Felavatták a Reform Egyház új, Nyitrai úti otthonát

 Egyházi célú közösségi házat avatott Székes- fehérváron a Nyitrai út 13. szám alatt a Reform Egyház. Az ingatlan Kovács Lászlóné adományának köszönhetően került az egyházhoz 2010-ben, majd négy év alatt, 2012 és 2016 között újították fel Szigeti Gyula építészmérnök tervei alapján. A közösségi házat vasárnap délelőtt istentisztelettel avatták fel.
2016.10.16. 12:18 |
Egyházi célú közösségi házat avatott Székesfehérváron a Nyitrai út 13. szám alatt a Reform Egyház. Az ingatlan Kovács Lászlóné adományának köszönhetően került az egyházhoz 2010-ben, majd négy év alatt, 2012 és 2016 között újították fel Szigeti Gyula építészmérnök tervei alapján. A közösségi házat vasárnap délelőtt istentisztelettel avatták fel.
Újabb egyházi célú közösségi házzal gazdagodott a város, a Reform Egyház új, Nyitrai úti otthonát vasárnap délelőtt ünnepélyes keretek között avatta fel vitéz László tibor lelkipásztor, főtiszteletű vitéz Csuka Tamás nyugalmazott tábori püspök és Cser-Palkovics András polgármester. Az avatáson részt vett Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Horváth Miklósné önkormányzati képviselő is.
v. László Tibor lelkipásztor, a Markó S. Mária Emlékalapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a közösségi ház megnyitása előtt emléktábla állításával mondanak köszönetet annak a családnak, akinek adományából elindulhatott az építkezés. A régi ház Kovács Lászlóné adományaként került a közösség birtokába. Az adományozó fia, Kovács László tíz évvel ezelőtt, tragikusan fiatalon hunyt el, a ház falán lévő emléktáblán a fiú és édesanyja neve is szerepel. A Nyitrai utcai házat Szigeti Gyula építészmérnök tervei alapján újították fel 2012 - 2016 között.
Az avatáson Cser-Palkovics András polgármester szimbolikus és szép dolognak nevezte, hogy egy új imaház és közösségi tér avatásán azokra emlékeznek először, akik nélkül ma nem lehetnénk itt. "Érdekes, hogy amikor a közösségek fontosságáról beszélünk, akkor egy kis közösség, azaz egy család segítette ebben az eseben a nagy közösséget. Amikor ide belép valaki, mindig szenteljen egy pillanatot, egy gondolatot, vagy egy imát azokért, akinek köszönhetően beléphet a közösségi térbe." - mondta el az ünnepségen Székesfehérvár polgármestere.
Az új közösségi tér megnyitását istentisztelettel ünnepelte a Reform Egyház, majd kiállítás nyílt a Közösségi Ház építéséről készült képekből.