Önkéntesség Székesfehérváron

Buszmenetrend 2021.

hirdetés

ÖKK Fehérvár Spotify

Turizmus

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Menő-jővő - elektromos járművek napja Székesfehérváron

  Vasárnap egészen késő délutánig az elektromos járműveké volt az utca a Rákóczi út - Várkörút kereszteződésében, ahol az érdeklődők a technika legújabb, már elérhető vívmányaival találkozhattak. Az elektromos autók széles palettája mellett elektromos robogók, sőt nagymotorok is kipróbálhatóak voltak.

  2021.09.26.
 2. Ezüstdiplomás mérnökök - 40 éve végzetteket köszöntöttek

  Kilenc egykori „geos” és 44 „kandós” hallgató vette át ezüstdiplomáját szombaton délután a Városháza Dísztermében tartott ünnepségen. A 40 éve végzetteket a város nevében Mészáros Attila alpolgármester, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara részéről Prof. dr. Györök György dékán köszöntötte. Az Alumnik visszaemlékezéseit követően pedig felzúgott a két kar egykori csatakiáltása is.

  2021.09.25.
 3. Tisztán látszik! – családi programok a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében

  Fenntarthatóság és környezettudatosság a mindennapokban, azaz hogyan lehet észrevétlenül a családok mindennapjainak része ez a szemlélet? Ezekre a kérdésekre ad sokféle – kinek-kinek személyre szabható – választ a Tisztán látszik! Jövőtudatos fesztivál, amely ma és holnap zajlik a Sóstó Természetvédelmi Területen.

  2021.09.25.
 4. Felszentelték a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda megújult épületét

  Ünnepélyes keretek között szentelték fel a Szent Imre Általános Iskola és Óvoda megújult épületét. A több mint két éven át tartó fejlesztésnek köszönhetően öt új tanteremmel, tanári szobával, közösségi térrel, sport- és játszóudvarral gazdagodott a három nevelési, oktatási intézménynek otthon adó belvárosi épületegyüttes.

  2021.09.25.

Kultúra

 1. Kultúrházak Éjjel-Nappal 2021 - Balett-terasz a Székesfehérvári Balett Színházzal

  Minden, ami kultúra Székesfehérváron: zene, tánc, színház szerepelt fő témaként azon a beszélgetésen, amelyet a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozat keretében rendeztek meg pénteken este a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban. Dr. Cser-Palkovics András polgármestert és Egerházi Attilát, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatóját Juhász Zsófia, a Központ vezetője kérdezte.

  2021.09.24.
 2. Gyöngyélet – zenés irodalmi est kedden a biedermeier jegyében

  Különleges program születik a Hetedhét Játékmúzeum, valamint a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjainak és tanáraiknak köszönhetően. Szeptember 28-án, kedden 18 órától várják az érdeklődőket a Gyöngyélet – zenés irodalmi est a biedermeier jegyében című programra.

  2021.09.24.
 3. Csajkovszkij Vonósszerenádja is felcsendült a Somorjai-bérlet nyitóestjén

  A Somorjai-bérlet nyitóestjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vonóskara lépett közönség elé a Szent István-teremben. A hangverseny első felében három XX. századi kompozíció, míg a második felvonásban a vonószenekari repertoár egyik alapműve, az est címadó darabja, Csajkovszkij reprezentatív, négy tételes Vonósszerenádja csendült fel.

  2021.09.23.
 4. Aki a római korban szeretett volna élni - Fitz Jenőre emlékeznek

  Gazdag programsorozattal emlékezik a Szent István Király Múzeum egykori igazgatójára a Fitz Jenő Emlékév keretében. A csütörtöki tudományos konferencián először a Fehérvár Televízió portréfilmjével idézték fel Fitz Jenő személyiségét és pályafutását, majd olyan előadók léptek a pódiumra, akiknek személyes kapcsolata volt Fitz Jenővel, vagy a tanár úr hagyatékához kapcsolódó területen folytatnak kutatásokat.

  2021.09.23.

Sport

Gazdaság - Városfejlesztés

 1. Mindent a duális képzésről - megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap

  Megújult a szakképzés szereplői számára készült honlap, amely hangsúlyosan foglalkozik a vállalkozói oldallal, de részletes tájékoztatást nyújt a tanulók számára is.  A duális képzés legfrissebb információiért keresse fel a megújult honlapot!

  2021.09.19.
 2. Duális Roadshow a Széchenyiben – képzésekkel, ipari szereplőkkel ismerkedtek a diákok

  Duális Roadshow-t rendeztek pénteken a Széchenyi István Műszaki Technikumban. A nagyszabású program az intézmény csaknem 900 diákjának nyújtott betekintést a duális oktatásba, az ipari partnercégek világába, kínálatába és a felsőoktatásba.

  2021.09.17.
 3. Szombaton rendezik meg az Építők Napját a Vörösmarty Szakközépiskolában

  Tavasz helyett ősszel, ám hagyományosan gazdag programkínálattal rendezik meg az idei Építők Napját Székesfehérváron. A szakmai és szórakoztató elemeket is tartogató esemény szombaton 10 órakor kezdődik a Vörösmarty Technikumban, ahova szeretettel várják az ARÉV Baráti Kör Egyesület tagjait, családjaikat és minden érdeklődőt!

  2021.09.13.
 4. A Doktor24 és az UNION közös cége felvásárolta a LIFE Egészségcentrumot

  A Doktor24 magánegészségügyi szolgáltató és az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. vásárolta meg a székesfehérvári LIFE Egészségcentrumot. A LIFE Egészségcentrumban Székesfehérváron mintegy 50 orvos és további 30 szakdolgozó és adminisztrációs munkatárs dolgozik.

  2021.09.08.
 1. Még idén kezdődhet a Multicsarnok építése az útkapcsolatokkal együtt

  Magyarország Kormánya döntött: biztosítja a szükséges forrást, ezzel indulhat a Multicsarnok építése - jelentette be Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester Facebook oldalukon. 

  2021.09.26.
 2. Tovább fiatalodik a helyi autóbuszállomány Székesfehérváron

  Még több modern, kényelmes, környezetkímélő autóbusz érkezik Székesfehérvár helyi közlekedésébe. A Volánbusz célja, hogy a megújuló autóbuszflottával, a szolgáltatási színvonal emelésével hozzájáruljon az utasok elégedettségéhez, és egyre többen szavazzanak bizalmat a városban üzemelő helyi közlekedési közszolgáltatásnak.

  2021.09.24.
 3. Restaurálják a Püspök kutat, de módosulnak a Várfal park megújításának tervei

  Nagyszabású parkfelújítás kezdődött a Várfal parkban. Ennek keretében biztosan megújul a Püspök kút is, a térrendezés további elemeiről azonban - így a tervezett új, nagy játszótérről is - további egyeztetések szükségesek. Az elkövetkező napokban ezek eredményéről is tájékoztatást adunk majd a fehérváriaknak.

  2021.09.16.
 4. Hatalmas villanyoszlopokat és földkábeleket telepítettek át az épülő kerékpárút nyomvonalán

  A Budapest-Balaton kerékpárút építéséhez helyenként a villamos hálózat átépítése is szükséges. A nyomvonal biztosítása érdekében az E.ON Hungária szakemberei nemrég Székesfehérváron végezték el a kihívásokkal teli munkákat. Videó is készült arról, hogy költöztek azok a 12 méter magas 1 tonna súlyú acéloszlopok, amelyek a Budapest-Balaton kerékpárút tervezett nyomvonalán álltak eddig.

  2021.09.10.

Fehérvári színes

 1. Trabant - Wartburg mini találkozó volt vasárnap Székesfehérváron

  Vasárnap kora délután a MOL Aréna Sóstó homoksori parkolójából indult útnak a Velencei-tó felé a fehérvári trabantos - wartburgos baráti társaság. A városunkban azokat az utcákat is érintették, amit a Facebookon meghirdetett posztjukban kértek a fehérváriak.

  2021.09.26.
 2. Ingyenes Punnany Massif-koncerttel búcsúzott a szezontól Székesfehérvár

   Nyarat idéző időben köszönt el Székesfehérvár a nyári rendezvényszezontól szombaton este a Punnany Massif koncertjével. Az ország egyik legnépszerűbb fesztiválzenekara a város Önkormányzatának támogatásával adott ingyenes, szabadtéri koncertetszombaton.

  2021.09.26.
 3. Sikeres lesz a gyermek felemelő világcsúcs?

  Szombat délelőtt ragyogón sütött a nap. A Palotavárosi tavakon huncutul csillant meg a játékos fény, a Királyok Parkjában színpad, azon programok, míg a parkban ugrálóvár és egyéb gyermek ínyencség várta a mozogni vágyó apróságokat. Itt kerékpárral lehetett célba érni, amott manuális tevékenységet végeztek a jövő reménységei, kicsit távolabb piciny kukákba kellett berakni az abba való kártyákat.

  2021.09.25.
 4. Kati és az ő cipőszámítása - kihagyhatatlan kiállítás nyílt pénteken

  A hölgyek számára (is) kihagyhatatlan kiállítás nyílt pénteken a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban, ahol egy hónapon át Illés Kati cipőtervező alkotásai tekinthetők meg. Csodás színek, mesebeli fazonok, bojtok, gombok, szalagok és masnik, csipkeminta és gobelinhímzés – az iparművész fantasztikus lábbeliket készít.

  2021.09.24.
 5. Kutatók Éjszakája robotokkal és játékkal az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

  Sokszínű, innovatív és izgalmas programokkal várta a látogatókat a Kutatók Éjszakáján az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán ki lehetett próbálni a robotok programozását és használatát, morze kódokban az üzenetküldést, térbeli modellek készítését, a kisebbek pedig megkereshették Kalóz Jack kincsét. 

  2021.09.24.

Kék hírek

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
20 21 22 23 24 25 26

városgondnokság hibabejelentés

Hirdetés

Székesfehérvári Futók Köre

KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


Nyitott tornatermek

Nyitott tornatermek

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin