Karácsonyváró adventi ünnepséget rendeztek a Vízivárosi Óvodában

  A 2013-as Vízivárosi Advent keretében adtak elő ünnepi műsort a II. Rákóczi Úti Óvoda kisgyermekei szombaton délután. A Vízivárosi Óvodában megrendezett adventi programon dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. A gyermekek karácsonyi versekkel és dalokkal készültek a szombati eseményen résztvevőknek.
2013.12.14. 18:43 |
A 2013-as Vízivárosi Advent keretében adtak elő ünnepi műsort a II. Rákóczi Úti Óvoda kisgyermekei szombaton délután. A Vízivárosi Óvodában megrendezett adventi programon dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. A gyermekek karácsonyi versekkel és dalokkal készültek a szombati eseményen résztvevőknek.
KÉPGALÉRIA a szombati ünnepségről
 Szombaton délután 14 órától karácsonyi műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek a II. Rákóczi Úti Óvoda kisgyermekei. A hagyományteremtő Karácsonyváró Vízivárosi Adventi Ünnepen a gyermekek karácsonyi verseket és dalokat adtak elő. Rajtuk kívül a székesfehérvári Sarló Nyugdíjas Klub részéről Ady Endre: Karácsony című versét hallgathatták meg a jelenlévők Németh Lászlóné előadásában.
 A Vízivárosi Óvodában rendezett adventi műsoron Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket. dr. Cser-Palkovics András úgy fogalmazott, hogy Székesfehérvár nagyon sok részben kötődik Advent ünnepéhez. Fontosnak tartotta továbbá kiemelni, hogy a Belvároson kívül az egyes városrészekben lévő helyi közösségek által szervezett programok jó lehetőséget adnak arra, hogy mindenki készülhessen Karácsony Szent Ünnepére. Végül mindenkinek ugyanazt a várakozást és örömöt kívánta dr. Cser-Palkovics András, mint ami a gyermekek arcán látható a Karácsonyt megelőző napokban.
 Ezt követően Dr. Horváth Miklósné is arról beszélt, hogy mennyire fontos a helyi a közösségek szerepe. Mint mondta, nagyon lényeges, hogy megtalálják az ünnep örömét egymás között. Hangsúlyozta továbbá, hogy minden okunk meg van az örömre, hiszen közel egy hét múlva szerte a világon minden karácsonyfán meggyúlnak a gyertyák a Megváltó születését ünnepelve. Az ünnepi műsorszámokat követően gyújtották meg a harmadik adventi gyertyát a koszorún. Az ünnepség végén forró teával, aprósüteményekkel és kis meglepetéssel várták a résztvevőket.

Kultúra

 1. Két hét és indul a 20. FEZEN - idén is világsztárok jönnek Fehérvárra

  Augusztus 2-5-e között, sok más előadó mellett, Székesfehérvárra érkezik Alice Cooper, a The Offspring, Glenn Hughes, a Blind Guardian, az Ignite, a Saxon, a Halott Pénz, Shaggy, a Scoooter vagy olyan hazai legendák, mint a Tankcsapda és az Ossian.

  2017.07.20.
 2. Ingyenes tárlatvezetések a Pompeji kiállításon

  Tárlat- és szakvezetésekkel várják a látogatókat a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállításon, a táci Gorsium Szabadtéri Régészeti Parkban. Tárlat- és szakvezetésekkel várják a látogatókat a Pompeji – Élet és halál a Vezúv árnyékában című kiállításon, a táci Gorsium Szabadtéri Régészeti Parkban.

  2017.07.20.
 3. Múzeumdetektívek és ifjú kézművesek kerestetnek

  Július utolsó napjától múzeumdetektíveket toboroznak a Szent István Király Múzeum napközis táborába, ahol fura, titokzatos történetek után nyomozhatnak a gyerekek. A Szabadművelődés Házában július 31-től kézműves foglalkozásokat tartanak; szabás-varrás, gyöngyfűzés, üvegfestés és textilszobrászat is várja az ifjú érdeklődőket. 

  2017.07.19.
 4. Fehérvári jazztáncos csoport utazhat a világbajnokságra

  Az Alba Jazz Táncműhely 9-13 éves Csillogó Masnik csoportja Európa-bajnok lett tavasszal a Zágrábi Nemzetközi Bajnokságon, ezzel kvalifikálta magát az ősszel sorra kerülő római világbajnokságra. Edzőjük, Tombor Tímea táncpedagógus szerint a római világverseny kaput nyithat a fehérvári moderntánc-élet jövő generációjának

  2017.07.19.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Székesfehérvár Topotéka

Kiállítás