-
Élmény ajándékba
Varázslatos jégrevünek lehetett részese a Fehérvár VIP Klub két adományozójának jóvoltából szombat este a MET Arénában közel kétszáz nehéz sorsú, vagy fogyatékossággal élő fiatal és nevelőszüleik, valamint az őket segítő gondozók és gyermekeik. A Jégvarázs műsora előtt Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a jégshowra érkezőket.
2025.12.13. -
Bakelitbörze a Köfémben
December 14-én vasárnap hanglemez börzét tartanak a Kőfém Művelődési házban 10 és 14 óra között azok számára, akik kincsekre, karácsonyi ajándékra vadásznak. "
2025.12.13. -
Akik értünk dolgoznak Szenteste
Kedves karácsonyi műsorral köszönte meg az ünnepek alatt is szolgálatot teljesítők áldozatos munkáját az Arany János iskola Honvédelmi Szakköre. A Királykút Emlékházban pénteken rendezett, szeretetteljes ünnepségen a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem és a MÁV képviselői vettek részt, akik a Hétpettyes Óvoda és az Emerson által készített, névre szóló ajándékokat adtak át a diákoknak.
2025.12.12. -
Júniusra költözik a FEZEN
A FEZEN 2026-ban a nyári fesztiválszezon egyik első nagy rendezvénye lesz. A júniusi időpont mellett megérkeztek az első fellépők is. A műfaji sokszínűségből jövőre sem enged a fesztivál, így Azahriahtól a finn Sonata Arctic metálzenekarig számtalan kedvencet felsorakoztató kínálattal készül a fehérvári fesztivál. És ez még csak az első “fellépőcsomag” a lista folyamatosan bővül - ígérik a szervezők.
2025.12.12.
Egy nüansznyin múlott - ezüstérmes lett a Bocuse d'Or-on Volenter István fehérvári séf
A versenyzőknek két ételt kellett 5 óra 35 perc alatt elkészíteniük. A hústál kötelező alapanyagai a borjúszűz, a csülök és a velő volt, míg a vegetáriánus tányéron a gorgonzola, a risotto rizs és a fürjtojás volt a kikerülhetetlen elem. A séfeknek ezen kívül a tíz zöldség-és fűszernövény közül kisorsolt zöldborsót és snidlinget is bele kellett építeni a fogásokba. 
„Csak egy nüansznyin múlhatott a győzelem, mert mindkét tányérról csak pozitívan nyilatkozott a zsűri. Elégedett vagyok a második hellyel, főleg hogy a mienk lett a legjobb hústál, megkaptuk a legjobb csapatmunka díját, sőt Friderikát választották a legjobb commis-nak.” -mondta a verseny után Volenter István, aki szerint az ételekből kihozták a maximumot.
A fehérvári séf a vegetáriánus fogását egy különleges rizsropogós köré építette, amelyhez többek között citrusos-gyömbéres zöldborsó salátát, snidlinges gorgonzola mártást és uborka bonbont kínált.
A hústál középpontjában szűzpecsenye, a borjúlábszár és a benne levő velő állt. Ez utóbbi jelentette most is a legnagyobb kihívást.
A velőt vákuumus technológiával készítették el, majd apró kockákra vágták és konyhai lángszóróval gyakorlatilag megfüstölték, végül pedig a töltött hagyma tetejére tették. A szűzből és a lábszárból Istvánék egy különleges mozaikos húst kreáltak, amibe például mangalicaszalonnát is raktak.