Boldogasszony országa - kórusok ünnepe Szent István városában

„Szent István országa – Boldogasszony országa” címmel szervez kórustalálkozót október 7-8-án a Primavera Kórus. Meghívásukra a királyi városba érkezik a galántai Kodály Zoltán Daloskör és a veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság. Szeretettel várják a város zeneszerető közönségét október 7-én, szombaton 17 órakor a Szent Imre templomba, a kórusok ünnepi hangversenyére.
2017.10.06. 13:22 |
Amint Fejér megye címere is tükrözi, Szent István Mária oltalmába ajánlotta hazánkat, amikor szeretett fiát, az uralkodásra termett és nevelt Imre herceget elveszítette. Mária Nagyboldogasszony a magyar nemzet kincse és patrónája, akinek napját a Primavera Kórus szeretné Isten adta énekszóval megünnepelni évről évre. Az október 8-ai Mária Nagyboldogasszony ünnepünkhöz kötődő kórustalálkozó annak jegyében jön létre 2015-ben, hogy Szent István szellemi örökségét a zene nyelvén is továbbvigyék, és Mária hagyatékát a lelkekben, Magyarország történelmi fővárosában.
A „Szent István országa – Boldogasszony országa” című, október 7-8-án megrendezésre kerülő kórustalálkozón a szervező Primavera Kóruson kívül szerepel a galántai Kodály Zoltán Daloskör és a veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság. A kórusok ünnepi hangversenyére október 7-én, szombaton 17.00 órakor kerül sor a Szent Imre templomban, amelynek programját a kettős Kodály-jubileum jegyében állították össze.

A belépés ingyenes, ám a közönség adakozhat, a támogatásokat a Böjte Csaba által vezetett Dévai Szent Ferenc Alapítvány székesfehérvári Szent Imre Iskolaházának javára ajánlják fel.

A koncertet követően a 110 énekes átvonul a Nemzeti Emlékhelyhez, a Szent István építtette Nagyboldogasszony templom romjaihoz. Hívják a közönséget is, és miközben újra előadják a koncertzáró Boldogasszony kórusművet, koszorút helyeznek el Szent István és Árpád-házi királyaink nyughelyénél. Ezen az estén a Városház téren fényfestés emeli az ünnepi hangulatot.

Október 8-án, vasárnap a galántai énekkar a fehérvári Bazilika nagymiséjén, a veszprémi kórus a Fő utcai Ciszterci templomban, a Primavera kórus pedig a Felsővárosi templomban teljesít énekével miseszolgálatot.

Kultúra

 1. Irodalmi est és sörkóstolás lesz a Fejér Megyei Levéltárban szerdán

  Augusztus 22-én, szerdán 16 órától folytatódik a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárának nyári programsorozata az intézmény udvarán, ahol lesz felolvasás, beszélgetés és sörkóstolás. A vendég az új székesfehérvári sörfőzde, a „972” lesz. Szeretettel várják az érdeklődőket, a belépés ingyenes.

  2018.08.21.
 2. Táncra magyar! - Négy néptáncegyüttes gálájával zárult a Belvárosban a Királyi Napok

  A vajdasági Cirkalom Táncegyüttes, a miskolci Szinva-völgy Táncegyüttes, a salgótarjáni Nógrád Táncegyüttes és az Alba Regia Táncegyüttes műsorával zárult a Székesfehérvári Királyi Napok ünnepi programsorozata a Belvárosban, a „Táncra, magyar!” gálán.

  2018.08.20.
 3. Muzsikaforgatag Szabó Balázs és Bandájával a Királyi Napokon

  Muzsikaforgataggal zárult a Székesfehérvári Királyi Napok koncertsorozata a Zichy színpadon: a magyar népzene, a könnyűzenei műfajok és a klasszikus hangszerelés sajátos világa varázsolta el a közönséget vasárnap este Szabó Balázs és Bandája fellépésén. 

  2018.08.19.
 4. Cento nevezetességeiről nyílt kiállítás a Bory-várban

  Az Öreghegyi Mulatság keretében nyílt meg az a kiállítás, amely Székesfehérvár olasz testvérvárosának legszebb helyeit mutatja be. A tárlatot dr. Cser-Palkovics András polgármester és Simone Maccaferri, Cento alpolgármestere nyitotta meg.

  2018.08.19.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Székesfehérvár Topotéka