A Kodolányi nyerte a Városi Középiskolai Lány Floorball Bajnokságot

Négy csapat mérte össze tudását kedden délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban az Alapfokú Városi Középiskolai Lány Floorball Bajnokság döntőjében. A fináléba jutott együtteseknek a körmérkőzéseken kellett minél több pontot gyűjteniük a végső siker érdekében. Az aranyérmet végül a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium hódította el.
2016.12.13. 16:10 |
Négy csapat mérte össze tudását kedden délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban az Alapfokú Városi Középiskolai Lány Floorball Bajnokság döntőjében. A fináléba jutott együtteseknek a körmérkőzéseken kellett minél több pontot gyűjteniük a végső siker érdekében. Az aranyérmet végül a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium hódította el.
KÉPGALÉRIA a döntőről
A floorball a jégkoronghoz hasonló, skandináv eredetű labdajáték. A kitalálók célja az volt, hogy a hoki agresszivitásától tartózkodók számára egy legalább ugyanolyan élvezetes, ám sokkal tisztább játékot hozzanak létre, ami tornateremben játszható. A három fővel felálló csapatokban a mezőnyjátékosok a hokiütőhöz hasonló, könnyű szerkezetű ütőkkel rendelkeznek, a mérkőzéseket pedig egy műanyagból készült, kemény, lyukacsos labdával játsszák.
A játék az elmúlt évtizedben nagy népszerűségre tett szert hazánkban és Székesfehérváron is, nem véletlen, hogy összesen tizenkét leánycsapat adta le nevezését októberben az Alapfokú Városi Középiskolai Lány Floorball Bajnokságra. A szervezők négy darab hármas csoportba sorsolták az együtteseket, akik körmérkőzéses szisztémában játszották le a találkozókat. A lebonyolításnak köszönhetően igazán kiélezett és izgalmas összecsapásokat produkáltak a középiskolai lány együttesek; a háromfős csoportokból ugyanis csak az első helyezettek kvalifikálhatták magukat a keddi négyes döntőbe.
A végső megmérettetésen a Vasvári Pál Gimnázium, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziuma és a házigazda Ciszterci Szent István Gimnázium növendékei küzdöttek meg aranyérem elhódításáért. A háromfős alakulatok 10 perces meccseket játszottak egymás ellen. A döntőben végül a kodolányis lányok győztek, megelőzve a második I. István, a harmadik Vasvári és a negyedik Ciszterci tanulóit. A díjakat Orosz Ágoston, a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatója, Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda sportmunkatársa és Borostyán Lajos, a Székesfehérvári Városi Középfokú Iskolák Iskolai Sport Kör Vezető Testnevelő Tanárok Szakmai Fórumának vezetője adta át a diáklányoknak.

Sport

 1. Újabb hajókategóriában rendez Balatonkerülő vitorlás versenyt Fa Nándor

  A legendás fehérvári vitorlázó hosszú idő óta szervezi a szóló Balatonkerülést, hétvégén azonban - kísérleti jelleggel - a verseny kétszemélyes változatára kerül sor. A hajók legénységeinek Csopakról indulva kell a lehető legrövidebb idő alatt körbehajózniuk a magyar tengert.

  2018.08.17.
 2. Matteo Moschetti nyert - Székesfehérvárra érkezett a Tour de Hongrie

  Matteo Moschetti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második, csütörtöki szakaszát, amelyen Manuel Belletti megtartotta első helyét az összetettben. A velencei rajtra 27 fokos, derűs időben került sor, a Székesfehérvárig tartó 190 kilométer során három gyorsasági és két hegyi részhajrá várt a 126 fős mezőnyre. Fehérváron a városban ezrek szurkoltak az utak mellett a mezőnynek.

  2018.08.16.
 3. Sport nagyhét és Triatlon Európa-kupa Székesfehérváron

  Augusztus 21-én kezdetét veszi a székesfehérvári Sport nagyhét, melynek keretében keddtől csütörtökig minden délután programok várják az érdeklődőket. Szombaton pedig a Sprint triatlon Európa-kupának ad otthont a város.

  2018.08.16.
 4. A cseh elittel mérkőzött meg a Fehérvár Rugby Club csapata

  A Fehérvár Rugby Club férfi csapata a Vitéz Brno 7s kupán, a cseh bajnokság brnói fordulóján mérkőzött meg a tíz legjobb cseh csapattal. Három mérkőzésből egyet sikerült nyerniük a fiúknak az erős mezőnyben, ezzel 10. helyen zártak.

  2018.08.15.

Koronázási szertartásjáték

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak