinger Miklós, a Misztrál együttes tagja, hétfőn este a Királykút Emlékházban. A rendezvény egyben tisztelgés volt a szerző, Arany János születésének 200. évfordulója előtt. Bevezetőt mondott Bakonyi István, irodalomtörténész.

  2017.09.25.
 2. Időutazás a Topotékával – feltöltötték a "Székesfehérvár anno..." fotóit is

  Hétfőtől a "Székesfehérvár anno..." című kiadvány valamennyi fotója elérhető a Városi Levéltár és Kutatóintézet szekesfehervar.topoteka.hu oldalán. A kereső segítségével lehetőség van a képek közötti célirányos keresésre. A Topotéka virtuális gyűjteményben fényképek, dokumentumok, hangfelvételek és más archív anyagok találhatóak szakszerűen rendezett és könnyen kezelhető rendszerben.

  2017.09.25.
 3. A Vörösmarty Színház művészeit köszöntöttek a Városházán

  A Vörösmarty Színház három színművészét köszöntötték hétfőn délelőtt a Városházán: Váradi Eszter Sára idén már a 20. évadot kezdte meg Székesfehérváron, Krisztik Csaba vehette át nemrégiben a Kaszás Attila-díjat, Nagy Péter pedig a Vidéki Színházak Fesztiválján nyert díjat az Apák és fiúk című darabban nyújtott alakításáért.

  2017.09.25.
 4. Döntőjéhez érkezett a III. Béla király és kora nyugdíjasok vetélkedősorozata

  Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület januárban – csatlakozva az Árpád-ház programhoz – III. Béla király és kora címmel szellemi vetélkedőt hirdetett valamennyi klubja részére. A versengésre 17 csapat nevezett és a májusi elődöntő során alakult ki a legjobb 6 csapat mezőnye. A nyilvános döntő szeptember 27-én, 9 órakor lesz a Hiemer-ház báltermében.

  2017.09.25.

Eseménynaptár

2017. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Fehérvár Hangja

Székesfehérvár Topotéka