Idén is elkápráztatták a gyerekeket a huszárok Palotavárosban

 A Halász utca és a Rác utca közötti füves területen idén is huszártábor várta az ünneplő családokat március 15-e alkalmából. A palotavárosi táborban öltözet- és felszerelés bemutatókat is láthattak az érdeklődők. A Fehérvári Huszárok Egyesülete bevezette az érdeklődőket a tábori élet és a lópatkolás rejtelmeibe is.
2017.03.15. 11:04 |
 A Halász utca és a Rác utca közötti füves területen idén is huszártábor várta az ünneplő családokat március 15-e alkalmából. A palotavárosi táborban öltözet- és felszerelés bemutatókat is láthattak az érdeklődők. A Fehérvári Huszárok Egyesülete bevezette az érdeklődőket a tábori élet és a lópatkolás rejtelmeibe is.
KÉPGALÉRIA a huszártáborról
Március 15-én reggeltől a Palotavárosban, a Halász utca és a Rác utca közti füves területen ismét megnyílt a Huszárpark, ahol a lovasbemutatók mellett lovagoltatással várták a közönségét a Fehérvári Huszárok. A gyerekek legnagyobb örömére a bemutató után mindenkinek volt lehetősége felülni a lóra és a huszárok kivétel nélkül mindenkit meglovagoltattak. A Fehérvári Huszárok Egyesülete bevezette az érdeklődőket a tábori élet és a lópatkolás rejtelmeibe is.
Fehérváron már hagyománynak számít a március 15-i hagyományőrző tábor, amely annak a huszárságnak állít emléket, amely az ország legrangosabb fegyverneme volt. Magyar legényt aligha érhetett nagyobb dicsőség, minthogy huszárnak sorozták. A szabadságharc több kiemelkedő honvédtábornoka is huszártiszt volt. 1848 előtt huszártisztként szolgált a császári-királyi hadseregben a szabadságharc híres tábornoka, Görgei Artúr is.