A szombathelyi Falco lesz az Alba Fehérvár ellenfele az elődöntőben

Nem történt meglepetés, a középszakasz végén második helyen végző Falco legyőzte a Zalaegerszeget, így a szombathelyiekkel játszik a kosárlabda-bajnokság döntőjébe jutásért az Alba Fehérvár. A párharc jövő hétfőn kezdődik Szombathelyen.
2018.05.23. 12:05 |

A középszakaszban itthon egy ponttal nyert az Alba a Falco ellen, idegenben tízzel kapott ki - ez a különbség eldöntötte, hogy a szombathelyiek végeznek előrébb a táblázaton, és akár a döntőig élvezhetik a pályaelőnyt a rájátszásban. De ahhoz, hogy bejussanak a döntőbe, az Albának is lesz egy-két szava, hiszen pályahátrány ide vagy oda, Dzunics Braniszlav csapatának is az a célja, hogy finálét játsszon. Nem lesz könnyű, hiszen az alapszakaszban is kikapott a Savaria Arénában (miközben itthon nyert), márpedig az elődöntőben legalább egyszer nyernie kellene ott ahhoz, hogy továbbjusson a három győzelemig tartó párharcból.

A Falco eddig egyetlen vereséget szenvedett el otthonában, így volt ez tavaly is, amikor épp az Alba győzte le a döntőben. Nem lehetetlen tehát, csak nagyon nehéz feladat, amit először jövő hétfőn, május 28-án próbálhat meg az Alba. Ezt követően 31-én, csütörtökön18 órától lesz az elődöntő első fehérvári mérkőzése, a további meccsnapok pedig június 3, 5, 7. A győztes bejut a döntőbe, a párharc vesztese a bronzéremért játszhat. A másik ágon a Szolnok már elődöntős, a Körmend - Kecskemét párharc még tart.

Sport

 1. Sima Vidi-győzelem a forduló előtt hibátlan Honvéd otthonában

  Első idegenbeli bajnokiját játszotta a szezonban a  MOL Vidi, a négy forduló után még hibátlan Honvéd vendégeként. A meccset a kispesti pálya közelgő átépítése miatt az MTK stadionjában rendezték, és hamar vezethetett volna a Vidi, de megint büntetőt rontott. Utána viszont két gólt szerzett a Nikolics-csapat és emberelőnybe is került szünetig. Utána pedig gyorsan növelte előnyét, hamar eldőlt a rangadó.

  2018.08.18.
 2. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 3. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 4. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak