Elballagtak a Gorsium Gimnázium végzős diákjai

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban rendezett ballagási ünnepséget pénteken a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium. Az intézményre jellemző a jó légkör, az egymásra való odafigyelés, ennek köszönhetően a diákok aktív közösségi életet élnek, segítik egymást a felkészülésben és a közös szerepléseken.
2019.05.03. 11:41 |

A művészetoktatás során fontos szerepet kap a szakgimnáziumban a gyakorlati képzés.

A táncművész tanulók számos népszerű előadó - Tóth Gabi, Király Linda, Király Viktor, Varga Miklós, Vastag Csaba - tánckarát alkották az elmúlt években. A képzőművészeti ágon tanulók rendszeresen, kiállításokon mutatják be műveiket, valamint az elmúlt időszakban több pályázaton és versenyen értek el kiemelkedő eredményeket. A zenész növendékek aktív szereplői a városi, regionális, országos és külföldi rendezvényeknek, versenyeknek. Az eseményen részt vett Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője is.Handl Szabolcs intézményvezető ünnepi beszédében a diákokhoz szólva kiemelte, hogy az iskola növendékei számos rendezvényen léphettek fel, sok lehetőséget kaptak megmutatni tehetségüket, a tanárok pedig meggyőződhettek arról, hogy volt miért dolgozniuk. "Sok örömet és boldogságot kaptunk tőletek, amelyet nem feledünk." - tette hozzá az intézményvezető, aki külön kiemelte Kindl Gábor nevét, aki a a Fehérvár Táncosa tehetségkutatón a mentorok díját nyerte el. Handl Szabolcs arról is szólt a ballagáson, hogy Fehér József főigazgató úr stresszmentes ideológiája olyan iskolát teremtett a diákok számára, ahol minden adott volt ahhoz, hogy a legjobb tudásukat nyújtsák és a tehetségüket kibontakoztassák.

Fehérvári színes

 1. Osztályviadallal és királyválasztással zárult a Ciszterci Diáknapok

  Osztályviadal a hagyomány szerint, ám a valóságban inkább barátságos, színvonalas, látványos és vidám vetélkedés, amit pénteken délután, az egész héten át tartó Ciszterci Diáknapok egyik csúcseseményeként rendeztek a Ciszterci Szent István Gimnázium Dísztermében. A zsűri tagjait az intézmény igazgatója, igazgatóhelyettese, lelkivezető-plébánosa, Fehérvár alpolgármestere és egy öregdiák alkották.

  2020.01.24.
 2. Szezon előtti ajánlatok és izgalmas ajándékok a 8. Fehérvári Utazás Kiállításon

  Nyolcadik alkalommal rendezik meg a nagysikerű Székesfehérvári Utazás Kiállítást február 8-án és 9-én a Hiemer-házban. A korábbi évekhez hasonlóan a résztvevő kiállítók 2020-ban is érdekes turista célpontokkal, utazási és kirándulási ötletekkel, alkalmi akciókkal és izgalmas programokkal várják a látogatókat. 

  2020.01.24.
 3. Kóbor János lesz az év első Fecsegőjének vendége a Nyitrai úti Közösségi Házban

  Kóbor János lesz a január havi Fecsegő, avagy arcok, harcok, emberek, életutak című est vendége. A január 28-án, kedden 18 órakor kezdődő beszélgetésen az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas frontemberét Silye Sándor kérdezi a Nyitrai úti Közösségi Házban.

  2020.01.24.
 4. Medvefigurás használati tárgyak készülnek a szombati Asszonyműhelyben

  A 2020-as esztendő első Asszonyműhely-foglalkozására várják a kreatív kikapcsolódásra vágyó hölgyeket. A program január 25-én, szombaton 10 órakor kezdődik a Rác utcai Kézművesek Házában.

  2020.01.24.

Eseménynaptár

2020. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek