Mintegy 35 milliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Fejér megyében 2019 végéig

Székesfehérvár, a Megyeháza Díszterme volt az első állomása csütörtökön annak az országos rendezvénysorozatnak, amely a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) projektjeinek eredményes megvalósítását segíti elő. „Helyi igényeken alapuló fejlesztésekről van szó, úgy mint felszíni csapadékvíz-elvezetés, utak, járdák, közterületek felújítása, épületenergetikai beruházások, óvoda, bölcsőde, egészségügyi alapellátás-fejlesztések” - emelte ki a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
2018.05.17. 11:36 |

A TOP Szakmai Nap a Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Magyar Államkincstár Fejér Megyei Igazgatósága együttműködésében valósult meg. „A települési önkormányzatokat segítjük abban, hogy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázataik végrehajtását a lehető leggördülékenyebben tudják menedzselni, amelyhez szükség van arra, hogy úgy az Irányító Hatósággal, mint az Államkincstárral, illetve a Fejér Megyei Önkormányzattal is aktív, napi szintű kapcsolatban tudjanak maradni, erre kitűnő lehetőség a TOP Szakmai Nap.” - emelte ki Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár.

Magyarország számára mintegy 1200 milliárd forint áll rendelkezésre terület- és településfejlesztési célokra, ennek elköltése a megyei önkormányzatokon keresztül a települési önkormányzatok számára áll rendelkezésre és helyi szinten eldöntött projektekre fordíthatják. Ezek a projektek várhatóan a következő esztendő közepére, illetőleg második felére valósulnak meg, így a viszonylag gyors döntéshozatal és végrehajtási szakasz után mindannyiunk jólétét fogják szolgálni a következő időszakban.” - tette hozzá az államtitkár.

Helyi igényeken alapuló fejlesztésekről van szó, úgy mint például felszíni csapadékvíz- elvezetés, utak, járdák, közterületek felújítása, épületenergetikai beruházások, óvoda, bölcsőde, egészségügyi alapellátás-fejlesztés, amelyek az ott lakók életét jobbá fogják tudni tenni. Az induló 32 milliárd forinthoz képest sikerült plusz forrást szerezni, - a hátrányosabb helyzetben lévő déli térségek számára, közút-fejlesztésre, - így összességében 35 milliárd forint körüli forrással tervezhetünk, amelyből 33.7 milliárd forint lekötött, 264 projekt esetében megszületett a támogatói döntés és a szerződéseket is megkötötték.” - hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

A Fejér Megyei Önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy a TOP minden támogatott projektje megvalósuljon. A TOP Szakmai Nap rendezvényén ezért olyan témákat jártak körül szakértők segítségével, - mint például az építőipari drágulások miatt bekövetkező költségnövekmények kezelésének kérdése, a 2018. év végi indikátorteljesítési mérföldkő, szerződésmódosítások kezelése, kifizetési kérelmek összeállítása - amelyek gyakorlati szempontból segítik a kedvezményezetteket az eredményes projektmegvalósításban.

Előadásokat követően lehetőség nyílt konzultációra is, ahol konkrét kérdéseiket is feltették a kedvezményezettek. Az eseményen részt vettek Törő Gábor és Varga Gábor, országgyűlési képviselők is.

Gazdaság

 1. Új, 16 millió eurós présgépet avatott a Hydro Székesfehérváron

  Még tavaly szeptemberében jelentette be a Hydro, akkori nevén még Sapa, hogy nagyszabású beruházást valósít meg, amelynek keretében egy új présgép telepítésére, épületbővítésre és megmunkáló kapacitás fejlesztésére kerül sor Székesfehérváron. Az új présüzem a legfejlettebb technológiát jelenti, és új fejezetet nyit a fehérvári cég eddigi magyarországi tevékenységének történetében.

  2018.05.17.
 2. Év Gyára címet kapott az Alba Regia Műszaki Kar stratégiai partnere

  Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának stratégiai partnere, Simon István lett a győztese a 3-10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétel kategóriában az Év Gyára 2017 megmérettetésnek. Idén már harmadik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin az Év Gyára versenyt, amelynek versenyidőszaka fél évet ölelt fel.

  2018.05.17.
 3. Ipar 4.0 - fórum az ipari robotika fejlődéséről a Városházán

  Az automatizáció, a digitalizáció meghatározta Ipar 4.0 egyik hatása a munkaerőpiac átrendeződése, amire az önkormányzatnak, a cégeknek, a felsőoktatási intézményeknek, a felnőttoktatási intézményeknek és a szakképző intézményeknek közösen gondolkodva kell felkészülniük – ezzel a céllal rendeztek fórumot hétfőn délelőtt a Városházán.

  2018.05.07.
 4. Több ezer álláslehetőséggel várta az érdeklődőket a III. FMH Állásbörze

  Harmadik alkalommal várta állásbörzére a munkaadókat és az álláskeresőket a Fejér Megyei Hírlap hétfőn, Székesfehérváron, az MKOSZ-csarnokban, ahol a magyar tulajdonú kis-, és középvállalatok, valamint a multinacionális nagyvállalatok képviselői ugyanúgy megtalálhatók voltak, mint a fegyveres erők szervei, akik határvadász toborzóval és életpályamodellel csábították az álláskeresőket.

  2018.04.16.
 1. Fehérváron nyitott csúcstechnológiájú haszongépjármű szervizt a Pappas Autó

  A hétvégén ünnepélyesen megnyitották a Pappas Auto Magyarország Kft. Fejér megyei Service-Centerét. Pais József ügyvezető igazgató kiemelte: “A székesfehérvári régió a Pappas Auto vállalati struktúrája tekintetében kulcsfontosságú. Székesfehérvár és környékének gazdasága dinamikusan fejlődik, közlekedési szempontból pedig a város a legjelentősebb útvonalak mentén fekszik."

  2018.04.15.
 2. A Rolls-Royce-nak és a Maseratinek is szállít a fehérvári vállalkozás

  Közép-Európa egyik legmodernebb galvanizáló üzemét adták át szerdán a Székesfehérváron működő GalvanPlastik Kft-nél. Az 1992-ben alakult és műanyag fröccsöntéssel, galvanizálással, valamint alkatrészek és szerszámok tervezésével foglalkozó családi vállalkozás a világban mindenhol ismert nagy autómárkák műszerfalaihoz gyárt speciális alkatrészeket, de háztartási gépekhez is készítenek galvanizált, az-az fémbevonattal ellátott műanyag alkatrészeket. 

  2018.04.04.
 3. Netről indítható fűtés a Széphő Zrt-nél – egyszerűbben jelezhetnek a közös képviselők

  Elindult a Széphő Zrt. internetes felületén keresztül az az igénybejelentő rendszer, amelyen keresztül a leállításra és elindításra vonatkozó kérést közvetíthetik a közös képviselők. A rendszerbe való belépést követően a képviselők csak a saját kezelésükben lévő épületet látják, így igényeiket is csak ezekre a házakra kezdeményezhetik.

  2018.03.30.
 4. A legfejlettebb technológiával dolgozzák fel a hulladékot a Plastikon CEE új üzemében

  A Takarodó úton avatták fel csütörtökön a Plastikon CEE Kft. új üzemét. A cég megvásárolja a már ledarált, mosott PET alapanyagot, mely a lakossági PET hulladékból származik és ezt dolgozza fel a világon jelenleg ismert legfejlettebb technológia alkalmazásával. Az egymilliárd forintos beruházás 34 új munkahelyet teremt Székesfehérváron.

  2018.03.29.

Hetedhét Játékfesztivál

Eseménynaptár

2018. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Egy százalék

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek