Elballagtak a Gorsium Gimnázium végzős diákjai

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban rendezett ballagási ünnepséget pénteken a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium. Az intézményre jellemző a jó légkör, az egymásra való odafigyelés, ennek köszönhetően a diákok aktív közösségi életet élnek, segítik egymást a felkészülésben és a közös szerepléseken.
2019.05.03. 11:41 |

A művészetoktatás során fontos szerepet kap a szakgimnáziumban a gyakorlati képzés.

A táncművész tanulók számos népszerű előadó - Tóth Gabi, Király Linda, Király Viktor, Varga Miklós, Vastag Csaba - tánckarát alkották az elmúlt években. A képzőművészeti ágon tanulók rendszeresen, kiállításokon mutatják be műveiket, valamint az elmúlt időszakban több pályázaton és versenyen értek el kiemelkedő eredményeket. A zenész növendékek aktív szereplői a városi, regionális, országos és külföldi rendezvényeknek, versenyeknek. Az eseményen részt vett Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője is.Handl Szabolcs intézményvezető ünnepi beszédében a diákokhoz szólva kiemelte, hogy az iskola növendékei számos rendezvényen léphettek fel, sok lehetőséget kaptak megmutatni tehetségüket, a tanárok pedig meggyőződhettek arról, hogy volt miért dolgozniuk. "Sok örömet és boldogságot kaptunk tőletek, amelyet nem feledünk." - tette hozzá az intézményvezető, aki külön kiemelte Kindl Gábor nevét, aki a a Fehérvár Táncosa tehetségkutatón a mentorok díját nyerte el. Handl Szabolcs arról is szólt a ballagáson, hogy Fehér József főigazgató úr stresszmentes ideológiája olyan iskolát teremtett a diákok számára, ahol minden adott volt ahhoz, hogy a legjobb tudásukat nyújtsák és a tehetségüket kibontakoztassák.

Fehérvári színes

 1. Moldvai csángó dalok, táncok, mesék a velencei hagyományőrző táborban

  „Eltelt egy esztendő, s mi nagyon vártuk, hogy jöjjünk.” – mondták a Pusztináról érkezett gyerekek és felnőttek, akik egy hetet töltenek el fehérvári diákokkal közösen a Székesfehérvári Önkormányzat Velencei táborában. A kézműves foglalkozások, kirándulások mellett zenélnek, táncolnak és énekeket tanulnak, szerdán este pedig koncertet adnak a Hiemer-ház báltermében. 

  2019.07.16.
 2. Gyógynövénytábor és -túra a hét második felében

  Az idei Herbarius tábort csütörtök-pénteken tartják Hétházpusztán. Lencsés Rita szakértő a nyári mezei és erdei gyógynövények begyűjtésének, feldolgozásának és felhasználásának csínjaiba avatja be a résztvevőket: az alapanyagokból szirupok, kenőcsök, növényes olajok készülnek.

  2019.07.16.
 3. Pokróc piknik lesz a Széna téren július 27-én szombaton

  Július 27-én szombaton "pokróc piknik"-re várják az érdeklődőket a Széna téren, ahol a gyerekeknek koncertekkel kedveskednek, lesz egészségkalauz a Mentaház orvosaival és Los Andinos koncert az ecuadori Mario Godoy vendégszereplésével.

  2019.07.16.
 4. A Nuntius zenekar ad koncertet az Öreghegyi Közösségi Házban

  Július 18-án, csütörtökön a „Kölykök a hátsó udvarban…” című nyáresti koncertsorozat egyik állomásaként a Nuntius zenekar lép fel az Öreghegyi Közösségi Házban. A 19 órakor kezdődő koncerten „A tegnap itt van” című Tom Waits dalaiból átdolgozott-összeállított koncert hallható majd, a belépő 800 forint lesz.

  2019.07.16.
 1. A SZÉP programmal ismerkedtek a Napraforgó táboros gyerekek

  A fogyatékossággal élők iránti érzékenyítés, a toleranciára nevelés volt a célja azoknak a programoknak, melyekkel hétfőn délelőtt várták a Napraforgó Városi Napközis Táborban vakációzó gyerekeket. A táborozók interaktív előadást hallhattak a Székesfehérvári Érzékenyítő Programról.

  2019.07.15.
 2. Szorítóban: Gettó Balboa újra a Barátság mozi műsorán

  Vér, verejték, szenvedés: Bogdán Árpád Gettó Balboa című dokumentumfilmjét tűzi újra műsorára a Barátság mozi július 17-én, szerdán, 20 órai kezdettel. A filmet a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be tavaly nyáron, év végén pedig Berlinben elnyerte a Ake Dikhea? Romani Filmfesztivál fődíját.

  2019.07.15.
 3. Legvirágosabb Úti Cél 2019 - Vasárnap éjfélig még szavazhatsz Székesfehérvárra!

  Idén összesen 22 település "versenyez" a harmincezzer fő feletti városok kategóriájában a Legvirágosabb Úti Cél 2019 címért. A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny Facebook oldalán Székesfehérvárra is lehet szavazni július 14-én éjfélig.

  2019.07.14.
 4. Óriásbábok a Belvárosban - Szent László és I. Géza vonult végig a Fő utcán

  Szombaton este hat órakor indultak az óriásbábok a Vörösmarty Színháztól az Országalmáig és vissza a teátrumhoz. A látványos menetben Szent László és felesége, Rheinfeldi Adelhaid, lányuk Piroska és I. Géza képviselte az idén 21 tagúra bővülő óriásbáb-családot.

  2019.07.14.

Eseménynaptár

2019. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek