Rákóczi versenynap – több száz Fejér megyei diák ad számot tehetségéről

Megkezdődött a Rákóczi versenynap a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol közel 300 Fejér megyei diák adhat számot tehetségéről. A különböző szaktantárgyak mellett kispályás labdarúgásban is megmérkőznek a diákok és számos tanuló vesz részt ma a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is.
2018.03.20. 10:10 |

A Rákóczi-napi tantárgyi versenyek megnyitójára került sor reggel a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol többek között szövegértés, helyesírás, matematika, angol és néprajz versenyeken vehetnek részt a diákok a nap folyamán.

A rendezvény megnyitóján Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója kiemelte, hogy a résztvevő diákoknak tudnia kell, hogy mindannyian tehetségesek valamiben. „Ma meg tudjátok mutatni magatokat, mindenki a saját szaktárgyának megfelelő tehetségéről adhat számot. Nincsenek magas elvárások, nem az az igazi győztes, aki legyőzi a többieket. Aki most jelen van a teremben, már mindenki nyert, hiszen azzal a tárgyal, területtel foglalkozhat most az elkövetkezendő órákban, ami közel áll hozzá és amit szeret.” - fogalmazott Török Szabolcs.

Timár Nicolette igazgató a verseny megnyitóján jó munkát és eredményes napot kívánt a diákoknak, kiemelve, hogy egy kis izgalom nem árt, mert elsegíti a jó teljesítményt. A megnyitón jelen volt Kovács Béla Sándor, a városrész önkormányzati képviselője is.Fejér megyéből közel 300 diák és pedagógus képviselte intézményét a különböző versenyeken. A Rákóczi-napon kispályás labdarúgó tornát is szerveztek és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai közül többen vettek részt a a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is. 

Közélet

 1. Tájsebészet - az illegális hulladék ellen harcoló civileket díjazták Fehérváron

  Fejér megyében a Gaja Környezetvédő Egyesület felhívására minden esztendőben közel két tucat önkéntesekből álló csapat veszi fel a küzdelmet a tájsebek begyógyításáért. 2018-ban 22 megyei szervezet ezerötszáz önkéntese mintegy 225 köbméternyi illegális szemetet számolt fel és helyezett el legális hulladéklerakón. A programban résztvevőknek kedden, a Hiemer-házban mondtak köszönetet munkájukért.

  2019.03.21.
 2. Közös főhajtás - a Rác utcában kivégzett polgárokra emlékeznek szombaton

  A II. világháború végén a Rác utcában kivégzett tizenkét székesfehérvári polgárra emlékeznek március 23-án, szombaton 10 órától a Rác utcai Szerb Ortodox templomban. A tragédiában elhunyt férfiak emléke előtt koszorúzással, majd gyászmisével tisztelegnek.

  2019.03.21.
 3. Emlékmise lesz a Prohászka templomban Kaszap István születésének évfordulóján

  Március 25-én, hétfőn 17 órai kezdettel a Prohászka templomban mutat be szentmisét Spányi Antal, megyés püspök a város papságával Kaszap István születésének 103. évfordulóján. A szentmisét követően a főpásztor vezetésével a szentéletű kispap sírjához vonulnak a hívek, hogy együtt imádkozzanak Kaszap István mielőbbi boldoggáavatásáért. 

  2019.03.21.
 4. Békési Ferencet, a Jáky legendás tanárát köszöntötték 70. születésnapja alkalmából

  Családtagok, egykori tanítványok, barátok és tisztelők köszöntötték szerdán a Hotel Magyar Királyban Békési Ferencet, a Jáky József Műszaki Szakközépiskola legendás tanárát, aki 1976 és 1991 között oktatott az intézményben. Békési tanár urat hálás tanítványai emlékkönyvvel lepték meg, amelynek sokat mondó és tanár úrról sokat eláruló bejegyzéseiből az alábbiakban válogattunk.

  2019.03.21.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek