Mariborban a Fehérvár Enthroners - egyre intenzívebb edzésmunkában a Koronázók

A szakmai stáb intenzív kétórás tréninget vezényelt az együttesnek pénteken délelőtt. A programban többek között sprintelések, ütközések, valamint a play-ek gyakorlása szerepelt. A Fehérvári Koronázók további edzésekkel és a Maribor Generals elleni felkészülési meccsel hangolódnak a következő szezonra Szlovéniában. Helyszíni tudósítás Mariborból.
2017.02.24. 12:46 |
A szakmai stáb intenzív kétórás tréninget vezényelt az együttesnek pénteken délelőtt. A programban többek között sprintelések, ütközések, valamint a play-ek gyakorlása szerepelt. A Fehérvári Koronázók további edzésekkel és a Maribor Generals elleni felkészülési meccsel hangolódnak a következő szezonra Szlovéniában. Helyszíni tudósítás Mariborból.
KÉPGALÉRIA az edzőtábor második napjáról
A Fehérvár Enthroners együttese csütörtökön nem sokkal dél előtt érkezett meg Mariborba. A négy napot a lehető leghasznosabban kívánják eltölteni a Fehérvári Koronázók, akik nem is vesztegették a drága szabadidejüket. A szobák elfoglalása és egy kiadós ebéd után már azonnal az edzőpálya felé vette az irányt az ötvenkét fős keret. A közelben lévő sport- és szabadidőközpontban jó minőségű edzőtalaj fogadta a csapatot, melynek egy kétórás, intenzív átmozgató tréninget vezényelt Pál Tibor Kornél vezetőedző. A szakember elsősorban azt várja a maribori négy naptól, hogy minél jobban összekovácsolódjon a gárda. Mint mondta, több minőségi igazolás is érkezett a csapathoz, így megerősödve vághatnak neki a Divízió I-es bajnokságnak.
„Az első edzésen a várokozásoknak megfelelően a ráhangolódáson volt a fő hangsúly. Úgy érzem, ezt sikerült megvalósítani, hiszen minden fontosabb gyakorlatot el tudtunk végezni a tréningen. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy négy napot tölthetünk el Mariborban, hiszen így minden egyes játékelemet alaposan be tudunk gyakorolni. Minden feltétel adott a minőségi munkához, kizárólag a sérülésektől tartok. Amennyiben azok elkerülik a csapatot, akkor csupa pozitív élménnyel zárhatjuk az edzőtábort.” – tette hozzá Remy Sap, aki tavaly szeptember óta erősíti a Koronázókat.
A csütörtöki edzés után a játékosok jókedvűen vitatták meg egymással és a szakmai stáb tagjaival az első nap tapasztalatait az esti értekezleten. Ezt követően szabadprogram várt a fiúkra, akik közül többen városnézésre indultak, a legtöbben azonban a tartalmas kikapcsolódást, vagyis a masszíroztatást és a zenehallgatást, illetve a filmnézést választották. Ez nem is lehetett véletlen, hiszen a második napra már jóval több energia szükségeltetett. A bemelegítés és az átmozgatás után kőkemény kétórás edzés várt a fehérvári sportolókra. A programban a technikai elemek átgyakorlásán kívül, rengeteg sprintelés és ütközés is szerepelt. A péntek délelőtti tréning zárásaként a védekező és támadó play-eket vették át a játékosok az edzők irányításával.
A szakmai stáb elégedett volt a pénteki edzésmunkával, nem véletlen, hogy maguk az amerikai futballisták is élvezték a feladatokat. „A tegnapi átmozgató edzés után ma már sokkal keményebb munka várt ránk, ráadásul még arra is volt idő, hogy a taktikai elemeket tüzetesebben átvegyük. Úgy érzem, az eddigi tapasztalatok alapján sikeres az edzőtábor. Nagyon várjuk már a vasárnapi meccset, ahol bizonyítani szeretnénk.” – mondta Kantár Zoltán, a csapat játékosa. „Egyre jobban formába lendülünk, nem véletlen, hogy ma már az egész csapat sokkal jobban pörgött. Érzésem szerint fokozatosan egységesebb lesz az együttes, amiben nagy segítségünkre van a mostani edzőtábor.” – közölte Papp Dániel, akit az elmúlt szezon legjobb védőjének választottak a Divízió II-ben. A Fehérvár Enthroners szombaton délelőtt közös edzést tart a Maribor Generals-al, amellyel vasárnap délután 13.00 órától felkészülési mérkőzést is játszik.