Nagyobb empátia, kevesebb bűncselekmény - évet értékelt a megyei rendőrfőkapitány

Jelentősen csökkent tavaly a bűncselekmények száma Fejér megyében a 2015-ös évhez képest, a felderítési arány pedig nőtt. Összesen egyébként mintegy nyolcezer bűncselekmény történt a megyében tavaly, húsz százalékkal kevesebb, mint a megelőző évben. Ez azt jelenti, hogy jelentősen csökkent a rablások, a lopások és az autófeltörések száma is.
2017.02.23. 08:18 |
A Varga Péter megyei rendőrfőkapitány elmondta, ebben az évben a felderítési arány is javult a korábbiakhoz képest. A főkapitány szerint a remek csapatmunka, az állomány szakértelme és a kiváló munkamorál együtt kellett ahhoz, hogy a korábbi évekhez hasonlóan 2016-ban is folytatódjon a bűncselekmények számának mérséklődése a megyében. A dandártábornok hozzátette: a megyében elkövetett szándékos emberölések egyike sem maradt felderítetlen. Négy embert öltek meg tavaly a megyében.

A baleseti statisztika az előző évek számaihoz hasonló tendenciát mutat: minimálisan, de csökkent térségünkben a karambolok száma. A megyei rendőrség vezetője azt is elmondta, hogy bár Fejér nem határ menti megye, a migránsválság kezeléséből ez az állomány is kivette részét. Varga Péter szerint mindezt úgy teljesítette a főkapitányság, hogy itthon nem romlott a közbiztonság.

A Fejér megyeiek a csökkenő bűnözés mellett a rendőrség arculatváltását is érezhetik. A rendőrfőkapitány úgy véli, a három évvel ezelőtt kezdődött intézkedéskultúra-váltás meghozta az eredményét: „A rendőrök teljesen másként gondolkodnak, másképpen állnak egy-egy eseményhez. Egy eklatáns példa 2016-ban: egy idősebb úr betelefonált a hívásfogadó központba azzal, hogy nagy baj történt velük, a felesége hallókészüléke eltűnt a kertben. A házaspár Velencén nyaralt, és nem tudtak kihez fordulni, ezért kértek segítséget a 112-es segélyhívón. A központ a megyei tevékenységirányításhoz kapcsolta a hívást, ahol kollégánk azt mondta neki, megpróbál segíteni. Kiküldte a bűnügyi technikust és a bűnügyi helyszínelőt, akik egy fémkeresővel egy óra után megtalálták a hölgynek elengedhetetlenül szükséges készülékét. Ezt az úr egy másfél oldalas levélben leírta nekem, különben sosem tudtam volna meg. Nagyon büszke voltam a kollégáimra, és azt gondoltam, mindenhol el fogom mondani, hogy ilyen rendőrök dolgoznak Fejér megyében!

Kék hírek

 1. Négy embert mentettek ki a rendőrök a Velencei-tóból

  A mentésekre elsősorban a II. fokú viharjelzés ideje alatt fellépő, hirtelen felerősödő széllökések és az erős hullámzás miatt volt szükség. Két esetben két-két embert mentettek ki a vízirendőrök. Mindanyian az erős szél miattt kerültek bajba a Velencei-tavon.

  2017.06.26.
 2. Ketten meghaltak a 62-es főúton Seregélyes és Fehérvár között - VEZESSENEK ÓVATOSAN!

  Halálos közúti közlekedési baleset történt fél 12 előtt a 62-es számú főút 37. kilométerszelvényében, Jánosmajor térségében, ahol az elsődleges adatok alapján két gépjármű ütközött össze, amelynek következtében két ember életét vesztette. 

  2017.06.23.
 3. Betörőket fogtak a fehérvári rendőrök - harmadik társukat keresik még

  A székesfehérvári rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint egy büfékocsit feltörtek az Aszalvölgyi úton és onnan készpénzt loptak el. Harmadik társukat még keresik. Kérik, hogy jelentkezzen, aki tud a férfi jelenlegi tartózkodási helyéről!

  2017.06.23.
 4. Tűzoltók jelentkezését várja a katasztrófavédelem

  A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden, 18 évet betöltött érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt. A fizikai felmérő június 30-án 9 órakor lesz a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnál, a Szent Flórián krt. 2. szám alatt.

  2017.06.21.
 1. Balesetet szenvedett egy munkás a Sóstói Stadion építkezésén

  A Sóstói Stadion építése közben szenvedett sérülést egy munkás, aki létráról betonacél tüskékre esett, a tüskék a jobb vállán okoztak vérző sérülést. A dolgozó állapota stabil és várhatóan pár napon belül elhagyhatja a Szent György Kórházat.

  2017.06.20.
 2. Életet mentettek a fehérvári tűzoltók az Ipoly utcában

  Egy Ipoly utcai családi ház teljes belső tere sűrű füsttel telítődött, egy bent tartózkodó nő pedig segítségért kiabált. A székesfehérvári tűzoltók kiérkezésekor a háromszintes családi ház egyik szobája már teljes terjedelmében, a felette lévő tetőrész pedig részben égett. A tűzoltók azonnal megkezdték az életmentést, légzőkészülékben felmentek az erkélyre, és mentőhordágyon hozták le a bajbajutott nőt és átadták a mentőknek.

  2017.06.10.
 3. Ismét a közterület-felügyelőknek köszönhetően sikerült kézre keríteni három rablót

  A Székesfehérvári Közterület-felügyelet azonosította be, majd fogta el azt a két férfit és egy nőt, akik június 6-án este kifosztottak egy védekezésre képtelen férfit a Piac téren. A három gyanúsított jelenleg bűnügyi őrizetben van, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

  2017.06.08.
 4. Látványos gyakorlatot tartott a Fehérvári Tűzoltó Egyesület

  "Az Ikarus gyár területén két személyautó ütközött, az egyiken egy beszorult sérült van, a másikból kimenekültek, de a gépjármű kigyulladt." - szólt a rádióüzenet, majd két száguldó tűzoltóautó érkezett a helyszínre, és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület tűzoltói megkezdték az oltást és a kimenekítést.

  2017.06.07.

Eseménynaptár

2017. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera

ide kerül a webkamera élő képe

360 Fehérvár

Hirdetés

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek