Dido és Aeneas - operabemutató az Alba Regia Vegyeskartól

Henry Purcell Dido és Aeneas című operáját mutatja be vasárnap este az Alba Regia Vegyeskar Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A mű igazi zenei csemege, mert ritkán lehet látni, és hallani színpadi feldolgozását. Az Alba Regia Vegyeskar profi művészekkel és amatőr előadókkal közösen készült az opera székesfehérvári bemutatójára.
2019.03.25. 07:22 |

330 éve írta meg Henry Purcell Dido és Aenesa című operáját, amely Karthago királynője és a trójai hős tragikus szerelmét meséli el.

A főszerepekben Baranyai Anett, Najbauer Lóránt és Radics Éva lépett színpadra a Hermann László Kamarazenekar (karmester: id. Major István), a csembalón játszó Vasvári Tamás zongoraművész és Tokodi Gábor lantművész zenei kíséretében. Közreműködtek Nagy Ida, Molnár Anna, Molnár Eszter, Philipp György és Csapó József énekművészek, valamint a koncert szervezője, az Alba Regia Vegyeskar énekesei. Az operát Kozáry Ferenc rendezte, és Kneifel Imre vezénylte.

Kultúra

 1. Volt egyszer egy művésztelep - kiállítás a Köfém Művházban

  Volt egyszer egy művésztelep – Az Agárdi Nemzetközi Művésztelep 30 éve címmel nyílt kedden este kiállítás a Köfém Művelődési Házban. Az Agárdi Művésztelep ideje alatt született közel félezer alkotásból most 68 képet tekinthetnek meg az érdeklődők az október végéig látogatható tárlaton.

  2020.09.29.
 2. A Vörösmarty-emlékülésen vette át a Toldy-díjat Dr. Bakonyi István, irodalomtörténész

  A Magyar Irodalomtörténet Társaság Toldy Ferenc-díját Blatt György, Mohácsy Károly, Finta Gábor és Román Károly után ismét székesfehérvári irodalmár kapta. Bakonyi István a Vörösmarty-emlékülésen, a Városházán vette át az elismerést a művelődésszervezésben végzett tevékenységéért: „az irodalmi élet vérkeringésében folyamatosan jelen lévő irodalomtörténész, kritikus, tanár, Székesfehérvár irodalmi-kulturális életének aktív szervezője” – hangzott el a laudációban.

  2020.09.29.
 3. Az egyházi ingatlanok védelmét, felújítását támogató új felhívásról tájékoztattak

  Közös sajtótájékoztatón ismertette a Magyar Kormány által az „Egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások támogatása” címen kiírt, az egyházi ingatlanok védelmét, felújítását, bővítését támogató 2021. évi felhívás részleteit Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára és Spányi Antal, püspök, kedden, Fehérváron, a II. János Pál pápa téren. 

  2020.09.29.
 4. 15. Országos Könyvtári Napok - R. Kelényi Angelika lesz a vendég az Aranybulla Könyvtárban

  Október 5-én, hétfőn délután 5 órakor a 15. Országos Könyvtári Napok alkalmából az Aranybulla Könyvtár olvasótermében látják vendégül a Terézanyu-díjas írónőt, R. Kelényi Angelikát, akivel Bokros Judit újságíró beszélget.

  2020.09.29.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Székesfehérvár Topotéka