Felsővárosi vendégek fellépésével kezdődött el a Vízivárosi Advent

Idén is összefogtak a testvérkörzetek, hogy az adventi hétvégéken ünnepi hangulattal teljen meg a Vízivárosi Általános Iskola aulája. A Vízivárosi Advent programsorozatának első rendezvényén a felsővárosi óvodások, iskolások és a városrész nyugdíjasklubjának műsora mellett bábelőadást is láthatott a közönség.
2017.12.02. 17:40 |

Negyedik esztendeje annak, hogy a történelmi Vízivárost alkotó területek összefognak, hogy emlékezetessé tegyék a szeretet megtestesülését váró adventi időszakot. Az első adventi szombaton a felsővárosi óvodások, iskolások és a nyugdíjasklub elsősorban a hagyományokra épített műsorukkal szórakoztatták a családokat, valamint bábelőadást és hangszeres produkciót, Horváth Elemér hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész játékát is hallhatta a közönség.

A Vízivárosi Advent programsorozatának első rendezvényén részt vett Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki köszöntőjében kiemelte, hogy nincs „közösségibb” ünnep, mint az adventi időszak és a karácsony, hiszen a szeretetből fakad az, hogy van, akit szeretünk, vannak, akiket szerethetünk és akik viszont szeretnek: ez igaz lehet egy családra, egy munkahelyi vagy baráti közösségre és egy város egészére is. Székesfehérvár polgármestere szólt arról is, hogy az elmúlt hetekben azt tapasztalta a várost járva, hogy sokan kérdeznek az adventi programokról és várják izgalommal a hagyományos rendezvényeket. A Vízivárosi Advent kapcsán elmondta, fontos cél volt, hogy az adventi időszak ne csak a Belvárosról szóljon, hanem minél több városrészben várakozhassanak a fehérváriak karácsony szent ünnepére. A polgármester köszönetet mondott Horváth Miklósnénak, hogy éltre hívta a Vízivárosi Advent programjait.

Víziváros önkormányzati képviselője, Horváth Miklósné szerint az élet legnagyobb adománya, ha egy gyermek jön a világra és anyanyelvünk ezt szépen tudja érzékeltetni azzal, hogy aki gyermeket vár, arra azt mondjuk, hogy „áldott állapotban van” és „a szíve alatt hordja gyermekét”. „Az Isten az emberek iránti végtelen szeretetét abban nyilvánította ki, hogy egyszülött fiát küldte hozzánk több mint 2000 évvel ezelőtt..Csak remélni tudjuk, hogy a Betlehemi istálló fölött az a fénylő csillag valóban a békét, szeretetet hozza el az egész világnak és ilyenkor még a fegyverek is elhallgatnak.” – fogalmazott Horváth Miklósné. aki reményét fejezte ki, hogy nem csak az adventi koszorún gyúl ki a szeretet lángja, hanem mindenkinek a szívében és ezzel a szeretettel fordulnak egymás felé az emberek az adventi időszakban.

Legközelebb december 9-én, szombaton 15 órától folytatódik a Vízivárosi Advent Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Tornyai Gábor plébános adventi gondolataival és két óvoda  -a Hétpettyes és a Nefelejcs -, valamint négy általános iskola - a Hétvezér, a Bory Jenő, a Széna téri és a Kossuth Lajos - karácsonyi műsorával.

Köszöntötte a résztvevőket Felsőváros önkormányzati képviselője, Földi Zoltán is, aki elmondta, hogy az óvodások, iskolások és a nyugdíjasok is a városrész hagyományait hozták el műsorukkal. Kiemelte, hogy a hagyományok fennmaradáshoz nem csak az kell, hogy különböző kiadványok őrizzék a múltat, hanem elsősorban az, hogy a legfiatalabb generáció is megélje és szívügyének tekintse ezt. A beszédeket követően Bencze András evangélikus lelkész szólt a résztvevőkhöz, majd Székesfehérvár polgármesterével és a városrészek önkormányzati képviselőivel közösen gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún.

Fehérvári színes

 1. Via lucis - öreghegyi fiatalok a fény útján húsvétvasárnap hajnalán

  Húsvétvasárnap hajnalán az Öreghegyi Plébánia közösségének fiataljai Tornyai Gábor atya vezetésével bejárták a Fény útját, Krisztus feltámadásának állomásait. A Nappal együtt értek fel az Aranybulla-emlékműhöz, felidézve a feltámadott Krisztus cselekedeteit.

  2019.04.21.
 2. Húsvéti témanap lesz szombaton a Székesfehérvári NépmesePonton

  Április 20-án, szombaton 10 és 12 óra között húsvéti témanapot lesz a Székesfehérvári NépmesePonton. Várnak mindenkit, aki részt szeretne venni egy népmesére épülő, interaktív, játékos-zenés, kézművességgel tarkított foglalkozáson, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban található NépmesePonton. 

  2019.04.19.
 3. Mulatság, gyermekjátszó és kézműves foglalkozás húsvétvasárnap a Táncházban

  Április 21-én, húsvét vasárnap ünnepi húsvéti táncházba várja a családokat az Alba Regia Táncegyesület. 17 órától hímes tojás készítése lesz a program különböző technikákkal, Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18 órától „Ma van Húsvét napja” címmel népi gyermekjátszó kezdődik Bókáné Zemancsek Edit vezetésével, majd 19:30-kor kezdődik a táncházi mulatság a Galiba zenekarral. Belépő: 500 Ft

  2019.04.18.
 4. Népmesés szakmai workshop lesz óvónőknek a Gárdonyiban

  Sokszínű népmesei feldolgozás címmel szakmai workshopot szerveznek óvónőknek, pedagógusoknak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban működő Székesfehérvári NépmesePonton. A május 8-i rendezvényre május 3-ig várják a jelentkezéseket.

  2019.04.18.
 1. Jövő szerdán nyílik meg a Sóstó Látogatóközpont

  Jövő szerdán nyílik meg a Sóstó Látogatóközpont a nagyközönség előtt. A természetvédelmi területre érkező családok és csoportok számára nemcsak információkat, de ismeretterjesztő programokat, játékokat is kínálnak, lesz túravezetés a Sóstón és az arénában, valamint a kilátóba is fel lehet majd menni. 

  2019.04.17.
 2. Online Floralia, azaz #gorsium21 - diákok tudósításait várják

  Általános és középiskolások tudósításait várja az Online Floralia, azaz #gorsium21 felhívás. Két-három fős csapatok készíthetnek kötetlen műfajú produktumokat a tavaszünnepről: hogyan jelenik meg az ókori birodalmi időutazás az instán, videón, képekben vagy tweetekben. A legjobb pályázatokkal FEZEN-jegyet is lehet nyerni.

  2019.04.17.
 3. A Hungarikum együttes ad klubkoncertet A Szabadművelődés Házában

  Április 18-án, csütörtökön a Hungarikum együttes klubkoncertjére várják az érdeklődőket A Szabadművelődés Házába. Az esemény 19 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

  2019.04.17.
 4. Rajzolj, írj, tervezz! - keresik a legkreatívabb óvodát és iskolát

  Május 10-ig várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók hivatását, a tűzmegelőzés, a tűzvédelem fontosságát bemutató rajzokat, kézműves alkotásokat, verseket és számítógépes programokat. Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére.

  2019.04.17.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek