Felsővárosi vendégek fellépésével kezdődött el a Vízivárosi Advent

Idén is összefogtak a testvérkörzetek, hogy az adventi hétvégéken ünnepi hangulattal teljen meg a Vízivárosi Általános Iskola aulája. A Vízivárosi Advent programsorozatának első rendezvényén a felsővárosi óvodások, iskolások és a városrész nyugdíjasklubjának műsora mellett bábelőadást is láthatott a közönség.
2017.12.02. 17:40 |

Negyedik esztendeje annak, hogy a történelmi Vízivárost alkotó területek összefognak, hogy emlékezetessé tegyék a szeretet megtestesülését váró adventi időszakot. Az első adventi szombaton a felsővárosi óvodások, iskolások és a nyugdíjasklub elsősorban a hagyományokra épített műsorukkal szórakoztatták a családokat, valamint bábelőadást és hangszeres produkciót, Horváth Elemér hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész játékát is hallhatta a közönség.

A Vízivárosi Advent programsorozatának első rendezvényén részt vett Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki köszöntőjében kiemelte, hogy nincs „közösségibb” ünnep, mint az adventi időszak és a karácsony, hiszen a szeretetből fakad az, hogy van, akit szeretünk, vannak, akiket szerethetünk és akik viszont szeretnek: ez igaz lehet egy családra, egy munkahelyi vagy baráti közösségre és egy város egészére is. Székesfehérvár polgármestere szólt arról is, hogy az elmúlt hetekben azt tapasztalta a várost járva, hogy sokan kérdeznek az adventi programokról és várják izgalommal a hagyományos rendezvényeket. A Vízivárosi Advent kapcsán elmondta, fontos cél volt, hogy az adventi időszak ne csak a Belvárosról szóljon, hanem minél több városrészben várakozhassanak a fehérváriak karácsony szent ünnepére. A polgármester köszönetet mondott Horváth Miklósnénak, hogy éltre hívta a Vízivárosi Advent programjait.

Víziváros önkormányzati képviselője, Horváth Miklósné szerint az élet legnagyobb adománya, ha egy gyermek jön a világra és anyanyelvünk ezt szépen tudja érzékeltetni azzal, hogy aki gyermeket vár, arra azt mondjuk, hogy „áldott állapotban van” és „a szíve alatt hordja gyermekét”. „Az Isten az emberek iránti végtelen szeretetét abban nyilvánította ki, hogy egyszülött fiát küldte hozzánk több mint 2000 évvel ezelőtt..Csak remélni tudjuk, hogy a Betlehemi istálló fölött az a fénylő csillag valóban a békét, szeretetet hozza el az egész világnak és ilyenkor még a fegyverek is elhallgatnak.” – fogalmazott Horváth Miklósné. aki reményét fejezte ki, hogy nem csak az adventi koszorún gyúl ki a szeretet lángja, hanem mindenkinek a szívében és ezzel a szeretettel fordulnak egymás felé az emberek az adventi időszakban.

Legközelebb december 9-én, szombaton 15 órától folytatódik a Vízivárosi Advent Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Tornyai Gábor plébános adventi gondolataival és két óvoda  -a Hétpettyes és a Nefelejcs -, valamint négy általános iskola - a Hétvezér, a Bory Jenő, a Széna téri és a Kossuth Lajos - karácsonyi műsorával.

Köszöntötte a résztvevőket Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán is, aki elmondta, hogy az óvodások, iskolások és a nyugdíjasok is a városrész hagyományait hozták el műsorukkal. Kiemelte, hogy a hagyományok fennmaradáshoz nem csak az kell, hogy különböző kiadványok őrizzék a múltat, hanem elsősorban az, hogy a legfiatalabb generáció is megélje és szívügyének tekintse ezt. A beszédeket követően Bencze András evangélikus lelkész szólt a résztvevőkhöz, majd Székesfehérvár polgármesterével és a városrészek önkormányzati képviselőivel közösen gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún.

Fehérvári színes

 1. A 67 étteremben főzött a Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott

  A Magyar Nemzeti Cukrász- és Szakácsválogatott a székesfehérvári 67 Étterem & Bistroban főz utoljára együtt a november 24-én kezdődő, luxemburgi Culinary World Cup verseny előtt. A 11 fős magyar csapatnak a világbajnokságon 5 óra alatt 110 fő számára kell háromfogásos menüjét megfőznie.

  2018.11.14.
 2. Zöld piac a Jancsárkertben - a vásárlók és az árusok is tehetnek a környezetért

  November 17-én Zöld piaccal ünnepli a 300. piacot a Jancsárkert közösen a Gaja Környezetvédő Egyesülettel és a Depónia Nonprofit Kft.-vel. Szombaton megismerhetünk különböző környezetbarát csomagolóanyagokat, valamint számos vegyszermentes és bioterméket lehet majd vásárolni.

  2018.11.14.
 3. December 1-jén nyit az Adventi udvar a Püspöki Palota kertjében

  December 1-jén szombaton 10 órakor nyílik meg a Püspöki Palota kertjében a hagyományos „Adventi udvar”. Az udvarban továbbra is várják mindazokat, akik szeretnének valódi csendes, békés, imádságban eltöltött karácsonyi készülődést.

  2018.11.14.
 4. Virágos hírek - 126 ezer tő növényre pályáztak a fehérváriak

  A ’’Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért’’ pályázatok beadása lezárult és mind az 1807 pályázó megkapta kiértesítést, hogy sikeresen jelentkezett, valamint a pályázatának a sorszámát, ami jövőre a növények átvételi időpontjának a foglalásához lesz – hívta fel a figyelmet Spanyárné Halász Szilvia főkertész.

  2018.11.13.
 1. Ha Te tudnád - klubkoncert a Hungarikum együttessel A Szabadművelődés Házában

  November 15-én, csütörtökön este 7 órai kezdettel „Az akusztikus zene él!”-mottóval, a fehérváriak által jól ismert zenekar, a Hungarikum együttes ad „Ha Te tudnád” címmel klubkoncertet A Szabadművelődés Házában. Az eseményre a belépés díjtalan.

  2018.11.13.
 2. Pénteken nyílik meg Suszter Lajos, festő kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban

  November 16-án, pénteken nyílik meg Suszter Lajos festő kiállítása az Öreghegyi Közösségi Házban. Az esemény 18 órakor kezdődik, a tárlatot Magyarits András, címzetes igazgató nyitja meg. A kiállítás december 7-ig látogatható az intézmény nyitva tartási idejében.

  2018.11.12.
 3. Fehérvári bronz a Fit Kid Európa Bajnokságon

  A hétvégén rendezték a Fit Kid Európa Bajnokságot, amelynek idén az olaszországi Bibione adott otthont. Székesfehérvárt Bertalan Blanka, Bokor Zsanett, Gál Beáta, Imre Dóra és Lórodi Luca képviselte. A lányok a tavalyi versenyszezonban elért  összesített eredményeik alapján kvalifikáltak a nemzetközi mezőnyben való megmérettetés lehetőségére.

  2018.11.12.
 4. Elődöntőjéhez érkezett a Fehérvár Táncosa verseny - 10 produkció jutott a fináléba

  Vasárnap délelőtt a Táncházban került sor a Fehérvár Táncosa tehetségkutató verseny elődöntőjére.  A döntőben a Destiny, a Free Spirit Angels, a Free Spirit Babes, a Free Spirit Infinity, Jenei Márton, Kindl Gábor, a Megadance, Mészáros Marcell, Tátrai Réka, valamint a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó versenyez majd a Fehérvár Táncosa címért.

  2018.11.11.

Eseménynaptár

2018. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek