Áll már a betlehem a Városháza Díszudvarban

 Már áll a Polgármesteri Hivatal Díszudvarában a betlehem. Mint minden évben, idén is megújult a betlehemi jászol és a Kis Jézus születésének örömére összesereglett Három Királyok és Pásztorok figuráinak ünnepivé varázsolt környezete.
2014.11.28. 15:29 |
Már áll a Polgármesteri Hivatal Díszudvarában az embermagasságú betlehem. Mint minden évben, idén is megújult a betlehemi jászol és a Kis Jézus születésének örömére összesereglett Három Királyok és Pásztorok figuráinak ünnepivé varázsolt környezete.
Az újdonságot idén nemcsak az évről-évre változó csodálatos virágkompozíciók jelentik, hanem megújult a házikó is. Az új térben új hátteret kapott a betlehem, megjelennek ugyanis a kompozícióban a Díszudvar ezer apró fénnyel megvilágított örökzöldjei is.
A betlehem díszkivilágítása is az adventi fények meggyújtásától látható, amit vasárnap 17.30 órakor kapcsol fel dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök, egy fehérvári kisgyermekkel közösen.
 
Ugyanúgy, mint az elmúlt évben, idén is két helyszínen, két színpadon várják programok a Belvárosban sétálókat. A Zichy színpadon a Hotel Magyar Király előtt a könnyedebb műfajokra hangolódhatnak, míg az Adventi színpad programjai a Városház téren a hagyományos karácsonyi programokkal inkább az elmélyülést szolgálják.
 
Mindkét színpadot látványos adventi koszorú díszíti, amelyeket idén az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI készített el. A virágkötő műhelyben, a szakiskolában virágkötészetet tanuló diákok a koszorúalapot a liturgia szerinti lila-rózsaszín színekben díszítették fel.
 
Az ünnepi fények mellett gazdag ünnepi programok is várják a székesfehérváriakat karácsonyig.
 

Kultúra

 1. Zemlényi Eszter sikere a Virginia Zeani Nemzetközi Énekversenyen

  Zemlényi Eszter az előkelő második helyen végzett a Marosvásárhelyen rendezett három fordulós Virginia Zeani Nemzetközi Énekversenyen. Zemlényi Eszter egyedüliként képviselve Magyarországot, a versenyen és román, osztrák, moldáviai, olasz, német és portugál versenyzőkkel mérte össze tudását, a közönség elismerése mellett a zsűri is magasra értékelte produkcióját.

  2017.06.28.
 2. Folytatódott az előadássorozat Szent László királyról

  Szent László királyunk trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából a Nemzetpolitikai Államtitkárság országos Szent László Emlékévet hirdetett. A Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával előadássorozatot indított a Szent István Művelődési Házban. A sorozat második előadását szombaton tartották.

  2017.06.28.
 3. Királyok a színháznál - a Koronázási Ünnepi Játékokra hangolnak

  A júliusi hétvégék már a Koronázási Ünnepi Játékokra hangolnak: este hatkor minden szombaton megjelennek majd az óriásbábok a Fő utcán, hogy hagyományőrzők kíséretében hívják fel a figyelmet az augusztusi rendezvényekre. Az első szombat más meglepetést is tartogat a Belvárosban sétálóknak, akik a Koronázási Szertartásjátékra szóló belépőjüket is megvásárolhatják a programon.

  2017.06.27.
 4. Népművészeti kiállítást rendeznek Fehérváron a Reformáció Emlékéve jegyében

  „A reformáció történelmi és kulturális öröksége az élő népművészetben” címmel nagyszabású képzőművészeti kiállítás nyílik szombaton, a Székesfehérvári Református Egyházközség Gyülekezeti Központjában. A Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében megvalósuló, a Reformáció Emlékévéhez kapcsolódó tárlaton 34 közép-dunántúli pályázó 87 alkotását állítják ki.

  2017.06.27.

Múzeumok Éjszakája

Székesfehérvár Topotéka

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Kiállítás