A szombathelyi Falco lesz az Alba Fehérvár ellenfele az elődöntőben

Nem történt meglepetés, a középszakasz végén második helyen végző Falco legyőzte a Zalaegerszeget, így a szombathelyiekkel játszik a kosárlabda-bajnokság döntőjébe jutásért az Alba Fehérvár. A párharc jövő hétfőn kezdődik Szombathelyen.
2018.05.23. 12:05 |

A középszakaszban itthon egy ponttal nyert az Alba a Falco ellen, idegenben tízzel kapott ki - ez a különbség eldöntötte, hogy a szombathelyiek végeznek előrébb a táblázaton, és akár a döntőig élvezhetik a pályaelőnyt a rájátszásban. De ahhoz, hogy bejussanak a döntőbe, az Albának is lesz egy-két szava, hiszen pályahátrány ide vagy oda, Dzunics Braniszlav csapatának is az a célja, hogy finálét játsszon. Nem lesz könnyű, hiszen az alapszakaszban is kikapott a Savaria Arénában (miközben itthon nyert), márpedig az elődöntőben legalább egyszer nyernie kellene ott ahhoz, hogy továbbjusson a három győzelemig tartó párharcból.

A Falco eddig egyetlen vereséget szenvedett el otthonában, így volt ez tavaly is, amikor épp az Alba győzte le a döntőben. Nem lehetetlen tehát, csak nagyon nehéz feladat, amit először jövő hétfőn, május 28-án próbálhat meg az Alba. Ezt követően 31-én, csütörtökön18 órától lesz az elődöntő első fehérvári mérkőzése, a további meccsnapok pedig június 3, 5, 7. A győztes bejut a döntőbe, a párharc vesztese a bronzéremért játszhat. A másik ágon a Szolnok már elődöntős, a Körmend - Kecskemét párharc még tart.

Sport

 1. Retro foci és nosztalgia a Mancz János utcában

  Jubileumi, 10. alkalommal gyűlik össze kispályás futballmeccsre a Mancz János utcai gyermekéveik emlékére az egykori székesfehérvári fiatalokból verbuválódott sportos társaság június 22-én, pénteken 17.00 órakor.

  2018.06.22.
 2. Szántó Imre és Kótai Misi is ellátogatott a Videoton Box Club edzőtáborába

  Első alkalommal várta edzőtáborba fiatalabb és tapasztaltabb sportolóit a Videoton Box Club az elmúlt hétvégén Velencére. A kétnapos boxtáborba ellátogatott Szántó Imre (Öcsi bácsi), mesteredző, akinek a szárnyai alatt vált Kovács Kokó István olimpiai bajnokká és Kótai Mihály, a WBC és az IBO egykori váltósúlyú világbajnoka, a Ferencváros Ökölvívó Szakosztályának vezetője is, akik hasznos tanácsokkal látták el a fiatal ökölvívó-palántákat és a versenyzőket egyaránt.

  2018.06.20.
 3. Nem sikerült a címvédés - ezüstérmes a Kiskút Tenisz Klub

  Szoros csatában, de alulmaradt a címvédő Kiskút Tenisz Klub az MTK elleni rangadón a női Szuperliga negyedik fordulójában. A fővárosiak győzelmükkel biztosan bajnokok, a fehérvári csapat pedig a tavalyi arany után idén ezüstérmes.

  2018.06.19.
 4. A luxemburgi Dudelange lesz a Videoton ellenfele a BL első selejtezőkörében

  A luxemburgiak az elmúlt 18 évben 14-szer nyerték meg hazájuk bajnokságát. A tervek szerint az odavágó Luxemburgban lesz július 10-én vagy 11-én, a visszavágó pedig Felcsúton, július 17-én vagy 18-án. A Vidi luxemburgi csapattal története során még nem találkozott.

  2018.06.19.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak