Rákóczi versenynap – több száz Fejér megyei diák ad számot tehetségéről

Megkezdődött a Rákóczi versenynap a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol közel 300 Fejér megyei diák adhat számot tehetségéről. A különböző szaktantárgyak mellett kispályás labdarúgásban is megmérkőznek a diákok és számos tanuló vesz részt ma a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is.
2018.03.20. 10:10 |

A Rákóczi-napi tantárgyi versenyek megnyitójára került sor reggel a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, ahol többek között szövegértés, helyesírás, matematika, angol és néprajz versenyeken vehetnek részt a diákok a nap folyamán.

A rendezvény megnyitóján Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerület igazgatója kiemelte, hogy a résztvevő diákoknak tudnia kell, hogy mindannyian tehetségesek valamiben. „Ma meg tudjátok mutatni magatokat, mindenki a saját szaktárgyának megfelelő tehetségéről adhat számot. Nincsenek magas elvárások, nem az az igazi győztes, aki legyőzi a többieket. Aki most jelen van a teremben, már mindenki nyert, hiszen azzal a tárgyal, területtel foglalkozhat most az elkövetkezendő órákban, ami közel áll hozzá és amit szeret.” - fogalmazott Török Szabolcs.

Timár Nicolette igazgató a verseny megnyitóján jó munkát és eredményes napot kívánt a diákoknak, kiemelve, hogy egy kis izgalom nem árt, mert elsegíti a jó teljesítményt. A megnyitón jelen volt Kovács Béla Sándor, a városrész önkormányzati képviselője is.Fejér megyéből közel 300 diák és pedagógus képviselte intézményét a különböző versenyeken. A Rákóczi-napon kispályás labdarúgó tornát is szerveztek és a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai közül többen vettek részt a a Huszárgyerek, huszárgyerek című Kárpát-medencei gyermekrajzpályázaton is. 

Közélet

 1. Fehérváron is bemutatták a büntetés-végrehajtási roadshow programját

  Országos ismeretterjesztő programsorozatot indított az országos büntetés-végrehajtási szervezet; a toborzónappal egybekötött népszerűsítő roadshow második állomása szombaton Székesfehérvár volt. Az Alba Plazában a Sátoraljaújhelyi Börtönmúzeum vándorkiállítását is meg lehetett tekinteni, ezenkívül a résztvevők interaktív bemutatókból ismerhették meg az egyes szolgálati ágakat és a szakmai feladatokat.

  2018.10.20.
 2. Jótékonysági esttel ünnepelték a Prohászka Karitász Csoport 25 esztendejét

  A Prohászka templom karitász csoportjának életében az idei esztendő kiemelt jelentőségű, mivel 25 évvel ezelőtt kezdte el a csoport a szeretetszolgálatát. A jeles évforduló alkalmából pénteken jótékonysági esttel ünnepeltek a templomban, ahol a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium kórusainak műsora mellett festménykiállítás is nyílt.

  2018.10.19.
 3. Két 56-os emlékhelyen tisztelgett pénteken a város diáksága a hősök előtt

  Pénteken délelőtt két '56-os emlékhelyen szerveztek megemlékezést fehérvári középiskolások részvételével. Az Ötvenhatosok terén a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziumának diákjai, a Hotel Magyar Király '56-os emléktáblájánál pedig a cisztercis diákok adtak ünnepi műsort.

  2018.10.19.
 4. Koszorúzás, forradalmi séta és utcaszínházi előadás is lesz október 23-án

  Október 23-án 15 órakor kezdődnek a városi ünnepi megemlékezések az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére. Elsőként megemlékezést és koszorúzást tartanak az Ötvenhatosok terén, ahol Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi Egyetem rektorhelyettese mond beszédet, majd 16 órától a Városház téren "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével.

  2018.10.19.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek