A Kodolányi nyerte a Városi Középiskolai Lány Floorball Bajnokságot

Négy csapat mérte össze tudását kedden délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban az Alapfokú Városi Középiskolai Lány Floorball Bajnokság döntőjében. A fináléba jutott együtteseknek a körmérkőzéseken kellett minél több pontot gyűjteniük a végső siker érdekében. Az aranyérmet végül a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium hódította el.
2016.12.13. 16:10 |
Négy csapat mérte össze tudását kedden délután a Ciszterci Szent István Gimnáziumban az Alapfokú Városi Középiskolai Lány Floorball Bajnokság döntőjében. A fináléba jutott együtteseknek a körmérkőzéseken kellett minél több pontot gyűjteniük a végső siker érdekében. Az aranyérmet végül a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium hódította el.
KÉPGALÉRIA a döntőről
A floorball a jégkoronghoz hasonló, skandináv eredetű labdajáték. A kitalálók célja az volt, hogy a hoki agresszivitásától tartózkodók számára egy legalább ugyanolyan élvezetes, ám sokkal tisztább játékot hozzanak létre, ami tornateremben játszható. A három fővel felálló csapatokban a mezőnyjátékosok a hokiütőhöz hasonló, könnyű szerkezetű ütőkkel rendelkeznek, a mérkőzéseket pedig egy műanyagból készült, kemény, lyukacsos labdával játsszák.
A játék az elmúlt évtizedben nagy népszerűségre tett szert hazánkban és Székesfehérváron is, nem véletlen, hogy összesen tizenkét leánycsapat adta le nevezését októberben az Alapfokú Városi Középiskolai Lány Floorball Bajnokságra. A szervezők négy darab hármas csoportba sorsolták az együtteseket, akik körmérkőzéses szisztémában játszották le a találkozókat. A lebonyolításnak köszönhetően igazán kiélezett és izgalmas összecsapásokat produkáltak a középiskolai lány együttesek; a háromfős csoportokból ugyanis csak az első helyezettek kvalifikálhatták magukat a keddi négyes döntőbe.
A végső megmérettetésen a Vasvári Pál Gimnázium, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziuma és a házigazda Ciszterci Szent István Gimnázium növendékei küzdöttek meg aranyérem elhódításáért. A háromfős alakulatok 10 perces meccseket játszottak egymás ellen. A döntőben végül a kodolányis lányok győztek, megelőzve a második I. István, a harmadik Vasvári és a negyedik Ciszterci tanulóit. A díjakat Orosz Ágoston, a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatója, Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda sportmunkatársa és Borostyán Lajos, a Székesfehérvári Városi Középfokú Iskolák Iskolai Sport Kör Vezető Testnevelő Tanárok Szakmai Fórumának vezetője adta át a diáklányoknak.

Sport

 1. Gyolcsos Ferenc megnyerte a Súlyemelő Masters Európa Bajnokságot Budapesten

  Hétfőn délelőtt lépett dobogóra a budapesti Súlyemelő Masters Európa Bajnokságon Gyolcsos Ferenc, a Fehérvár Rugby Club súlyemelője a M 60 korosztály 105 kg-os súlycsoportjában, a BME Sportcsarnokban. Gyolcsos Ferenc 95 kg-os szakításával, 117 kg-os lökésével, 212 kg összetett eredményével a 105 kilogrammos súlycsoport M 60 korosztályának Európa bajnoka lett, ezzel megváltotta repülőjegyét Barcelonába, az augusztusi világbajnokságra.

  2018.06.19.
 2. Évzáró esten köszöntötte hat szakosztály sikerkovácsait a MÁV Előre SC

  Az Székesfehérvári MÁV Előre SC mind a hat szakosztálya (labdarúgás, kézilabda, röplabda, asztalitenisz, sakk, rúdtánc, természetjárás) sikeresen szerepelt csapataival a sportági szövetségek által meghirdetett versenyzési rendszerekben, mind a felnőtt bajnokságokban. Hétfőn évzáró estre várta a sikerkovácsokat a 109 esztendős sportklub a Hotel Magyar Királyban, ahol értékelték az évet és elismerték a kimagasló eredményeket. 

  2018.06.18.
 3. Öt aranyat szerzett az ARAK az ijúsági országos bajnokságon

  Kiemelt figyelem övezte a 16-17 évesek atlétikai országos bajnokságát, hiszen júliusban Európa-bajnokság, októberben ifjúsági olimpia vár rájuk. A fókuszban lévő korosztály bajnokságán a legtöbb bajnoki címet az ARAK versenyzői gyűjtötték.

  2018.06.18.
 4. Két új Vidi-igazolás, a lehetséges BL-ellenfelek is megvannak

  Berecz Zsombort a Vasasból, Sós Bencét a Debrecenből igazolta le a Videoton, amely a következő napokban Ausztriában készül a bajnoki rajtra, illetve a Bajnokok Ligája-selejtezőre. Utóbbiban az UEFA nyilvánosságra hozta a sorsolás alapcsoportjait.

  2018.06.18.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak