Székesfehérvár területén fenntartható városi közlekedésfejlesztés II. ütem

2018.09.12. |

Kedvezményezett neve: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt azonosítószáma: TOP-6.4.1-16-SF1-2017-00002

A projekt címe: „Székesfehérvár területén fenntartható városi közlekedésfejlesztés II. ütem”

A projekt befejezésének tervezett dátuma: 2020.08.31.

A pályázat célja:

A projekt célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg a megyei jogú városok területén, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléshez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi környezet kialakulásához, valamint a fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céloknak a teljesüléséhez.

Jelen fejlesztés a városi, városkörnyéki és településközi közlekedési rendszereket szerves egésznek tekinti és lehetőséget kínál a közlekedési feltételek és módok komplex, egymást erősítő, a fenntartható fejlődést és fenntartható közlekedést szolgáló fejlesztésére. A fejlesztésnek a városi mobilitás környezetileg (levegőszennyezés és zajterhelés) és pénzügyileg fenntarthatóbbá tételét kell szolgálnia.

A felhívás a területi szereplők Kormány által elfogadott integrált területi programjainak a megvalósítását szolgálja.

A projekt rövid leírása:

A projekt keretében olyan lakó- és forgalomvonzó területeket egyaránt magába foglaló funkcionális egységek kijelölésével tervezett fejlesztések megvalósítása történik, amelyek a beavatkozási területen a közlekedési úthálózat kerékpárosbaráttá alakítását, kerékpáros alaphálózat kialakítását eredményezik.

A II. ütem keretében tervezetten a Palotai út (Schwäbisch Gmünd u.- Halász u.); Palotai út - Piac tér (a Selyem utcától a Vörösmarty térig); Vörösmarty tér; Balatoni utca (Hosszúsétatér- Vörösmarty tér)– Vak Bottyán köz; Széchenyi utca (Horvát I. csp-tól délre jobb oldalon); Színház utca, Domus melletti átvezetés; Ybl Miklós lakótelep (az óvoda és bölcsőde melletti lakóutca felé); Bőrgyár utca (a Palotai úttól a Kelemen Béla utcáig, a Palotavárosi tavak felé); Mikszáth Kálmán u. kerékpárforgalmi létesítményei kerülnek felújításra, kiépítésre. A projekt keretében forgalomtechnikai beavatkozás hossza 900 m, míg az újonnan épített kerékpárforgalmi létesítmények hossza 1820 m, a meglévő kerékpáros létesítmény korszerűsítés hossza 780 m.

A projektben önállóan nem támogatható, kötelezően megvalósítandó tevékenység a kötelező szemléletformáló tevékenység. A cél olyan – a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság mellett – aktivitás megvalósítása, amellyel a helyi lakosság bővebb tájékoztatást kap a tervezett beruházásról. Fontos szempont, hogy a realizálni kívánt akció a fejlesztéssel érintett városi lakosság bevonhatósága, társadalmi hatás elérése, azaz a projekt helyi elfogadtatása, átfogóbb, a kerékpáros közlekedést, közlekedésbiztonságot érintő lakossági szerepeket szélesebb módon feltáró szemléletmód-változtatási tevékenység megvalósítása.

A projekt keretében elszámolható összköltsége: 372.507.849 Ft

A projekt keretében szerződött támogatás összege: 372.507.849 Ft

A támogatás mértéke: 100 %

Kortárs Művészeti Fesztivál

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek