Elballagtak a Gorsium Gimnázium végzős diákjai

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban rendezett ballagási ünnepséget pénteken a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium. Az intézményre jellemző a jó légkör, az egymásra való odafigyelés, ennek köszönhetően a diákok aktív közösségi életet élnek, segítik egymást a felkészülésben és a közös szerepléseken.
2019.05.03. 11:41 |

A művészetoktatás során fontos szerepet kap a szakgimnáziumban a gyakorlati képzés.

A táncművész tanulók számos népszerű előadó - Tóth Gabi, Király Linda, Király Viktor, Varga Miklós, Vastag Csaba - tánckarát alkották az elmúlt években. A képzőművészeti ágon tanulók rendszeresen, kiállításokon mutatják be műveiket, valamint az elmúlt időszakban több pályázaton és versenyen értek el kiemelkedő eredményeket. A zenész növendékek aktív szereplői a városi, regionális, országos és külföldi rendezvényeknek, versenyeknek. Az eseményen részt vett Szigli István, Feketehegy-Szárazrét önkormányzati képviselője is.Handl Szabolcs intézményvezető ünnepi beszédében a diákokhoz szólva kiemelte, hogy az iskola növendékei számos rendezvényen léphettek fel, sok lehetőséget kaptak megmutatni tehetségüket, a tanárok pedig meggyőződhettek arról, hogy volt miért dolgozniuk. "Sok örömet és boldogságot kaptunk tőletek, amelyet nem feledünk." - tette hozzá az intézményvezető, aki külön kiemelte Kindl Gábor nevét, aki a a Fehérvár Táncosa tehetségkutatón a mentorok díját nyerte el. Handl Szabolcs arról is szólt a ballagáson, hogy Fehér József főigazgató úr stresszmentes ideológiája olyan iskolát teremtett a diákok számára, ahol minden adott volt ahhoz, hogy a legjobb tudásukat nyújtsák és a tehetségüket kibontakoztassák.

Fehérvári színes

 1. Maroshegyi Böndörödő bográcsozással, hagyományőrzőkkel és vidámsággal

  Napsütés és jó hangulat várta a maroshegyieket a szüreti Böndörödő hagyományőrző rendezvényén. A mulatságot tizenkettedik alkalommal rendezték meg, csikós bemutatóval, a helyi művészeti csoportok fellépésével és az elmaradhatatlan bográcsozással.

  2019.09.14.
 2. Harminc főzőcsapattal és élőzenével mulattak az első Mini Lecsó Fesztiválon

  Az első Mini Lecsó Fesztiválra várták a városrész lakóit és a vendégeket a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ Gasztroudvarára, ahol már kora délelőttől harminc bográcsban rotyogtak a szezonális finomságok. A főzőcsapatokat élőzene szórakoztatta, az első három helyezett csapatot díjazták, a győzteseket pedig benevezték a szeptember 21-i Székesfehérvári Lecsófőző Vigasságra.

  2019.09.14.
 3. Hetedik alkalommal rendeztek Egészségnapot Öreghegyen

  Az Öreghegyen szűrővizsgálatok és állapotfelmérések mellett gyógytorna bemutatóval és gyakorlási lehetőséggel, jógával, valamint a tavaly átadott közösségi kemencében készített egészséges ételek kóstolójával is várták a városrészben élőket. A szűréseken és a programokon idén is ingyenesen vehettek részt az érdeklődők.

  2019.09.14.
 4. Tanulás játékosan - Családi nap a Titkok Házában

  A Palotaváros általános iskolásait várták szombaton délelőtt a Titkok Háza Tudományos Élményközpont csalládi napjára. Idén szeptembertől minden hónap első két szombatján várják a gyermekeket és szüleiket a februárban megnyílt élményközpontban, a Rákóczi utca 25-ös szám alatt.

  2019.09.14.
 1. Termelői vásárral népszerűsítették az agrárszektorban rejlő lehetőségeket

  A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Fejér Megyei Szervezete elindította a Gazda leszek fórumsorozatot, melynek az a célja, hogy a fiatal pályakezdők körében népszerűsítse az agráriumhoz köthető képzéseket és munkalehetőségeket, vállalkozási lehetőségeket. A program részeként termelő vásárt is rendeztek a Fehérváron a Városház téren.

  2019.09.13.
 2. Kemény stíluskavalkáddal vár hétvégén a Fehérvár Feszt

  Idén is lesz Fehérvár Feszt a 8-as Műhelyben és a mellette lévő csarnokban szeptember 13-14-én, összesen 23 zenekar részvételével. A soft rocktól, a death metalon át egészen a doom metalig sokféle műfaj képviselteti majd magát.

  2019.09.13.
 3. Munkatársat keres a HEROSZ Fehérvári Állatotthona

  Állatgondozói munkakörbe keres munkatársat a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. Elsősorban férfi kollégára van szükség, fizikai jellegű feladatok ellátására. Jelentkezhetnek megváltozott munkaképességűek, de akár nyugdíjasok is.

  2019.09.13.
 4. Maroshegyi Böndörödő - szüreti felvonulás, LGT emlékzenekar és főzőverseny

  Több ezer látogatót várnak idén is a 12. Maroshegyi Böndörödőre szeptember 14-én, szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Házban és az intézmény előtti téren. A nagyszabású szüreti mulatság elmaradhatatlan része a szekeres-zenés felvonulás, a csákberényi csikósok bemutatója, a többféle verseny és a helyi művészeti csoportok színpadi szereplése.

  2019.09.13.

Eseménynaptár

2019. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek