Karácsonyváró adventi ünnepséget rendeztek a Vízivárosi Óvodában

  A 2013-as Vízivárosi Advent keretében adtak elő ünnepi műsort a II. Rákóczi Úti Óvoda kisgyermekei szombaton délután. A Vízivárosi Óvodában megrendezett adventi programon dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. A gyermekek karácsonyi versekkel és dalokkal készültek a szombati eseményen résztvevőknek.
2013.12.14. 18:43 |
A 2013-as Vízivárosi Advent keretében adtak elő ünnepi műsort a II. Rákóczi Úti Óvoda kisgyermekei szombaton délután. A Vízivárosi Óvodában megrendezett adventi programon dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő mondott köszöntőt. A gyermekek karácsonyi versekkel és dalokkal készültek a szombati eseményen résztvevőknek.
KÉPGALÉRIA a szombati ünnepségről
 Szombaton délután 14 órától karácsonyi műsorral kedveskedtek az érdeklődőknek a II. Rákóczi Úti Óvoda kisgyermekei. A hagyományteremtő Karácsonyváró Vízivárosi Adventi Ünnepen a gyermekek karácsonyi verseket és dalokat adtak elő. Rajtuk kívül a székesfehérvári Sarló Nyugdíjas Klub részéről Ady Endre: Karácsony című versét hallgathatták meg a jelenlévők Németh Lászlóné előadásában.
 A Vízivárosi Óvodában rendezett adventi műsoron Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket. dr. Cser-Palkovics András úgy fogalmazott, hogy Székesfehérvár nagyon sok részben kötődik Advent ünnepéhez. Fontosnak tartotta továbbá kiemelni, hogy a Belvároson kívül az egyes városrészekben lévő helyi közösségek által szervezett programok jó lehetőséget adnak arra, hogy mindenki készülhessen Karácsony Szent Ünnepére. Végül mindenkinek ugyanazt a várakozást és örömöt kívánta dr. Cser-Palkovics András, mint ami a gyermekek arcán látható a Karácsonyt megelőző napokban.
 Ezt követően Dr. Horváth Miklósné is arról beszélt, hogy mennyire fontos a helyi a közösségek szerepe. Mint mondta, nagyon lényeges, hogy megtalálják az ünnep örömét egymás között. Hangsúlyozta továbbá, hogy minden okunk meg van az örömre, hiszen közel egy hét múlva szerte a világon minden karácsonyfán meggyúlnak a gyertyák a Megváltó születését ünnepelve. Az ünnepi műsorszámokat követően gyújtották meg a harmadik adventi gyertyát a koszorún. Az ünnepség végén forró teával, aprósüteményekkel és kis meglepetéssel várták a résztvevőket.

Kultúra

 1. Elegáns és tartalmas élmények a Somorjai hangverseny sorozatban

  Ismét útjára indítja a Somorjai Ferenc kamarazenekari hangversenysorozatot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A pénteken kezdődő program négy 60 perces, különböző hangulatú és stílusú komolyzenei koncertet kínál négy helyszínen a könnyed, elegáns és tartalmas muzsika kedvelőinek.

  2017.04.25.
 2. Szakvezetés és kiállítás a Fejedelmi kincsek kiállításhoz

  Egyedülálló tárlat nyílt a Szent István Király Múzeumban Fejedelmi kincsek címmel. A kiállításhoz több programot is szerveznek, április 26-án szerdán 15 órától tárlatvezetéssel láthatják az érdeklődők a kiállítást, 16.30-tól pedig Török adó, "tatársarc" - Tallérok Erdély szultáni adójában címmel hallhatunk előadást Dr. Buza Jánostól, a Corvinus Egyetem professzorától.

  2017.04.25.
 3. Az utolsó esti beszélgetés következik A DÖNTÉS kiállításon

  A héten zárul a Szent István Király Múzeum A DÖNTÉS című kiállításához kapcsolódó esti beszélgetések sorozata a Csók István Képtárban. Az utolsó alkalommal, április 25-én, kedden 18 órakor kezdődik a beszélgetés, amelynek vendége Bereczky Zoltán református lelkész, tanár, Takaró Mihály irodalomtörténész és Tóth Norbert, A DÖNTÉS című kiállítás kurátora lesz.

  2017.04.24.
 4. Hermann Napok - koncertek és zeneiskolai meghallgatások lesznek a héten

  Koncertek lesznek héten az iskola dísztermében, ahol bemutatkoznak a művésztanárok és a növendékek, valamint hangversenyt ad a Musica Bella Vonószenekar. A Kodály-est pénteken lesz, ahol hangszeres és kamaraművek várják a zenekedvelőket. Játékos hangszerbemutató előadásokat, valamint alkalmassági meghallgatásokat is szerveznek kisiskolásoknak és óvodásoknak.

  2017.04.24.

Tavaszköszöntő

Eseménynaptár

2017. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Kiállítás