Elballagtak a Gorsium Gimnázium végzős diákjai

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban rendezett ballagási ünnepséget pénteken a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium. Az intézményre jellemző a jó légkör, az egymásra való odafigyelés, ennek köszönhetően a diákok aktív közösségi életet élnek, segítik egymást a felkészülésben és a közös szerepléseken.
2019.05.03. 11:41 |

A művészetoktatás során fontos szerepet kap a szakgimnáziumban a gyakorlati képzés.

A táncművész tanulók számos népszerű előadó - Tóth Gabi, Király Linda, Király Viktor, Varga Miklós, Vastag Csaba - tánckarát alkották az elmúlt években. A képzőművészeti ágon tanulók rendszeresen, kiállításokon mutatják be műveiket, valamint az elmúlt időszakban több pályázaton és versenyen értek el kiemelkedő eredményeket. A zenész növendékek aktív szereplői a városi, regionális, országos és külföldi rendezvényeknek, versenyeknek. Az eseményen részt vett Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője is.Handl Szabolcs intézményvezető ünnepi beszédében a diákokhoz szólva kiemelte, hogy az iskola növendékei számos rendezvényen léphettek fel, sok lehetőséget kaptak megmutatni tehetségüket, a tanárok pedig meggyőződhettek arról, hogy volt miért dolgozniuk. "Sok örömet és boldogságot kaptunk tőletek, amelyet nem feledünk." - tette hozzá az intézményvezető, aki külön kiemelte Kindl Gábor nevét, aki a a Fehérvár Táncosa tehetségkutatón a mentorok díját nyerte el. Handl Szabolcs arról is szólt a ballagáson, hogy Fehér József főigazgató úr stresszmentes ideológiája olyan iskolát teremtett a diákok számára, ahol minden adott volt ahhoz, hogy a legjobb tudásukat nyújtsák és a tehetségüket kibontakoztassák.

Fehérvári színes

 1. Vasárnap estig várja a gyerekeket a Hetedhét Játékfesztivál a Belvárosban

  A gyerekeké a Belváros ezen a hétvégén: a Hetedhét Játékfesztivál programjai elvarázsolták az utcákat, tereket – mindenki Bella babáért küzd a számok labirintusában, hogy a város fölül elűzze a gonosz boszorka átkát, és a kedves, kíváncsi porcelánbabát kiszabadítsa. Kreatív játékszigetek, interaktív foglalkozások és színvonalas színpadi programok várják a családokat egészen holnap estig. 

  2019.05.25.
 2. Nyolc városból érkezett világvándorok találkoznak Székesfehérváron

  Magyarország nyolc városából mintegy száz középiskolás diák tölt el egy élményekben és kulturális programokban gazdag hétvégét Székesfehérváron, a XIII. Világvándor Találkozón.

  2019.05.25.
 3. Két hétig láthatók a mesés kiskertek a Zichy ligetben.

  A Rákóczi Utcai Óvoda Telhetetlen méhecskék alkotása nyerte a székesfehérvári óvodáknak rendezett, Mesés kiskertek című versenyt a Zichy ligetben. A vidám hangulatú vetélkedő második helyezettje lett a Hosszúsétatéri Óvoda Tóvárosi Tagóvodája, míg a harmadik helyen a Rákóczi Utcai Óvoda Mancz János Tagóvodája végzett. 

  2019.05.25.
 4. Hooligans koncerttel majálisoznak vasárnap Feketehegy-Szárazréten

  Vasárnap lesz a hagyományos Feketehegy-Szárazréti Majális. A vendégeket 14 órától várják a közösségi központba, ahol a helyi gyerekek és számos színpadi produkciót követően 19 órakor Hooligans együttes koncertezik. A belépés díjtalan.

  2019.05.24.
 1. Interaktív mesedélután a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban

  Május 24-én, pénteken interaktív mesedélután kerül megrendezésre a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban. A program 14 órakor kezdődik.

  2019.05.24.
 2. A palotavárosi tavaknál horgászott Áder János köztársasági elnök

  A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön, a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, Székesfehérváron, a palotavárosi tavaknál.

  2019.05.23.
 3. Gyermeknapi rendezvény lesz a Székesfehérvári NépmesePonton pénteken

  Május 24-én, pénteken 16.30 órakor Gyereknapi mesés, önfeledt, játékos péntek délutáni rendezvény kezdődik a Székesfehérvári NépmesePonton, a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött, jelentkezni lehet a nepmesepont@ggmuvhaz.hu email címen vagy a 06-22/202-025-ös telefonszámon.

  2019.05.23.
 4. Fehérvári Kultúrkocsma Estek - nyári koncertek a Petz Sörözőben

  A Bujdosó Trió, a Csak nyugi, (Takáts Eszter és Juhász Kristóf ) és a Puszi együttes is koncertet ad nyáron, a Petz Sörözőben (Székesfehérvár, Bőrgyár utca 23.) A belépő mindegyik koncertre 1500 Ft. Jegyet kizárólag elővételben lehet váltani a Petz Söröző pultjánál, nyitvatartási időben. A férőhelyek korlátozott száma miatt, kérnek mindenkit, hogy időben vásárolja meg a belépőjét. Asztalfoglalás: 22/346-344

  2019.05.23.

Hetedhét Játékfesztivál

Ünnepi Könyvnapok

Eseménynaptár

2019. Május
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek