Áll már a betlehem a Városháza Díszudvarban

 Már áll a Polgármesteri Hivatal Díszudvarában a betlehem. Mint minden évben, idén is megújult a betlehemi jászol és a Kis Jézus születésének örömére összesereglett Három Királyok és Pásztorok figuráinak ünnepivé varázsolt környezete.
2014.11.28. 15:29 |
Már áll a Polgármesteri Hivatal Díszudvarában az embermagasságú betlehem. Mint minden évben, idén is megújult a betlehemi jászol és a Kis Jézus születésének örömére összesereglett Három Királyok és Pásztorok figuráinak ünnepivé varázsolt környezete.
Az újdonságot idén nemcsak az évről-évre változó csodálatos virágkompozíciók jelentik, hanem megújult a házikó is. Az új térben új hátteret kapott a betlehem, megjelennek ugyanis a kompozícióban a Díszudvar ezer apró fénnyel megvilágított örökzöldjei is.
A betlehem díszkivilágítása is az adventi fények meggyújtásától látható, amit vasárnap 17.30 órakor kapcsol fel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök, egy fehérvári kisgyermekkel közösen.
 
Ugyanúgy, mint az elmúlt évben, idén is két helyszínen, két színpadon várják programok a Belvárosban sétálókat. A Zichy színpadon a Hotel Magyar Király előtt a könnyedebb műfajokra hangolódhatnak, míg az Adventi színpad programjai a Városház téren a hagyományos karácsonyi programokkal inkább az elmélyülést szolgálják.
 
Mindkét színpadot látványos adventi koszorú díszíti, amelyeket idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI készített el. A virágkötő műhelyben, a szakiskolában virágkötészetet tanuló diákok a koszorúalapot a liturgia szerinti lila-rózsaszín színekben díszítették fel.
 
Az ünnepi fények mellett gazdag ünnepi programok is várják a székesfehérváriakat karácsonyig.