Szerelmes táncok a balettszínháztól Feketehegy-Szárazréten

Szerelemmel átszőtt, látványos és dinamikus produkcióit hozza el a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ szabadtéri színpadára a Székesfehérvári Balett Színház június 28-án, pénteken 20.30-kor a Szerelmes táncok című est keretében.
2019.06.11. 15:42 |
Szerelmes táncok a balettszínháztól Feketehegy-Szárazréten

A Székesfehérvári Balett Színház június 28-ai előadásában Egerházi Attila rendező-koreográfus több oldalról is megközelíti a szerelem érzését.

Az estet indító Blablabla című táncműben humorba csomagolja, a Zárt függönyökben a szerelem sejtelmességét mutatja meg, a Boleróban pedig – Ravel elementáris zenei megnyilvánulásainak segítségével – az érzés már a tetőfokára hág.

Az estre belépőket a székesfehérvári Tourinform irodában (Oskola utca 2–4., Hiemer-ház) és a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban lehet jegyet váltani, június 7-től. Belépő: 2000 Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 1500 Ft.

Szigli István önkormányzati képviselő köszönetet mondott Egerházi Attila igazgatónak az előadásért. "Nagyon fontos számunkra, hogy mindaz a színpadon megjeleníthető kulturális érték, ami Székesfehérváron van, bemutatható legyen a a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ színpadán. Ahhoz, hogy gyökeret eresszenek a városban a balett művészei, minden lehetőséget meg kell ragadniuk annak érdekében, hogy a közönség minél szélesebb rétegéhez jussanak el." - tette hozzá Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője.  

A június 28-i esttel kapcsolatban Egerházi Attila elmondta, egyfelvonásos balettekkel készülnek, amelyek középpontjában a szerelem érzése áll. "Olyan programról beszélünk, amit mi már táncoltunk a Vörösmarty Színházban, de szabadtéri környezetben új impulzusokkal gazdagodik az előadás. Az első részben a Bla-bla-bla és a Zárt függönyök című darab látható, majd a Bolerót láthatja a közönség." - tette hozzá az igazgató.