Kultúrházak éjjel-nappal - mindennapi hagyományaink a Művészetek Házában

A Művészetek Háza február 11-én, szombaton délelőtt 9 órától este 19 óráig öt helyszínen hét programmal, kiállításokkal, műhelybemutatókkal, finom népi ételekkel, csörögefánkkal, izgalmas filmvetítéssel, valamint kézműves játszóházzal várja a családokat.
2017.02.06. 11:08 |
A Művészetek Háza február 11-én, szombaton délelőtt 9 órától este 19 óráig öt helyszínen hét programmal, kiállításokkal, műhelybemutatókkal, finom népi ételekkel, csörögefánkkal, izgalmas filmvetítéssel, valamint kézműves játszóházzal várja a családokat.
A Művészetek Háza is csatlakozott az országos rendezvénysorozathoz, és február 11-ére számos programot szervezett. Az egész napos színes forgatag délelőtt 9 órakor bőrműves szakmai nappal indul a Rác utcai Mesterségek Házában. A ház vendégei a szakkör vezetője, Sipos Tamás és Varga Magdolna segítségével sajátíthatják el a tradicionális népi mesterség fortélyait, amelyekkel egy-egy számukra tetsző alkotást az ingyenes foglalkozás keretein belül el is tudnak készíteni.

10 órától a Művészetek Háza csuhé-szalma szakmai napjára várja a látogatókat. A Bárány Mara népi iparművész által vezetett foglakozásokhoz bátran lehet csatlakozni, hiszen az alapanyagot és az eszközöket a szervezők ingyenesen biztosítják minden érdeklődő számára.

14 órától a Derkovits Képzőművészeti Kör közreműködésével mindenki kipróbálhatja azt, hogy milyen egy igazi festőművész bőrébe bújni. Az alkotókör tagjai a vizes alapú festékek – vízfestékek, akvarell, tempera – festési technikáit mutatják be a nézők számára.

A Barátság moziban 16 órától Halász Glória által rendezett Mi ez a cirkusz? című magyar dokumentumfilm tekinthető meg. A látványos és rendhagyó műfajú cirkusz- dokumentumfilmben az artisták vakmerő trükköket mutatnak be Budapest különleges sokszor extrém helyein.

16 órától a Játszótárs Játékkészítő Műhely a farsangi készülődés jegyében „Dínom-dánom” címmel kézműves foglalkozásra várja a családokat. A program résztvevői különleges anyagokból legyezőket, egyedi álarcokat, karneváli maszkokat készíthetnek.

A fesztivál ideje alatt a Művészetek Háza két különleges kiállítással is kedveskedik. Az ingyenesen megtekinthető tárlatokon a 60 éves Derkovits Képzőművészeti Kör tagjai szebbnél szebb, változatos technikájú és témájú művekkel – tájképekkel, akvarellekkel, olajképekkel, tusrajzokkal, vegyes technikával készült alkotásokkal –, valamint Varga Magdolna régi korok falvédői gyűjteményének bemutatkozó kiállításával várják az érdeklődőket.

A jó hangulatú közösségépítő foglalkozások végén finom csörögefánkot, kukoricamálét is lehet kóstolni. A szervezők célja, hogy programjuk ne csak egy kellemes szombat délutáni családi program legyen, hanem a résztvevők kedvet kapjanak a rendszeres szakköri munkához is, megismerjék a ház tereit, lehetőségeit. Eljöjjenek a felújított Barátság moziba, együtt legyenek, játsszanak, szórakozzanak, és újabb élményekkel gazdagodjanak.