Forgalomkorlátozások lesznek szombaton este a Cerbona Fehérvár Futófesztivál miatt

Szombaton kora este lesz a Cerbona Fehérvár Futófesztivál Székesfehérváron. A verseny a Bregyó Sportcentrumból indul és érinti a Belvárost, illetve több környező utat, utcát is. Az esti órákban forgalomkorlátozásokat vezetnek be, emiatt a helyi, a regionális és az országos autóbuszok is terelőútvonalon fognak közlekedni.
2018.07.07. 08:50 |

A Cerbona Fehérvár Futófesztivál a Bregyó-köz – Malom utca – Zichy liget (Móri út felől) – Dózsa Gy. út - Várkörút – Rákóczi u. (a József A. utca körforgalom előtti kijelölt gyalogos átkelőhelyig) – Várkörút (Budai útnál visszafordulás) – Várkörút vissza Marosi A. utcáig - Marosi A. utca - Fő utca – Városház tér (Országalma) – Liszt F. utca – Mátyás király körút – Zichy liget (ügyvédsor) – Mészöly G. utca – Ligetsor - Bregyó-köz útvonalon halad majd.

Július 7-én, szombaton 18 - 21 óra között forgalomkorlátozások várhatóak a tömegközlekedésben az alábbiak szerint.

Félpályás lezárás várható a Ligetsoron. Ugyancsak lezárják a Mészöly Géza utcát a Ligetsortól a Szabadságharcos utcáig, a Zichy ligetet a Malom utcától a Dózsa György útig, a Mátyás király körutat a Szabadságharcos utcától a Várkörútig, a Várkörutat teljes hosszában, továbbá a Rákóczi utcát a Várkörúttól a József Attila utcai körforgalom előtti kijelölt gyalogos átkelőhelyig. Szintén félpályás lezárás lesz a Dózsa György út Zichy liget felőli oldalán.

Az országos és regionális autóbuszjáratok közlekedése az alábbiak szerint változik:

A Mór, valamint Zámoly irányából/irányába közlekedő járatok a Budai út – Gáz u. – Széna tér – Szekfű Gy. u. - Ányos P. u./Dózsa Gy. út terelőútvonalon közlekednek.
A Lovasberény irányába/irányából közlekedő regionális járatok Budai út – Gáz u. – Széna tér – Berényi út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhely: Székesfehérvár, II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

A helyijáratos autóbuszok közlekedése az alábbiak szerint változik:

A ”11” –es jelzésű autóbuszjáratok a Mészöly Géza u. – Palotai út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek:
Uszoda (Vásárhelyi ltp. irányába közlekedő járatok esetében.), Szabadságharcos út

A „17”-es jelzésű autóbuszjáratok a Piac tér – Budai út – József u. – Rákóczi u. terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek:
György Oszkár tér, Gellért u. (Csapó u. irányába közlekedő járatok esetében, Uszoda (Könnyűfémmű ltp. irányába közlekedő járatok esetében), Szabadságharcos út, Ybl M. ltp., Múzeum

A „23”-as jelzésű autóbuszjáratok a Széchenyi u. – Budai út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek:
Várkörút, Fehérvár Áruház, Széna tér (Videoton Ipari Park irányába)

A „24”-es és „25”-ös jelzésű autóbuszjáratok a Széchenyi u. – Budai út – József A. u. – Rákóczi út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhely:
Várkörút

A „26”, „26A” jelzésű autóbuszjáratok a Széchenyi u. – Budai út – Gáz u. – Széna tér – Berényi út terelőútvonalon közlekednek.
Kimaradt megállóhelyek:
Autóbusz-állomás, György Oszkár tér, Ybl. M. ltp., II. Rákóczi F. Ált. Isk., Királykút ln. (Jancsár u. irányába közlekedő járatok a Széna téren lévő megállóhelyen állnak meg).

A „33”-as és „34"-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala: Gáz u. – Széna tér – Szekfű Gy. u. – Dózsa Gy. út – /Eredeti útvonal/– Fecskepart /Eredeti útvonal/– Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Gáz u.
Kimaradt megállóhelyek:
„33”-as járatok esetében: Széna tér (Csak a Fecskeparti ltp. irányába közlekedő járatok esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi u.-ban lévő megállóhely helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.), Fehérvár Áruház, Múzeum, Várkörút, Prohászka O. utca, Prohászka O. templom
„34”-es járatok esetében: Prohászka O. templom, Prohászka O. u., Várkörút, Múzeum, Fehérvár Áruház

A „35”-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Prohászka O. u. – Budai út – József A. u. – Rákóczi u.
Kimaradt megállóhely: Várkörút

Az autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített megállóhelyeken megállnak, de a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérés lehetséges. A forgalomkorlátozások miatt mindenki türelmét és megértését kérik.

Közlemények

 1. Jövő héten szerdán és csütörtökön lesz szúnyogirtás Fehérváron

  Ha az időjárás engedi, Székesfehérváron július 18-19-én, jövő szerdán és csütörtökön kerül sor a permetezésre. A felhasznált anyag melegvérű állatra és emberre veszélytelen, de kérik, hogy a méhészek tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket!

  2018.07.12.
 2. Fogadóórát tart Deák Lajosné július 9-én a Királykút Emlékházban

  Képviselői fogadóórát tart július 9-én, hétfőn Deák Lajosné. A 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője a megszokott időpontban, 17 és 19 óra között várja a lakókat a Királykút Emlékházban, a Mikszáth Kálmán utca 25. szám alatt.

  2018.07.05.
 3. Áram szünet lesz július 5-én a Száva és a Farkasvermi utcában

  Az E.ON által végzett hálózatfejlesztési munkákhoz kapcsolódóan áramszünet lesz július 5-én. Csütörtökön 8 és 14.30 óra között a Száva utca teljes hosszában, illetve a Farkasvermi utca páratlan oldalán, a 45-81. házszám között érinti az épületeket a szolgáltatás kimaradás.

  2018.07.02.
 4. Júliusban háromszor is várja Fehérváron ügyfeleit az egyenlőbánásmód-referens

  A Fejér megyei egyenlőbánásmód-referens júliusban három alkalommal várja ügyfeleit Székesfehérváron. Július 4-én és július 18-án szerdán 11.30 és 15.30 között a Székesfehérvári Regionális Álláskeresők Egyesületének irodájában fogadja az ügyfeleket, míg július 11-én szerdán 11.30 és 15.30 között Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házban tart ügyfélfogadást Dr. Szatmári Éva.

  2018.06.30.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek