Önkéntesség Székesfehérváron

Buszmenetrend 2021.

hirdetés

Facebook

ÖKK Fehérvár Spotify

Turizmus

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. #WeRemember: Székesfehérvár is csatlakozott a holokauszt emléknaphoz

  Székesfehérvár is csatlakozott a Zsidó Világkongresszus által indított #WeRemember elnevezésű kampányhoz, melynek során középületeket világítanak ki szlogenjével. A Városháza szerdán este öltötte magára a #WeRemember feliratot.

  2022.01.26.
 2. Vitára késztették az újakat a régiek a Szóval győzni mentornapján

  Két foglalkozás várt a Szóval győzni döntőseire a keddi mentornapon. Az elsőn az előző verseny finalistáitól kaptak feladatokat az idei bajnokjelöltek: három témáról vitatkoztak egymással a résztvevők. A másodikon pedig Azurák Csaba riporter, műsorvezető várta a diákokat, ő többek között arról beszélt nekik: hogyan tudnak majd jó interjút adni a döntőben?

  2022.01.26.
 3. Régészeti geofizikai vizsgálat indul csütörtökön a palotavárosi Központi Parkban

  Vizsgálódó szakemberekre lehetnek figyelmesek csütörtökön Palotavárosban, a Központi Park területén elhaladók. Régészeti geofizikai vizsgálatok kezdődnek ugyanis a területen a Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont irányításával. A felszínen használható műszerekkel roncsolásmentesen vizsgálhatók a talaj felső 2-3 méteres rétegének fizikai hatásai, ugyanakkor újabb információkat szerezhetnek a föld alatt esetleg megőrződött épületmaradványokról.

  2022.01.26.
 4. Átvette a Magyar Mentésügyért Emlékérem plakettjét Székesfehérvár polgármestere

  Székesfehérvár polgármestere szerdán átvette a Magyar Mentésügyért Emlékérem plakettjét, mellyel a város Önkormányzatának mondtak köszönetet a mentőszolgálat munkájának támogatásáért. Az elismerést dr. Vörös Péter, az Országos Mentőszolgálat közép-dunántúli regionális igazgatója és Reszegi Imre vezető mentőtiszt adták át dr. Cser-Palkovics Andrásnak a Városházán.

  2022.01.26.

Kultúra

Sport

 1. Kosárlabda, Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia: győzelem és vereség

  A székesfehérvári Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia női együttese NB I/B csoportos mérkőzést játszott, és vereséget szenvedett. Az U16-os kadett lányok bajnokságában is érintett volt a DKKA együttese a hétvégén, idegenben jártak sikerrel, és nyertek.

  2022.01.27.
 2. Hétvégi sport: labdarúgás, kosár- és kézilabda, jégkorong

  A hétvégén már teljes sportnagyüzem lesz, hiszen a labdarúgók is beszállnak, és az NB I-ben már bajnoki mérkőzéseket rendeznek. Bár az idő még kissé hűsnek tetszik, de a játék a lényeg, ha az jó lesz, feledteti a hideget. Az öt székesfehérvári csapatból három játszik itthon.

  2022.01.27.
 3. Jégkorong: a Hydro Fehérvár AV19 kiütéses győzelme a cseh Znojmo ellen!

  A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata szerdán este a cseh Tesla Orli Znojmo legénységét fogadta az ICE HL bajnokságában. A fehérváriak jobb pozíciót foglalnak el a tabellán, mint az ellenfelük, de egy cseh csapat mindig veszélyes ellenfél. De ezen az estén a volánosok voltak veszélyesek!

  2022.01.26.
 4. A Honvéd Szondi SE kiemelt egyesület, új szakosztályokkal

  A székesfehérvári Honvéd Szondi SE tájékoztatóra hívta szerdán a sajtó munkatársait. A megbeszélés témája a H. Szondi SE szerepe a város életében. Erről az elnök és még két szakosztály vezetője beszélt. Szentes László elnök mellett Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, Volsik Tibor az asztaliteniszezők és Takács Péter a triatlonosták vezetője mondta el a gondolatait.

  2022.01.26.

Gazdaság - Városfejlesztés

 1. Fejér termék 2022 – február végéig meghosszabbították a pályázati határidőt

  A „Hagyomány - Érték - Minőség” jegyében hirdette meg ismét a Fejér Termék pályázatot a Fejér Megyei Önkormányzat. A kezdeményezés határidejét 2021. december 31-ről 2022. február 28-ra módosították. Az elismerő cím elnyerésére a megyében előállított minőségi kézműves termékek és élelmiszerek készítői pályázhatnak.

  2022.01.25.
 2. Munkahelyi egészségvédelem a VIDEOTON-ban - minden eszközt bevetnek

  A munkahelyi egészségmegőrzés a vállalati kultúra szerves részét képezi a Videoton Holding Zrt-nél. Sinkó Ottó vezérigazgató részletesen számolt be a Gazdasági Kalauznak arról, hogy milyen erőfeszítéseket tesznek dolgozóik egészségének megőrzéséért.

  2022.01.25.
 3. Külpiaci növekedéshez kapott támogatást a Videoton Holding Zrt.

  A Külpiaci Növekedési Támogatási Program keretében a Videoton Holding Zrt. több mint 400 millió forintnyi állami támogatást kapott bulgáriai üzeme fejlesztéséhez. A támogatásról szóló oklevelet pénteken délután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személyesen adta át Videoton Holding Zrt. vezetőségének.

  2022.01.21.
 4. Kihívásokkal teli évben is stabil gazdálkodással számol az idei költségvetés Székesfehérváron

  Elkészült Székesfehérvár 2022. évi költségvetésének tervezete. Ma a Városházán sajtónyilvános tájékoztató keretében dr. Cser-Palkovics András polgármester aláírta az előterjesztést és átadta azt dr. Bóka Viktor címzetes főjegyző számára. A tervezetet január 28-án, jövő pénteken tárgyalja a város Közgyűlése.

  2022.01.21.
 1. Átfogó bővítés a fehérvári buszhálózaton - lesznek késő esti járatok is

  Az Önkormányzat szándéka szerint mintegy évi plusz 350 ezer km-rel növekedik a közösségi közlekedés hálózata Székesfehérváron. A hálózatbővítés eredményeként javul a kórház elérése, és a városrészeket összekötő járatoknak köszönhetően csökken az átszállások száma is. Az üzemidő bővítésével éjfél környékén is el lehet érni a városrészek jelentős részét.A hálózatbővítés járattervezeteit ITT nézheti meg pontosan!

  2022.01.25.
 2. Minden egy helyen! – megújult a családsegítő szolgálati rendszer az Alba Bástyában

  Befejeződött az Innovatív Szociális Szolgáltató Központ kialakítása Székesfehérváron, az Irányi Dániel utca 4. szám alatt. Az önkormányzati tulajdonú, üresen álló épületet felújították, itt kapott helyet az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, amely korábban 16 telephelyen működött városszerte.

  2022.01.24.
 3. Elsőként Fejér megyében állnak forgalomba az új Mercedes-Benz buszok

  A Volánbusz idén is folytatja a flotta megújítását a 2018-ban indított nagyszabású járműfiatalítási programjának keretében. Ennek következő lépéseként forgalomba állnak az első magyar gyártású új Mercedes-Benz REFORM 501 LE típusú autóbuszok. A 88 járműből 26 busz Fejér megye helyközi járműflottáját erősíti, melyek közül az első 6 már meg is érkezett.

  2022.01.20.
 4. Kormányzati forrásból újulhatnak meg Öreghegy fő útjai

  Hétfőn délelőtt jelentette be Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője közösségi oldalán, hogy a Kormány elfogadta javaslatát, így 2022 és 2025 között állami forrásból teljeskörűen, közművekkel együtt megújul a Pozsonyi út, a Zsolnai út, a Nagyszombati utca, a Kassai utca és a Nyitrai utca. Dr. Cser-Palkovics András polgármester szintén közösségi oldalán fejezte ki örömét a hírrel kapcsolatban.

  2022.01.10.

Fehérvári színes

 1. Meseírásra fel határon innen és túl! – meghirdették a 13. Tündérszó pályázatot

  A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár 13. alkalommal hirdette meg a Tündérszó határok nélkül meseíró pályázatot. A világ bármely országában élő, 8-15 év közötti gyerekektől várják a magyar nyelvű történeteket 2022. április 10-ig.

  2022.01.27.
 2. Hétfőig lehet még jelentkezni a 2022-es Nyugdíjas Ki mit tud?-ra

  A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén ismét meghirdette hagyományos rendezvényét: a jövő évi Ki mit tud?-ra január végéig várják az érdeklődő Fejér megyei nyugdíjasok és nyugdíjas csoportok jelentkezését előadóművészeti, valamint képző-, ipar- és népművészeti kategóriában.Részletek és jelentkezés ITT!

  2022.01.27.
 3. Megismétlik a palotavárosi időutazást január 28-án a Tolnai utcai Tagkönyvtárban

  A nagy sikerre való tekintettel megismétlik az Időutazás a Palotavárosban című ismeretterjesztő előadást a Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában. A január 28-án, pénteken 17 órakor kezdődő eseményre az intézmény e-mail címén vagy telefonszámán lehet regisztrálni.

  2022.01.26.
 4. Házasság hete 2022. - fontos a kettesben töltött, minőségi idő

  A Házasság hete alkalmából játékot hirdet házaspárok számára a SZÉNA Egyesület. A feladat nem más, mint az, hogy a házasság hetét megelőzően randevúra hívjátok a kedveseteket. A feladat teljesítéséről pedig egy fotót és 2-3 mondatos élménybeszámolót kell küldeni a  szenaegyesulet@gmail.com címre

  2022.01.26.
 5. Net Nagyi a Gárdonyiban – tanfolyam az okoseszközök és az internet használatáról

  Net Nagyi címmel hirdetett tanfolyamot a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár az okoseszközök és az internet használatáról. A hat alkalomból álló, önköltséges kurzus február 22-én indul, jelentkezni az intézményben lehet.

  2022.01.25.

Kék hírek

Aranybulla emlékév 2022.

Eseménynaptár

2022. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

városgondnokság hibabejelentés

Hirdetés

Székesfehérvári Futók Köre

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin