Elballagtak a Gorsium Gimnázium végzős diákjai

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban rendezett ballagási ünnepséget pénteken a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium. Az intézményre jellemző a jó légkör, az egymásra való odafigyelés, ennek köszönhetően a diákok aktív közösségi életet élnek, segítik egymást a felkészülésben és a közös szerepléseken.
2019.05.03. 11:41 |

A művészetoktatás során fontos szerepet kap a szakgimnáziumban a gyakorlati képzés.

A táncművész tanulók számos népszerű előadó - Tóth Gabi, Király Linda, Király Viktor, Varga Miklós, Vastag Csaba - tánckarát alkották az elmúlt években. A képzőművészeti ágon tanulók rendszeresen, kiállításokon mutatják be műveiket, valamint az elmúlt időszakban több pályázaton és versenyen értek el kiemelkedő eredményeket. A zenész növendékek aktív szereplői a városi, regionális, országos és külföldi rendezvényeknek, versenyeknek. Az eseményen részt vett Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője is.Handl Szabolcs intézményvezető ünnepi beszédében a diákokhoz szólva kiemelte, hogy az iskola növendékei számos rendezvényen léphettek fel, sok lehetőséget kaptak megmutatni tehetségüket, a tanárok pedig meggyőződhettek arról, hogy volt miért dolgozniuk. "Sok örömet és boldogságot kaptunk tőletek, amelyet nem feledünk." - tette hozzá az intézményvezető, aki külön kiemelte Kindl Gábor nevét, aki a a Fehérvár Táncosa tehetségkutatón a mentorok díját nyerte el. Handl Szabolcs arról is szólt a ballagáson, hogy Fehér József főigazgató úr stresszmentes ideológiája olyan iskolát teremtett a diákok számára, ahol minden adott volt ahhoz, hogy a legjobb tudásukat nyújtsák és a tehetségüket kibontakoztassák.

Fehérvári színes

 1. Rajzfilmünnep ingyenes vetítésekkel a Barátság Moziban

  November 15. és 17. között hetedik alkalommal rendezik meg hazánkban az Országos Rajzfilmünnepet, amelynek keretében közel 120 intézményben nézhetnek rajz- és animációs filmeket kicsik és nagyok. A népszerű, a közönség számára ingyenesen látogatható eseményhez idén is csatlakozott a fehérvári Barátság mozi, az Animono Animációsfilm-készítő Műhely pedig ekkor rendezi meg az Animóka kreatív családi napot a Művészetek Házában.

  2019.11.11.
 2. Szent Márton-napi ünnepség hétfőn a Fehérvári Polgárok Egyesületével

  A Fehérvári Polgárok Egyesülete új helyszínen, a Szent István Király Hitoktatási és Művelődési Házban viszi tovább Szent Márton ünnepének hagyományát. Az idei ünnepre november 11-én hétfőn 13 órától kerül sor, a rendezvényen lesz ismeretterjesztő előadás, új bor és ludaskása kóstolás és népzenei koncert is.

  2019.11.10.
 3. Mintegy kétszáz cserkész vett részt a IV. kerület adventi kézműves-regös hétvégéjén

  Mintegy kétszáz cserkész vett részt a IV. Cserkészkerület adventi kézműves-regös hétvégéjén, szombaton, Székesfehérváron, a Kodály Zoltán Általános Iskolában. A Wathay Ferenc Cserkészcsapat szervezésében megvalósuló nagyszabású eseményre a kerület három megyéjéből - Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém - érkezett cserkészeket Fehérvár alpolgármestere is köszöntötte.

  2019.11.09.
 4. Negyedik alkalommal báloztak együtt a székesfehérvári gólyák

  Szelfigép, bálkirálynő- és bálkirályválasztás, egy napra szóló alkalmi "esketés", különleges hátterekkel készült greenbox-fotózás, valamint a Blahalouisiana zenekar, a Fantom zenekar és DJ Juhász Laci tették emlékezetessé idén a Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabált. 

  2019.11.08.

Balett

Eseménynaptár

2019. November
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek