Jelenleg érvényes buszmenetrend

hirdetés

Veszélyhelyzeti döntések 2020. november 4-től

ÖKK Fehérvár Spotify

Projektek

hirdetés

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Szerb küldöttséggel egyeztetett Székesfehérvár polgármestere

  Magyarországra látogatott a Szerb Köztársaság Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériumának államtitkára, Lálity Urbán Emese és a posztot korábban betöltő Kern Imre, Szabadka polgármestere. A szerb delegáció tagjai délelőtt Budapesten tárgyaltak, majd Székesfehérváron folytatták programjukat, ahol megnézték az IKARUS Székesfehérvári Ipari Parkot, délután pedig dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel egyeztettek.

  2021.06.22.
 2. Közmeghallgatás lesz pénteken reggel a Városházán

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése június 25-én, pénteken 8 órától közmeghallgatást tart a Városháza Dísztermében, melynek témája a koronavírus-járvány elleni védekezési feladatellátás lesz.

  2021.06.22.
 3. Végzős sportközgazdászokat köszöntöttek a BCE Székesfehérvári Campusán

  Online diplomavédéssel zárták tanulmányaikat a Sportközgazdász mesterképzés harmadik évfolyamának hallgatói. Immár hagyománynak tekinthető, hogy a végzősöket ünnepélyes találkozón köszöntik a Budapesti Corvinus Egyetem és Székesfehérvár Önkormányzatának képviselői az Alba Regia Sportcsarnokban.

  2021.06.21.
 4. Elkezdődött a Titkok Háza Gyerekegyetem - közel 30 fiatalt várnak

  A Titkok Háza Tudományos Élményközpont és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara idén először szervezte meg a Titkok Háza Gyerekegyetemet, ahol az általános iskolák 5-8. osztályos diákjai hallgatókká válhatnak, előadásokon és szemináriumokon, interaktív foglalkozásokon vehetnek részt. Az első turnus hétfőn indult és péntekig tart.

  2021.06.21.

Kultúra

 1. Tárlatvezetések, koncertek, előadások - szombaton lesz a Múzeumok Éjszakája

  A Múzeumok Éjszakáján, szombaton nyílik meg az Egyházmegyei Látogatóközpont. A programsorozat számos programot kínál idén is – tárlatvezetésekkel, koncerttel, szabadtéri előadásokkal. Az érdeklődők hagyományosan körsétát tehetnek a Városházán is, a polgármester vezetésével.

  2021.06.22.
 2. „A hit kiárusítása” – Somogyi Viktória dokumentumfilmje újra Fehérváron

  „A hit kiárusítása” amerikai díjnyertes dokumentumfilmet ismét bemutatják június 22-én, kedden 20 órától a Szent Sebestyén-templomban.A bemutatót követően a közönség találkozhat a fehérvári Somogyi Viktóriával, az amerikai templombezárási válságról szóló alkotás rendezőjével, akivel Vakler Lajos újságíró beszélget.

  2021.06.22.
 3. Hűs 22 fok van egész nap a határon túli magyar képzőművészet remekeiből nyílt kiállításon

  Hétfőtől péntekig, valamint vasárnap 10–18 óráig, szombaton: 9-18 óráig látogatható a Csók István Képtárban a határokon túli magyar képzőművészet remekeiből nyílt kiállítás. A több mint nyolcvan határon túli magyar alkotás a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből érkezett Fehérvárra.

  2021.06.22.
 4. #nyáronisolvasok címmel fotópályázatot hirdetett az Aranybulla Könyvtár

  #nyáronisolvasok címmel hirdetett fotópályázatot 16 éven felülieknek az Aranybulla Könyvtár Alapítvány. A cél olyan alkotások készítése, amelyek a nyári olvasásélményekről szólnak, a beküldési határidő szeptember 10. A legötletesebb képek készítői a zsűrizés és a közönségszavazás alapján jutalomban részesülnek.

  2021.06.21.

Sport

 1. Vérteskozma-teljesítménytúrák július 3-án - kizárólag online lehet nevezni június 30-ig

  2021-ben július 3-án szervezik a hagyományos Vérteskozma-teljesítménytúrákat. A természetjárók 10, 20 vagy 30 km-t gyalogolhatnak, nevezni online lehet a Vértes Meteor TSE oldalán keresztül június 30-ig.

  2021.06.22.
 2. Érmek Egerből - Tóth Adrián jegyet váltott a georgiai junior ökölvívó Európa-bajnokságra

  Teljes nemesfém-kollekcióval tértek haza Egerből, az Utánpótlás Magyar Kupáról (korábban Diákolimpia) a Fehérvár Küzdősport SE Ökölvívó Szakosztályának fiataljai; Tóth Adrián (junior,75 kg) arany,- Frank Dominik (serdülő, 48 kg) ezüst,- Hippeller Panna (junior, 57 kg) bronzérmet szerzett. A megmérettetésen 217 serdülő (13-14 év) és junior (15-16 év) korú versenyző vett részt.

  2021.06.22.
 3. Remekeltek a Kiskút Tenisz Klub fiataljai a vidékbajnokságon

  Balatonbogláron zajlik a teniszezők vidékbajnoksága. A székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub korosztályos tehetségei alaposan kitettek magukért az első héten, hiszen egyéniben, párosban és csapatban is érmeket, köztük nem egy aranyat is szereztek.

  2021.06.21.
 4. Rácz Lajos olimpiai ezüstérmes várja kedden a futókat a Haleszban

  Kedden kezdődnek a Székesfehérvári Futók Köre díjmentes foglalkozásai és futáspróbái a Haleszban. Az első alkalom díszvendége Rácz Lajos olimpiai ezüstérmes birkózó lesz, aki a Honvéd SE szakembereivel együtt ad segítséget és tanácsot az amatőr futóknak.

  2021.06.21.

Gazdaság - Városfejlesztés

 1. 1100 végzős szakmunkás és technikus erősítheti Székesfehérvár munkaerőpiacát

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum intézményeiben az idei tanév végén 57 szakmában közel 1100 fő végez. Nappali tagozaton több mint 750-en, a felnőttképzésben pedig több mint 340-en fejezték be tanulmányaikat.

  2021.06.21.
 2. Kinevelik a holnap mérnökeit - megalakult a Harman Ipari Tanszék

  Megalakult a Harman Ipari Tanszék, amely a 2021/2022-es tanévben kezdi meg működését az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, a vállalathoz kihelyezve. Az egyetem és a cég vezetői a tanszék megalakulása kapcsán kiemelték, hogy mindez olyan lehetőséget, kiaknázatlan területet jelent, ahol a cég, az egyetem és a hallgatók is mérhető előnyhöz jutnak.

  2021.06.18.
 3. A mai naptól indul a nyári diákmunka program a nappali képzésben tanulóknak

  Június 15-én indul a nyári diákmunka, a nappali képzésben tanuló 16-25 évesek munkatapasztalatot és jövedelmet szerezhetnek. A kormány 3 milliárd forintos támogatással ösztönzi a diákok nyári foglalkoztatását.

  2021.06.15.
 4. Távhőszolgáltatási kisokost készített a SZÉPHŐ Zrt. - heteken belül megérkezik a távhős otthonokba

  A cél, hogy a távhőszolgáltatási kisokos segítse a zökkenőmentes ügyintézést a SZÉPHŐ Zrt. ügyfeleinek. A következő napokban a kiadvány egy példányát minden, a távhőszolgáltatást igénybe vevő ügyfél megtalálja a postaládájában. 

  2021.06.14.
 1. Kézilabdapálya épül a Zentai udvarán a szövetség támogatásával

  A Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával két kézilabdapálya épül jelenleg Székesfehérváron: az egyik a BCE campusa mellett, a másik pedig a Zentai Úti Iskola udvarán. Három hét múlva készül el a szabvány méretű pálya, ami az iskolai testnevelésórák mellett az utánpótlás edzéseinek ad majd helyet.

  2021.06.15.
 2. Közutas Szakmai Nap a Sóstón - újabb útfejlesztésekről számoltak be

  A Közlekedéstudományi Egyesület Fejér Megyei Területi Szervezete huszonhatodik alkalommal rendezte meg a hagyományos Közutas Szakmai Napot, amelyre ezúttal a Sóstó természetvédelmi területen található Zöldtanyán került sor. A szakmai napon szó volt Székesfehérvár közlekedésfejlesztéséről, a megye közlekedési aktualitásairól, valamint bemutatták a lime rollert is.

  2021.06.12.
 3. További elektromos autóbuszok érkezhetnek a Volánbuszhoz - Fehérvárra 12 darab

  A Volánbusz a korábban megpályázott 60 elektromos autóbusz után újabb 40 beszerzésére nyújtott be pályázatot a Zöld Busz Program keretében. A pályázatok és a közbeszerzési eljárások eredményessége esetén Győrben 13, Székesfehérváron 12, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben 6, a fővárosi agglomerációban pedig 40 jármű korszerűsítheti a járműállományt.

  2021.06.08.
 4. Összesen 22 helyszínen kezdődik út- és járdafelújítás a nyári szünetben

  Szerdán is folytatódtak a nyárra tervezett út- és járdafelújítások, illetve parkolóépítések munkaterület átadásai városszerte. A Városgondnokság a napokban összesen 22 helyszínen adott át munkaterületet, ami azt jelenti, hogy a kivitelező elkezdheti a felújítási munkálatokat. A kivitelezések az elkövetkező hetekben kezdődnek, és 2021 novemberéig fejeződnek be.

  2021.05.26.

Fehérvári színes

 1. Hajrá, magyarok! - piros-fehér-zöld színben a Városháza

  Készülve a magyar válogatott szerdai meccsére, nemzeti színű megvilágítást kapott a Városháza kedden estétől csütörtökön reggelig.

  2021.06.22.
 2. Hétféle alkotóhétre várja a jelentkezőket a Fehérvári Kézművesek Egyesülete

  Hétféle alkotóhetet hirdetett nyárra az ifjúsági és a felnőtt korosztálynak a Fehérvári Kézművesek Egyesülete. A táborok mindegyikére lehet jelentkezni, sőt, a Gyermekműhely augusztusi turnusára is vannak még szabad férőhelyek.

  2021.06.22.
 3. Kenuval mentek a Sárvízen Gorsiumig a Vitál Club táborozó fiataljai

  Izgalmas felderítő vízitúrán vettek részt kedden a Vital Club SE táborozó fiataljai egy sárvízi evezéssel, Székesfehérvártól egészen Gorsiumig, ahol a régészeti parknál az egykori ókori kikötő maradványaihoz közel kötöttek ki.

  2021.06.22.
 4. Július 15-ig várják az alkotásokat Európai Mobilitási Hét rajz és fotópályázatára

  Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdettek, amelyre az óvodás korosztálytól a felnőttekig bárki jelentkezhet. Az elkészült műveket digitális formában, a Közlekedéstudományi Intézet honlapján keresztül lehet benyújtani 2021. július 15-ig.

  2021.06.22.
 5. A kukák világgá mentek – gyerek ökoklub a Sóstó Látogatóközpontban csütörtökön

  A kukák világgá mentek – hogy hogyan és miért, azt június 24-én, csütörtökön  a Sóstó Látogatóközpontban deríthetik ki a gyerekek az idei első gyerek ökoklub foglalkozásán.

  2021.06.22.

Kék hírek

Hirdetés

városgondnokság hibabejelentés

Veszélyhelyzeti döntések 2020. március-június

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Székesfehérvári Futók Köre

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin