Gőzerővel készül a szezonkezdésre a Fehérvár Enthroners

Március 11-én láthatja ismét pályára lépni a közönség a Fehérvár Enthroners csapatát, amely a szerb Sirmium Legionaries ellen játszik edzőmérkőzést a First Fielden. A felkészülésről szezonkezdő sajtótájékoztatón számolt be Pál Tibor Kornél vezetőedző, aki két új játékosukat is bemutatta. Eric Steffes és Ryan Seaberg is az FBS-ből, a legmagasabb amerikai egyetemi divízióból érkezik, ami igazi különlegesség: soha nem játszott még Magyarországon ilyen szintű amerikaifoci-múlttal rendelkező játékos.
2018.02.27. 15:33 |

Ők is ott voltak a tájékoztatón, akárcsak Székesfehérvár polgármestere. Cser-Palkovics András a korábbiakhoz hasonlóan sikeres szezont kívánt a csapatnak, és izgalmas mérkőzéseket a sportágat figyelemmel kísérő egyre népesebb szurkolótábornak. Mint kiemelte, a sportág egyre népszerűbb a fiatalok körében is, és a játékosok, köztük a most érkező külfödiek példaképek is lehetnek. Hogy milyen népszerű és fontos fehérvárnak az amerikai futball, azt pedig a nézőszámok bizonyították eddig is és vélhetően fogják ezután is a First Fielden.
Az őszi edzéseket, a Kijev Patriots elleni győztes edzőmeccset és a karácsonyi pihenőidőszakot követően január elejétől gőzerővel készül a Fehérvár Enthroners csapata a tavaszi-nyári nagy menetelésre. A felkészülés egyik legkeményebb szakaszán, az alapozáson már túlvannak, rendkívül kemény erőnléti és fizikai edzéseket vezényelt a fiúknak a Pál Tibor Kornél – Kovács Sándor – Zach Pierce vezette szakmai stáb. Február elején végre előkerültek a felszerelések, és megkezdődtek a pozíciós edzések is – számolt be az elmúlt hetek munkájáról a vezetőedző.

Két új, fontos igazolásról is hírt adtak a keddi sajtótájékoztatón: Eric Steffes és Ryan Seaberg is Székesfehérvárra igazolt, a nyilvánosan aláírt szerződés szerint a teljes tavaszi-nyári szezonban a Koronázókat erősítik majd. Érkezésük igazi kuriózum, hiszen a hazai bajnokságban még soha nem játszott a legmagasabb amerikai egyetemi divízióból (FBS) érkezett amerikaifutball-játékos.

Eric Steffes, az OL-ként és TE-ként egyaránt bevethető játékos az amerikai Top 10 egyetemnek számító Wisconsin Badgersből érkezik. Ryan Seaberg alapposztja DL/TE, de kiváló mutatókkal bír a speciális csapategységben is, ő az egyetem után a tengerentúlon is megfordult, a spanyol ezüstérmes Valencia Firebats együttesétől igazolt Székesfehérvárra. Nagyon elkötelezetten készülnek a csapattal, bíznak benne, hogy a Koronázóknál is jól szerepelnek az új igazolások.
A további menetrendről szólva elhangzott, hogy most hét végén a Koronázók meghívására egy háromnapos közös edzőtáborba érkezik Székesfehérvárra Lengyelország topligás csapatainak egyike, a Tychy Falcons. A 130 ezres dél-lengyelországi Tychyben 2008-ban alakult meg az amerikai futball csapat, amely 2016-ban a lengyel Divizió 1 megnyerésével jutott fel a legmagasabb osztályba. A Mihal Kolek által irányított lengyel csapat a három nap alatt közös edzéseken vesz részt a fehérváriakkal, valamint közös videóelemzések is szerepelnek a programban.
Március 11-én, vasárnap végre megmutatja magát a formálódó Fehérvár Enthroners közönség előtt is: a szerb Sirmium Legionaries csapatát látják vendégül a First Fielden 14 órai kezdettel, nagyon számítanak a bíztatásra, a sok szurkolóra. Az edzőmérkőzés kiváló lehetőséget nyújt a felkészülés alatt tanultak éles körülmények közötti gyakorlására is. A barátságos mérkőzés után szinte azonnal Mátraházára utazik a csapat, ahol március 15-18-a között négynapos magaslati edzőtábor vár a tagokra, ahol a játék gördülékenyebbé tétele, a playek finomhangolása, és természetesen a szezonnyitó mérkőzésre való minél alaposabb felkészülés kerül előtérbe.

Március 24-én, szombaton 14 órakor a Digisport kamerái – és remélhetőleg több ezer szurkoló – előtt a hazai rekordbajnok Budapest Wolves elleni mérkőzéssel kezdődik a 2018-as HFL szezon, és ezzel a Koronázók több hónapos menetelése hazai és osztrák fronton egyaránt.

Sport

 1. A télies tavaszban is jól futottak az ARAK atlétái a mezei OB-n

  A téli versenyszezon a fedett pályán lezárult. A mezei OB a tavasz bajnoksága - általában. Idén az időjárás felülírta a konvenciókat. Eső, sár, szél, hideg, hó,  minden volt, ami a futás ellen szól. Többen mégis a futóversenyt választották a hosszú hétvége programjának. A fehérvári akadémia növendékei is, és ezútal sem tértek haza érmek nélkül.

  2018.03.19.
 2. Karate: Dezső Kata első felnőtt magyar bajnoki címe

  A Fehérvár Karate Akadémia versenyzője, Dezső Kata megszerezte élete, és klubja első felnőtt magyar bajnoki címét. Dezső Kata számos korosztályos bajnoki érem után a felnőttek között is letette tehát névjegyét.

  2018.03.19.
 3. Orka Kupa - hétszáz versenyző 13 országból Székesfehérváron

  A három nap alatt 691 versenyző ugrott vízbe az Orka Kupán Székesfehérváron. Tizánhárom ország 44 egyesület részvételével zajlott versenyen a bírók több mint 400 kötelező gyakorlatot, és 160 kűrt pontoztak. Összességében elmondhatjuk, hogy mind szereplésben, mind versenyrendezésben sikeres versenyt zártunk - mondta Molnár Andrea az Orka Sportegyesület szakmai vezetője.

  2018.03.18.
 4. Európai szuperdöntőben az Alba Fehérvár utánpótlás csapatai

  A European Youth Basketball League rájátszását az U-16-os és U-20-as korosztályban is Székesfehérváron rendezték. A házigazda Alba Fehérvár csapatai igencsak kitettek magukért, hiszen a fiatalabbak minden meccsüket megnyerve elsők lettek, a juniorok pedig a végén egy igazi ki-ki mérkőzésen győztek, és második helyen végezve szintén bejutottak az európai szuperdöntőbe.

  2018.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak