Az első harmad döntött, legyőzte a Volán a Grazot

Nincs biztosan kalkulálható győzelem az idei EBEL-szezonban, de a Graz ellen szinte kötelező volt nyernie a Fehérvár AV19-nek hazai pályán, hogy tovább őrizze esélyét a play-off helyek egyikére. Ez sikerült, mert bár újfent az ellenfél lőtt többet kapura, Carruth tartotta a csapatot, az első harmadban pedig remekül élt esélyeivel a Volán. A vége így sima győzelem lett, a hajrában csak szépíteni tudott a Graz, a hazaiaknál pedig hárman is két pontot jegyeztek a fontos győzelem alkalmával.
2018.01.07. 20:13 |

Megszokhattuk, hogy nem a Fehérvár tüzel többször egy-egy meccsen kapura, ezúttal is aktívabb volt a Graz, bár az első harmadban elég kiegyenlített volt a játék. A fehérvári kapuban Mac Carruth ismét kitett magért, igaz, segítettek a védők is, hogy ne legyen nagy ziccere az ellenfélnek. Elöl pedig jól sáfárkodott esélyeivel a Volán, a játékrész utolsó öt percében három gólt is lőtt! A második kettő húsz másodperc alatt esett az utolsó percen belül, előbb Erdély Csanád megduplázta az előnyt egy remek szólóból (az elsőt is ő ütötte), majd Reisz Áron is betalált, vagyis háromgólos hétrányba került a Graz, ami addig nem volt benne a meccsben.

Ez a periódus döntőnek bizonyult, mert a második harmadban taktikusan őrizte az előnyt Hannu Järvenpää csapata. Carruth mindent hárított, így aztán hiába volt ezúttal tényleg fölényben a Graz. Nem játszott hibátlanul a Fehérvár, de érezhető volt, nem hagyja kiénekelni  sajtot a szájából, és amikor emberelőnyben Kóger felvarrta a korongot a léc alá a záró harmad közepén, tényleg nem maradt kérdés. A kapitány egy gólpassz után gólt is szerzett, és rajta kívül Erdély és Luttinen is két ponttal zárta a meccset. A végén Ograjensek egy kipattanóból elrontotta Carruth shot-outját, de ez nem számított, hozta a kötelezőt a Volán, amivel megelőzte a Grazot a tabellán, és pontszámban utolérte a hetedik helyen álló Dornbirnt.

Fehérvár AV19 - Moser Medical 99ers 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)

Gl.: Erdély (2), Reisz, Kóger, illetve Ograjensek.

Sport

 1. Külföldi előadókat hallgattak a fehérvári kosárlabdaedzők

  Nemzetközi szakmai együttműködés keretében workshopot tartott az Alba Regia SC az egyesületben dolgozó kosárlabda edzőknek. Az eseményen spanyol és portugál szakember tartott előadást saját országuk edzőképzéséről.

  2018.01.16.
 2. Mozdulj, Fehérvár! - tematikus sportnap sztárfellépőkkel

  Az év első jelentős tömegsport eseményére várják a mozogni vágyókat szombaton a székesfehérvári MKOSZ-csarnokba. Az egész napos eseményen különböző fitnesz- és egyéb mozgásformákat lehet avatott vezetők segítségével kipróbálni, közben egészségügyi és életmód tanácsadásokon, szűréseken is részt vehetnek az érdeklődők.

  2018.01.15.
 3. Országos mászóverseny lesz hétvégén az István Királyban

  Hétvégén látványos, izgalmas programot ígér a 4. Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny. Az István Király Általános Iskolába várnak minden érdeklődőt, akik szívesen megnézik az ország legjobb pókembereit. A döntők 18 órakor kezdődnek, a belépés ingyenes. 

  2018.01.15.
 4. Jobb volt emberelőnyben, többet lőtt és nyert a Klagenfurt a Volán ellen

  A grazi vereség után nagyon kellett volna a siker a Fehérvár AV19-nek a play-off pozíciókért vívott harcban, de az ellenfél ereje miatt ehhez bravúrra lett volna szükség. Mint a feltételes mód mutatja, nem sikerült: a negyedik helyen álló Klagenfurt sokkal több kapuralövéssel és jobb emberelőny-kihasználással elvitte a pontokat a Raktár utcából.

  2018.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak