Az első harmad döntött, legyőzte a Volán a Grazot

Nincs biztosan kalkulálható győzelem az idei EBEL-szezonban, de a Graz ellen szinte kötelező volt nyernie a Fehérvár AV19-nek hazai pályán, hogy tovább őrizze esélyét a play-off helyek egyikére. Ez sikerült, mert bár újfent az ellenfél lőtt többet kapura, Carruth tartotta a csapatot, az első harmadban pedig remekül élt esélyeivel a Volán. A vége így sima győzelem lett, a hajrában csak szépíteni tudott a Graz, a hazaiaknál pedig hárman is két pontot jegyeztek a fontos győzelem alkalmával.
2018.01.07. 20:13 |

Megszokhattuk, hogy nem a Fehérvár tüzel többször egy-egy meccsen kapura, ezúttal is aktívabb volt a Graz, bár az első harmadban elég kiegyenlített volt a játék. A fehérvári kapuban Mac Carruth ismét kitett magért, igaz, segítettek a védők is, hogy ne legyen nagy ziccere az ellenfélnek. Elöl pedig jól sáfárkodott esélyeivel a Volán, a játékrész utolsó öt percében három gólt is lőtt! A második kettő húsz másodperc alatt esett az utolsó percen belül, előbb Erdély Csanád megduplázta az előnyt egy remek szólóból (az elsőt is ő ütötte), majd Reisz Áron is betalált, vagyis háromgólos hétrányba került a Graz, ami addig nem volt benne a meccsben.

Ez a periódus döntőnek bizonyult, mert a második harmadban taktikusan őrizte az előnyt Hannu Järvenpää csapata. Carruth mindent hárított, így aztán hiába volt ezúttal tényleg fölényben a Graz. Nem játszott hibátlanul a Fehérvár, de érezhető volt, nem hagyja kiénekelni  sajtot a szájából, és amikor emberelőnyben Kóger felvarrta a korongot a léc alá a záró harmad közepén, tényleg nem maradt kérdés. A kapitány egy gólpassz után gólt is szerzett, és rajta kívül Erdély és Luttinen is két ponttal zárta a meccset. A végén Ograjensek egy kipattanóból elrontotta Carruth shot-outját, de ez nem számított, hozta a kötelezőt a Volán, amivel megelőzte a Grazot a tabellán, és pontszámban utolérte a hetedik helyen álló Dornbirnt.

Fehérvár AV19 - Moser Medical 99ers 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)

Gl.: Erdély (2), Reisz, Kóger, illetve Ograjensek.

Sport

 1. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 2. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 3. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.
 4. Ismét Fehérváron versenyeznek a legjobb magyar atléták

  A 123. atlétikai magyar bajnokságot rendezik péntektől vasárnapig a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Több mint ötszáz egyéni nevezés érkezett, hatvan egyesület atlétái versenyeznek a sportág legfontosabb hazai seregszemléjén.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak