Projektek

Eseménynaptár

2019. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
25 26 27 28 29 30 31

Ügyintézés

Önkormányzat

Közélet

 1. Emlékmisét imádkoztak a szentéletű Kaszap István születésének évfordulóján

  Hétfőn, az imameghallgatásokról elhíresült jezsuita novícius, Kaszap István születésének 103. évfordulóján, egyben Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Spányi Antal, megyés püspök celebrált ünnepi szentmisét a város és az egyházmegye megjelent papságával a Prohászka templomban, ahol a szentbeszédet Bérczi L. Bernát O. Cist, zirci apát mondta. A szentmisét követően a főpásztor vezetésével a szentéletű kispap sírjához vonultak a hívek, hogy együtt imádkozzanak Kaszap István mielőbbi boldoggáavatásáért. 

  2019.03.25.
 2. Tavaly jelentősen csökkent a két éven túli bírósági ügyek száma a megyében

  A Fejér megyei bíróságok 2018-ban kiemelt figyelmet szenteltek a két éven túli ügyek számának csökkentésére: a Székesfehérvári Törvényszéken az összesen folyamatban maradt 3879 peres ügy hét százaléka két éven túli, a járásbíróságokon tavaly a két éven túl folyamatban lévő ügyek száma büntető ügyszakban 36,5 százalékkal, polgári ügyszakban 10,8 százalékkal csökkent.

  2019.03.25.
 3. Középpontban a pályaválasztás - szakmai napot tartott a Székesfehérvári Diáktanács

  Hétfőn délelőtt a Székesfehérvári Diáktanács Szakmai Napjára került sor a Városházán, ahol Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a diákokat, majd Tátrai Réka Fejér megyei ODT tag tartott beszámolót eredményeikről. A diákok pályaorientációs lehetőségekről hallhattak előadást Fűrész István tanár úrtól és bemutatták a szakmai versenyek székesfehérvári iskolákban tanuló díjazottjait is.

  2019.03.25.
 4. A társasházakban élőket várja szakmai fórumra a Lakásbérlők- és tulajdonosok Egyesülete

  Lakásbérlők és Lakástulajdonosok Érdekvédelmi EgyesüIete március 28-án, csütörtökön 15 órai kezdettel közös képviselőknek és a város társasházaiban élőknek szervez előadást a földhivatali bejegyzésről, az adatvédelmi szabályokról és a mérleg beszámoló törvényi kötelezettségéről a Fehérvári Civil Központban.

  2019.03.25.

Kultúra

 1. Társaséneklési verseny a Kodályban - az iskola szinte valamennyi évfolyama szerepelt

  Közel három évtizedes hagyománya van a társaséneklési versenynek a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolában. A társaséneklés hagyományos ünnepén, Bartók Béla születésnapján az iskola szinte valamennyi évfolyama megmérettette magát a négytagú zsűri előtt, amely arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmazta a fellépőket.

  2019.03.25.
 2. Dido és Aeneas - operabemutató az Alba Regia Vegyeskartól

  Henry Purcell Dido és Aeneas című operáját mutatja be vasárnap este az Alba Regia Vegyeskar Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A mű igazi zenei csemege, mert ritkán lehet látni, és hallani színpadi feldolgozását. Az Alba Regia Vegyeskar profi művészekkel és amatőr előadókkal közösen készült az opera székesfehérvári bemutatójára.

  2019.03.25.
 3. Mezőföld virágai - négy korcsoportban mutatkoztak be a táncosok

  A 70. évfordulóját ünneplő Alba Regia Táncegyüttes jubileumi rendezvénysorozata újabb kiemelkedő eseményéhez érkezett. Szombaton ismét nagy sikerrel zárult a Mezőföld Virágai Szólótáncverseny bemutatkozó megmérettetése a székesfehérvári Táncházban, melyre hetedik alkalommal látogattak el azok a táncos fiatalok, akik úgy gondolták, megmutatják tehetségüket.

  2019.03.24.
 4. Nagymacskákkal népszerűsítették a Vörösmarty Színház legújabb darabját

  Két héttel a Kafka a tengerparton budapesti bemutatója előtt alaposan meglepte a Vörösmarty Színház színművésze Gáspár Sándor a fővárosi járókelőket az Andrássy úton. A Vörösmarty Színház egy világszerte ismert, bestsellerlistákat vezető szerző, Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton című regény színpadi adaptációját mutatja be a Nemzeti Színházban 2019. április 5-én.

  2019.03.23.

Sport

Gazdaság - Városfejlesztés

 1. Gazdasági lehetőségekről tájékozódott a mongol delegáció Székesfehérváron

  Mongol delegáció látogatott pénteken délelőtt az Alba Ipari Zónába, ahol az ipari parkok fejlesztésének lehetőségeit tanulmányozták. Az Orkhon megyéből érkezett küldöttség elsőként egy családi vállalkozás, a Fémhatás Kft. csarnokát nézte meg, majd a Városházán találkozott és folytatott megbeszélést Cser-Palkovics András polgármesterrel.

  2019.03.22.
 2. Nagyszabású fejlesztések lesznek a Depóniánál

  Új kukásautók és hulladékgyűjtő-edények, tiszta utcák és majdnem háromszoros újrahasznosítható szelektív hulladékmennyiség – ez az, amire a Depónia számít a közeljövőben. A következő két évben a szolgáltató cég komoly beruházásokat tervez, köszönhetően egy uniós pályázati forrásnak. 

  2019.03.21.
 3. A Fehérvári Fogyasztókért - idén is három vállalkozást díjaztak

  Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást.

  2019.03.19.
 4. Hamarosan elkészül az Arconic-Köfém Kft. új, húszezer négyzetméteres gyártócsarnoka

  Egy évvel az alapkő-letétel után már látszik, hogy hamarosan elkészül az Arconic-Köfém Kft. új gyártócsarnoka az Alba Ipari Zónában. A Budai út felől is jól látható a látványos zöldmezős beruházás, ahol hétfőn helyszínbejárást tartott Katus István vezérigazgató és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

  2019.03.19.
 1. Egy új szökőkút is lesz a megújult III. Béla király téren

  Az utak és a parkolók felújítása után néhány napon belül elkészül a III. Béla király teljes parkrekonstrukciója is a faültetésekkel, az új virágágyakkal és egy új szökőkúttal. Jelenleg a parkosítási munkálatok végén tartanak a Városgondnokság szakemberei és az új szökőkút medencéjének befejező munkálatait végzik a szakemberek.

  2019.03.25.
 2. Három parkoló felújítása készült el a Palotavárosban

  Elkészült a Jankovich Ferenc utca 20-26. és a a Kelemen Béla utca 14-18. és 26-30. előtti parkolók felújítása. A felújított parkolók műszaki átadását hétfőn tartották mindhárom palotavárosi helyszínen. A beruházásokra összen mintegy 48 millió forintot költöttek.

  2019.03.25.
 3. Április 1-jén, hétfőn kezdődik a Batthyány utcai felnőtt háziorvosi rendelő felújítása

  Folytatódik az orvosi rendelő-felújítási program Székesfehérváron. Ezúttal a Batthyány utcai felnőtt rendelő kerül sorra a Maroshegyen, ahol a munkálatok április 1-jén, hétfőn kezdődnek és körülbelül öt hónapon át tartanak. Ez idő alatt a háziorvosok a Mészöly Géza utcai rendelő emeletén fogadják a betegeiket. A gyermekorvosok és a védőnők változatlanul a Batthyány utcában maradnak, mivel a felújítás csak a másik épületrészt érinti. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették hétfőn, a Hiemer házban.

  2019.03.25.
 4. Közműfelújításokkal kezdődik a Bartók Béla tér felújítása

  A közművek felújításával és cseréjével kezdődik, majd a tér közösségi funkcióinak kialakításával folytatódik a Bartók Béla tér felújítása, ami egy újabb olyan tere a városnak, mely igazi közösségi térré varázsolható. Miközben megújul a burkolat, a téren kialakul a lehetősége annak is, hogy különböző rendezvények megtartására is kiválóan alkalmas lesz.

  2019.03.11.

Fehérvári színes

 1. Erőműbejárás a Király soron és a Bakony utcában

  A SZÉPHŐ Zrt. idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját. Ebből az alkalomból ismét megnyitja kapuit az érdeklődők számára a Király sori és a Bakony utcai fűtőerőmű. Az látogatók egy 1-1,5 órás, vezetett program keretében tekinthetik meg a telephelyeket. Mivel a csoportok létszáma korlátos (maximum 15 fő), a bejárás előzetes regisztrációhoz kötött. 

  2019.03.25.
 2. Hallottad? Láttad? - kedd éjfélig lehet szavazni a diákújságírók munkáira

  Lezárult a felső tagozatos és középiskolás diákújságíróknak meghirdetett Hallottad? Láttad? Ott voltál? Írd meg! pályázat. A sokszínű írások között színházi, sporttal vagy az iskolával kapcsolatos cikkek, interjúk is születtek. A #Székesfehérvár szlogennel elküldött írásokra a Táska Rádió oldalán lehet szavazni. 

  2019.03.25.
 3. TeSzedd - Csalán a polgárőrök közössége szedte a szemetet az erdőben

  Idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg az ország egyik legnagyobb önkéntes megmozdulását, a TeSzedd! szemétgyűjtési akciót. A tavaszi „nagytakarításhoz” számos székesfehérvári csoport is csatlakozott. Csalán és környékén a polgárőrök fogtak össze és mintegy 15 önkéntes szedte a szemetet szombaton délelőtt a TeSzedd akció keretén belül.

  2019.03.23.
 4. Találd fel a jövőt - a Széchenyi kreatív STEM-csapata utazhat Brüsszelbe

  A „Találd fel a jövőt!” STEM témájú programja középiskolásokat szólított meg és ösztönzött kreatív gondolkodásra, csapatmunkában való együttműködésre. Az egész napos megmérettetés során a 35 fiatalnak a 2028-as olimpia közlekedésére kellett tervet készíteniük – ebben a legjobb a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium csapata volt, ők képviselik majd Fehérvárt és Magyarországot májusban a brüsszeli fordulón.

  2019.03.23.

Kék hírek

Óvodai beiratkozás 2019.

Városi hírlevél feliratkozás

Webkamera


városgondnokság hibabejelentés

Nyitott tornatermek

Választás

Vörösmarty Rádió

Fehérvár Magazin