Lakossági tájékoztató 2020. április 2-án, csütörtökön

A háziorvosokkal javasolt telefonos kapcsolattartás biztosítására az önkormányzat a meglévő telefonszámok mellé plusz mobilelérhetőséget biztosított. A rendelési időben hívható mobilszámok a városi honlapon megtalálhatóak. Az aktuális adatokról és információkról szóló csütörtöki lakossági tájékoztató az alábbiakban olvasható.
2020.04.02. 16:36 |

„Tisztelt Fehérváriak!

- A járványhelyzet miatt kiemelten fontos, hogy először mindenki telefonon vegye fel háziorvosával a kapcsolatot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fehérváriak megértették ezt a kérést, ez azonban a telefonvonalak túlterheltségéhez vezet. Az Önkormányzat éppen ezért biztosított valamennyi körzet számára – a meglévő telefonszámok mellé egy plusz mobilelérhetőséget is, ezzel segítve, hogy könnyebben elérhető legyen rendelési időben a háziorvos, illetve asszisztense. A városi honlapon egyébként valamennyi háziorvos és házi gyermekorvos telefonszáma elérhető.

Felnőtt háziorvosok

Házi gyermekorvosok

Kérjük, rendelési időben továbbra is telefonon keressék háziorvosukat!

A munkavállalók kérésének eleget téve, az igényekhez igazítva további mentesítő járatokat állítottunk be a műszakváltásokhoz kapcsolódóan.

- Megkaptuk a hivatalos értesítést a szervezőktől, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyeztre tekintettel az Entente Florale nemzetközi virágosítási verseny idei megmérettetését – amelyen Magyarországot a városok kategóriájában Székesfehérvár képviselte volna – elhalasztják.

- A Virágos Fehérvár program természetesen lesz idén is, a közösségi akció kicsit persze a helyzethez igazodik majd. Bővebb információ erről május elején lesz, részletes tájékoztatót majd akkor adunk.

Köszönöm valamennyi helyi szerkesztőség együttműködését a folyamatos közérdekű tájékoztatásban. Sok csatornán keresztül kérdeznek engem is a fehérváriak, a Vörösmarty Rádióhoz beérkezettekre holnap (pénteken) 09.00 és 10.00 óra között élő adásban válaszolok.
Ezen a héten az otthontanulás a témája a meghirdetett #maradjotthonFehérvár kihívásnak. Továbbra is várom a képeket, rövid videókat, kreatív anyagokat a maradjotthon@szekesfehervar.hu e-mail címre.

- A csütörtöki adatok alapján a városban nyitva tartó ügyeletes óvodába 28, az ügyeletes bölcsődébe pedig 5 kisgyermeket vittek be szüleik.

-Mostanáig 521 idős ember kért segítséget az Önkormányzattól, és igény szerint 103 adag meleg ételt szállítunk ki. A város telefonos ügyfélszolgálatot működtet, amelyet 07.30 és 18.00 óra között a (22) 537-149, 537-611, 537-612, 537-651 és 537-652–es vonalas, valamint a 06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015 mobilszámon hívhatnak. E-mail: idosellatas@szekesfehervar.hu.
Városunkban a hatósági házi karanténban lévők száma: 48 fő.

-A koronavirus.gov.hu oldal hivatalos tájékoztatása alapján Fejér megyében az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 18. Nekik szeretnék ezúton is jobbulást kívánni!

Köszönjük a Hungrana Kft. nagy mennyiségű kézfertőtlenítő szer felajánlását.

Köszönjük a Skoda Wolf felajánlását, amely cég autókkal segítette a mentőszolgálat munkáját.

dr. Cser-Palkovics András
polgármester

Közlemények

 1. Áramszünet lesz a Takarodó utcában és Felsőváros több utcájában

  Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan szeptember 23-án, szerdán áramszünet lesz a Takarodó utca egészében, valamint szeptember 25-én, pénteken Felsőváros több utcájában.

  2020.09.21.
 2. Garanciális hibákat javítanak a Balatoni úton - a közlekedést nem akadályozza a munka

  A folyamatban lévő műszaki átadás közben még kisebb, növénygyökerek okozta hibákat javítanak a Balatoni úti felüljáró járdáján. A tuskómarás után kihajtott nyárfák gyökérzetét vegyszerrel kezelik, majd helyreállítják a feltárás során keletkezett foltokat. A kivitelező munkavégzése idején továbbra is lehet közlekedni a felüljárón.

  2020.09.18.
 3. Őrizzük meg városunk működőképességét a második hullám idején is! - aktuális koronavírus-információk

  Szigorú intézkedéseket vezettek be a városi fenntartású intézmények és gazdasági társaságok vonatkozásában. Minden előírás célja a maszkviselés és a biztonságos távolságtartás garantálása, ezzel védve a munkavállalók és a látogatók egészségét. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán ismertette az elrendelt óvintézkedéseket, és tájékoztatást ad az újraindított idősügyi ellátás első tapasztalatairól, valamint a koronavírus-járványban érintett helyi közösségekről is.

  2020.09.15.
 4. Kedden kezdődik az őszi rágcsálóirtás a főbb vízfolyások mellett Fehérváron

  A város területén lévő főbb vízfolyások és csapadékvíz elvezető árkok mellett rágcsálóirtást végeznek 2020 szeptember 15-től. A figyelmeztető felirattal ellátott dobozokban kihelyezett irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, mely lenyelve és gyomron keresztül felszívódva emberre és állatra egyaránt veszélyes lehet. Az irtószeres dobozokat 2020. október 15-től folyamatosan visszaszedik.

  2020.09.13.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4